Toyota BJ 75 Lastik Değişimi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan simurg2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 59
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,771

simurg2

Zirve
Yer
istanbul
Arkadaşlar merhaba bir kaç sorum olacak zaman ayırıp cevaplayan arkadaşlara teşekkürler
birinci olarak sormak istediğim soru
1-1985 model bj 75 model 3400cc dizel aracımda bulunan lastik ebatı 255x70x16 bu ölçü aracın orjinal ebadımı öğrenmek istiyorum( çamurluk aralarında bayağı bir boşluk var )normalmı yoksa küçük lastık ebatından mı böyle
2-aracıma 235x85x16 lastık taksam bir sorun olurmu yada daha büyük
3-235x85x16 lastık taktığımda araç yerden 255x70x16 ya göre ne kadar yükselik (3-5 cm gibi )
4-lastık ebatları bedeğiştiğinde orjinali bilmediğimden şu an kiyle yeni takacağım ebet arasında kalkışta hızda yada şanzımanda problem cıkarmı hız konusunda 90 km saat bana yeter

Etiketler
Ynt: Toyota BJ 75 Lastik Değişimi

Aracınızın orjinal lastik ölçüsünü bilmiyorum fakat 255*70*16 yerine 235*85*16 takarsanız aracınız yaklaşık 2,12 cm yükselir.

Çağlar bey bu numaradan motor hacmi beygir gücü de çıkıyormu birde nerden bakıyorsunuz öğrenebilirmiyim bende öğrenip bir sorun olduğunda oradan bakar size zahmet vermazdim

erkan selam bak bu aracın üzerinde 33 lük BFG ler var

[attachment=1]

bj 75 lastik.jpg

cihan bey aracım standart yükseltme olayı en ucuz nasıl halledebiliriz(gerçi sırada çok şey var lastık direksyon üst bagaj)

simurg2' Alıntı:
cihan bey aracım standart yükseltme olayı en ucuz nasıl halledebiliriz(gerçi sırada çok şey var lastık direksyon üst bagaj)

erkan yükseltme en basit ,takoz ile hallediliyor ama çok sağlılklı değil ,araba çok sertleşir ,sana tavsiyem kit olarak getirtmen

bu adresten bir göz at istersen ;)

http://www.rocky-road.com/70series.html

valla jantlar 16x 5,50 olarak gözüküyor ama lastik hakkında bilgi bulamadım.
bende mac bilgisayarda çalışan lisanslı program var ordan bakıyorum..

simurg2' Alıntı:
Yetkin bey 2,12 cm değerine nasıl vardınız bir formülü falan mı var

sizde hesaplayabilirsinizi, formül şöyle: 255*70*16 ne demek önce ondan bahsedeyim
255 lastiğin tabanının mm cinsinden genişliğini,
70 lastiğin yanak yüksekliğini, lastiğin tabanının yüzdesi olarak (yani 255 in % 70 i)
16 da lastiğin iç çapının inç olarak yüksekliğini verir.

bir lastiğin yüksekliğini şöyle hesaplarız,
255*0,70 = 178.5 mm bu lastiğin yanağının yüksekliğini ifade eder (jantın altı ve üstü olarak 2 ile çarpılır) 178,5 * 2 = 357 mm
16*25,4 = 406,4 mm bu da lasiğin iç çapı (1 inç = 25,4 mm)
bu değerleri bulduğumuzda lastiğin yüksekliği de ortaya çıkar
406,4 + 357 = 763,4 mm
bu ölçü lastiğin yerden yüksekliğini gösterir.

diğer ebatı hesaplarsak : 235*85*16
235*0,85 = 199,75 * 2 = 399,5 mm yanakların toplamı
16*25,4 = 406,4 jant
406,4 + 399,75 = 805,9 mm

iki lastik arasındaki fark 805,9 - 763,4 = 42,5 mm
bu ölçünün yarısı da aracın yerden ne kadar yükseldiğini gösterir.
42,5 / 2 = 21,25 mm

adres için teşekkür cihanbey biraz nakirt ayarlayıp edinmek lazım ama yapacaklarımı sıraya koymak istiyorum önceliğim lastık ve direksyon yükseltme kıtı iyi olur ne iyisi bal kaymak olur ama şuan ayıracak nakitim yok taksitle yaptıracağım yer olsa düşüne bilirim birde nasıl getirtiyorsunuz bu kitleri gümrükte takılma problem olmuyormu ingilizcem tarzanca düzeyinde olduğu için sadece resimlere baktım çok mu uzattım aracımda üzerindeki lastıkle(255x70x16)çamurluk arasında dört beş parmak boşluk var oda 8-10 cm eder rahat rahat sorun çıkmaz zannediyorum yinede sizlere danışmak istedim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,714
Kaydolan Son Üyemiz
rsl54

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR