Toyota Hilüx 87 Komple Arka Kasa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hilüxcü osi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,859

hilüxcü osi

BİR ZALİMDEN ALİM, BİR ALİMDEN DE ZALİM DOĞAR...
Yer
mersin
aracımın defransiyel sorununu hallettikten sonra sıra geldi kaportaya.aracımın arka kasasında büyük çürükler var.kaportacıma gösterdim halledilir bişey oldugunu söyledi ve herşey dahil benden sadece arka kasaya 500 tl fiyat istedi.ama ne olursa olsun iyi bi usta tarafından yapılmış bile olsa sonuçta kasamda macun,kaynak,ek vs şeyler olacagından dolayı içim pek rahat etmeyecek.ben sizlerden yani toyotacı büyüklerimden şöyle bi yardım istiyecem.çıkma temiz bi kasa bulabilirmiyiz.yada diyer pikap gruplarından toyotanınkine uyan varmı yada sıfır alıpta koyabilecegim bi kasa varmı.en iyisi sanırım komple deyiştirmek.yardımlarınızı bekliyorum.inşallah bu konuyuda çözeriz...

Etiketler
Ynt: Toyota Hilüx 87 Komple Arka Kasa

şunu belirtmek isterimki tercihim eger bulabilirsem çıkma kasadan yana.

osman bey selam!! 500 tl biraz fazla gibi, ama; usta egerki usta ise cok buyuk bir rakam olmadigini soylemeliyim, bunu yaninda beninde 93 hilux var gecen nette yedek parca fiyatlarina bakarken sadece kasanin sag sacina 230tl para isyorlarve sadece arka kapak260 tl, yine bir ilan 2000 model bir aracim cikma kasasian 4ooo tll istediklerin gordum,, bu tur acaclarda cikma kasa fiytlarinn da farkli olacagini zannetmem,, zaten gecenlerde isimini hayitlayamadigin bir arkadas burda, oda cok kasa aradi ama bulamadi ,bulsa bile pahali geldi,ve nissan kasasini uydurdu, nacizane tavsiyen ustanla pazarlik et , kasayi yaptir.egerki resimlerini koyabilsen kasanin bizinde bir fikrimiz olur
saygilar

kasanın resimlerini hemen koyman zor ama inanın görseniz 500 tl nin çok olmadıgını anlarsınız.çok emek istiyor çünkü.eger kafama göre olursa hiç sorun deyil.yani dicem şuki ustam iyi bi emek harcarsa ben eminim sıfıra yakın çıkarır.(en azından görüntü bakımından) bende biraz araştırdım ve kaportacıya vermeye karar verdim.en güzeli sanırım.ayrıca kasayı komple arabadan indirip her yerini yapacak yani sadece sagını solunu deyil.inşallah bittikten sonra sizlerle paylaşıcam resimleri...

big_16511035l82.jpg

arada muazzam fark var.tebrikler bu güzel emeğe.inşallah bende bir gün burda arabamın son halini siz degerli forum dostlarımla paylaşacam.kaportaya pazartesi verip cuma günü alacam.en geç 1 hafta sonra resimler nette olur.jantlarını boyatacam.kampanaları boyatacam.kapı fitillerini ve cam fitillerini deyiştirecem.arka toyota yazısını siyaha boyatacam.bide aracın ön tarafına komple pasta cila çektirecem.aslında ön tarafında yapılması lazım ama şimdi hem o kadar imkanım yok hemde ön taraf yani kupa kısmı o kadar acil deyil.inşallah güzel olur.

işte arabamızın son hali...benim böyle daha çok hoşuma gitti :D :D :D

sahibinden_DSCN4681.jpg

sahibinden_DSCN4685.jpg

senin kasa hasan abinin kasasının yanında çiçek çiçek :smiley:).. benim kasa çok kötü durumdaydı uzun araştırmalarımın sonunda 2002 skystar kasası koydum arabaya ama uğraştığıma değdi çünkü kendi kasasından çok daha iyi durdu aracın üzerinde. maliyeti kasa 1000 tl daraltması 400 tl toplam 1400 tl yani senin kasa 1ooo tl daha ucuz gibi görünüyor. bana sorarsan aracın maliyetini yukseltme orjinal kasasından şaşma derim.. kolay gelsin.

teşekkürler.evet zaten kasa bulamadım.bi tane tata kasası buldum kaportacım gerek yok dedi.kaldı yani.bide inandım kasamın güzel olacağına.ayrıca arabamın kupasının arka kısmı çok orjinal çıktı.puntalar parlıyo resmen.bu arada bu arabayı ben 10 bine aldım ama sanırım bana 40 ı falan bullacak ;D ;D ;D

kasam çok güzel oluyor.kaportacım da çok iyiymiş gerçekten.hiç bir emekten kaçmıyor.macunla önceden dolmuş yerleri bile kesip yeni parça atıyor.ama bişeye üzüldüm.para kazanmak çok çok zor.sadece kasa ile 10 gün uğraşacak.bahsettiğim kişi bi usta.yanında kalfası çırağı yok.sonradan 500 olsun dedi.aslında 400 e anlaşmıştık.ustanın halini görünce hiç itiraz etmedim.adam sabah 8 akşam 6 ya kadar 1 saat anca oturuyor.toz toprak cabası.boya falan herşey ustaya ait.en az 200 tl malzeme tutar diyor.300 kendine kalsa adamın günlüğü 30 tl ye gelecek.nasıl iş anlamadım.her vardığımda kasa ile uğraşıyor.başka hiç bi iş yok elinde.ayrıca begenme garantili yapıyor.valla evet para kazanmak çok çok zor.

sanırım bu işi başka şehirde bin tl den aşagı yaptıramazdım.bi usta 10 gün ugraşacak ve 300 tl para kalacak.neden diye sordum.iş yok diyor.servisler bizi çok etkiledi diyor.bir sürü servis çagırıyor ama gitmem diyor.bin tl aylıkla çalışcagıma kendi iş yerimde kendi patronum olurum diyor...

kasa cumartesi günü boyandı nasipse pazartesi bindirecez.inanın çok güzel oldu.ama kaportacımının yüzü çok eğri adam nerdeyse 15 gün uğraştı.yani sanırım fiyat az geldi.ama eline sağlık çok güzel yaptı.çürük yerleri komple kesip yeni parça attı.yani şurayıda macunla doldurayım demedi.altını ziftledi.şaseyi boyattım.arka kapak falan zil gibi oldu.arabamda çok güzel oldu ama işte daha arabamın işi tamamen bitmeden bende bi mııtsubishi magnum hayranlığı başladıki sormayın.işi bitsin duruma göre bi karar verecem artık.bi magnum gördüm inanın yok yok.dahası 22 bin civarı fiyatları.ben hilüxümü magnum yapmam için en az 30 bin para harcamam gerek.neyse ilerleyeyen zamanlarda bunları konuşup sizinde yardımlarınızla bi karar verecem artık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler