Toyota Hilüx 87 Komple Arka Kasa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hilüxcü osi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,863
Ynt: Toyota Hilüx 87 Komple Arka Kasa

Osman bey buraya yazdıktan sonra L200 ile ilgili açtığınız konuyuda okudum.
Neden aracınızı L200 standartlarına getirmek istediğinizi anlamadım. Hilux olduğu gibi kabul edilmeli bence.
Hani vinç takayım deseniz normal ama siz okuduğum kadarı ile konfor özelliklerini arttırmaya çalışıyorsunuz.
Bende 1984 model bir Toyota kullanıyorum ve üst modele geçme hesapları yapıyorum (5 kapı ve otomatik olması şartıyla).
Bu hesaplarda şunu gördüm 1984 model araç ile 1999 model araç kullanmak arasında ciddi maliyet farkları var.
Japon araçları çok sağlam olmaları ve ender parça bozmaları nedeniyle iyi ama bir parça bozulduğunda yüksek modellerde inanılmaz masraflar çıkıyor.
Bir difransiyelin 3000 TL, bir dodiğin 500 TL olması gibi. Siz bu fiyatlara Hilux a neler yaparsınız.
Yüksek model araçların ilk alım maliyeti uygun oluyor ama işletme maliyeti yüksek.

Eğer bütçeniz musait ise, bu konularıda dikkate alarak yüksek modele geçmek tabii ki avantaj.

herşey gönlünüzce olsun
Sedat

Etiketler

bende bunu soylemek isterdim ; ama heves kirmak istemedim,gercek su ki; 5liralik araca 50 lira harcasanda aarac hala 5liralik aractir,, tabiki zevk meselesi
saygilar

ayrıca L200 magnum için her yıl ödenecek vergiyle hiluxe neler yapılabilir

Osman beyle özelden biraz konuştuk, kendisi daha çok asfalt kullanımına yönelik ve sanayiye pek uğramayacağı bir araç düşünüyor.
Bu durumda işletme giderlerini göz önüne alarak daha yeni bir araca geçmesi uygun gibi görünüyor.

sefa abi senin araban gibi olsa tamam da.tamponu bana versen ne güzel olacaktı abi yaa.belki satmaktan bile vazgeçerdim.iç aksam süper olduda görüntüyü güzelleştiremiyorum.bakalım abi.yarın kasamı takayım muaneme gireyim.daha sonra tekrar bi değerlendirelim hep birlikte.hilüxten vazgeçecek sebepler oldugu gibi geçemeyecegimde çok sebep var.
*komple bakım
*yeni ve sağlam defransiyelim :D
*yeni enjektör memelerim
*yeni muane sigortam
el değmeyen yer kalmadıki döşemelerimden makaslarıma kadar şanzumana kadar.hayırlsı bide yarın akşam olsun.

Osman tampon konusunda şanssızlık oldu senin açından, kıramayacağım bir durumla karşı karşıya kaldım. Ama aslında biraz uğraşla senin üzerindeki tamponun görünüşünü çoook rahat kurtarabilirsin ve çok yakışıklı durur aynı şekilde arka tamponuda. Şimdi konfor diyorsan Hilux te yok Magnumda var, hız dersen hilux te o da yok, klima da yoktur büyük olasılıkla ( bende de yok) hidrolik direksiyon var mı bilmiyorum ama bende yok ;D Hiluxte elektronik donanım da yok ( pardon dijital saat var ;D) ama tüm bunların üzerinde verdiği bir güven var, nereye gidersem gideyim aklıma gelmeyen tek şey, acaba arabanın bir yeri kırılırmı, bir şey olurmu sorusu, bana bu yetiyor. ( ayrıca bu araç için harcadığın parçaların listesini çıkarıp aynı listeyi bir de L200 için iste bakalım ne çıkacak merak ettim ;D)
Selamlar

abi mersinde ben tampon işini zor hallederim gibi geliyo ya hadi hayırlısı.yani o tampona şekil verecek ustayı zor bulurum abi.liste konusuna gelincede sanırım tahminim en az 2 katı oluır diye düşünüyorum.yani ben aracımın mekaniğine 1500 gibi harcadım enjektörler ve defransiylel dahil aynısını mıtsubishide sanırım 3 binden aşagı çıkmazdı.yok parça fiyatlarından rahatsız deyilim sefa abi.evet benim arabada da klima hidrolik vs ne yazıkki yok.bi tek merkezi kilit bide teyp var.güven verme konusuna gelincede.ordu fatsadan mersin 900 km.önceki hali ile yol geldim defransiyel müthiş ötüyodu şavtta boşluk vardı.ön düzen ona keza.enjeöktörler ölü.sibob ayarı sıfır.üstünde bi çadır var araba zaten gitmiyo bide çzdır kesiyodu.ama ona rağmen tık bile demeden geldim çok şükür.dediğin gibi güvenli bi araba sefa abi.

kasamızı hayırlsı ile bugün bindirdik.kaportacım çok güzel yaptı.akşama kadar yanındaydım ustanın.şaseyi de boyattım.defransiyelin dış kısmını amötisörleride boyattım güzel oldu.sonra önde ufak tefek çürükler vardı onarı temizletip rütuş yaptırdım.jantları simli boya ile boyattım.hepsi iyi hoşda araba ile uğraşmak çok çok zor.inanın 15 günlük bi oğlum var onun kahrı daha kolay.resimleri yarın yüklerim.yada birgün.ama dediğim gibi araba ile usta ile uğraşmak çok zor.bişeyin farkına vardım.bi daha araba alacagım zaman 5 fazla verip temizini masrafsızını alacam.bana biri tüm bu işlerle uğraş yaptır usta ara parça ara dese inanın 20 günlüğüne bin tl verse uğraşmam.yarında cam fitillerini deyiştirecem inş.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler