Toyota Hilux LN106'da Hararet Sorunu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan darmunyan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,807

darmunyan

Kamp I
herkese merhaba yaklaşık 7 aydır 98 model hiluxuma keyifle binmekteyim...hiluxun hararet yapmama gibi bir özelliğini duymuştum nitekim de kış aylarında hararet ibresi çok nadir orta çizgiyi geçti fakat son zamanlarda örneğin 2 kez şileye giderken şile yolu yokuşlarını çıkarken hararet (fotoğrafta çizmeye çalıştığım şekilde) kırmızı çizgi seviyesine geldi ve şehir içi kullanımda da orta çizgiyi geçmeye başladı..ben bunu havaların ısınması dolayısıyla da yeterli soğutma yapamaması diye yorumladım..sizce bu normal mi? normal değilse ne yapmalıyım? teşekkürler

Etiketler
hiluxlar hakkında pek bir bilgim yok yanlış bilgi vermek istemem ama yine de ne olursa olsun hararetin o kadar yükselmemesi lazım.

aracınızda su eksiltme vb. var mı? eğer varsa conta yanmış olabilir, eksiltmiyorsa bu sefer devridaiminde sorun var mı bakılmalı. Tabi benim de bilmediğim birçok sebebi olabilir, bilene danışmak lazım, bence en kısa zamanda baktırın.

acaNn' Alıntı:
hiluxlar hakkında pek bir bilgim yok yanlış bilgi vermek istemem ama yine de ne olursa olsun hararetin o kadar yükselmemesi lazım.

aracınızda su eksiltme vb. var mı? eğer varsa conta yanmış olabilir, eksiltmiyorsa bu sefer devridaiminde sorun var mı bakılmalı. Tabi benim de bilmediğim birçok sebebi olabilir, bilene danışmak lazım, bence en kısa zamanda baktırın.
yardımlarınız için teşekkür ederim,su eksiltme problemi yok fakat dediğiniz gibi bi göstermekte fayda var..peki diğer hilux kullanıcıları ne der acaba bu sorun için?

Selamlar...

bir motor,özellikle sıcaklığı yöreye ve performansa göre özel olarak tasarlanmamışsa, bu ne arabası olursa olsun

muhakkak sistemsel bir arızası var demektir..(kayışların gevşekliğinden tutunda,radyatör kapağına, devir daime ,radyatör peteklerinin sağlığına kadar ...)

tüm bunların sağlıklı çalıştığı var sayılır ise, Hilux zorlanma veya mevsim şartlarına göre ''hararet yapmaz'' bir arabadır..

mekanik arıza varsa , araba ne yapsın.?

anlayan bir ustaya direk müracaat en sağlıklısı..ve acilen tabi..

kolay gelsin.

MUDANYALI' Alıntı:
Selamlar...

bir motor,özellikle sıcaklığı yöreye ve performansa göre özel olarak tasarlanmamışsa, bu ne arabası olursa olsun

muhakkak sistemsel bir arızası var demektir..(kayışların gevşekliğinden tutunda,radyatör kapağına, devir daime ,radyatör peteklerinin sağlığına kadar ...)

tüm bunların sağlıklı çalıştığı var sayılır ise, Hilux zorlanma veya mevsim şartlarına göre ''hararet yapmaz'' bir arabadır..

mekanik arıza varsa , araba ne yapsın.?

anlayan bir ustaya direk müracaat en sağlıklısı..ve acilen tabi..

kolay gelsin.
teşekkür ederim cevabınız için zaman kaybetmeden bi ustaya müracaat edicem,saygılar

Radyatör arkasında fan davlumbazı olup olmadığını kontrol edin.
Hiluxlarda olmazsa olmaz parça. Önceki saibi sökmüş olabilir.

selamlar,
anlattıgınız sorun benım aracımda da oluyordu.radyator tıkanmıs ve devırdaım arızalıydı.degıstırdım sorun kalmadı.
bır ustaya gosterıp degıstırın derım...

Aracimi alir almaz ilk yaptigim sey hic risk almadan devirdaimi ni degistirmek olmustu sizede tavsiye ederim, sehir icinde hararet yukselmesi benim basima da geldi bir kere, anladimki kisin yogun camur ve derin su gecislerinde radyator peteklerim oldukca kirlenmis dolmustu bunu detayli sekilde radyatorumu tazzikli su ile yikadigimda aracin altindan akan camurlu su ile anladim,su an bir sikinti yok yardimci olabildimse ne mutlu.

turkishjob' Alıntı:
Aracimi alir almaz ilk yaptigim sey hic risk almadan devirdaimi ni degistirmek olmustu sizede tavsiye ederim, sehir icinde hararet yukselmesi benim basima da geldi bir kere, anladimki kisin yogun camur ve derin su gecislerinde radyator peteklerim oldukca kirlenmis dolmustu bunu detayli sekilde radyatorumu tazzikli su ile yikadigimda aracin altindan akan camurlu su ile anladim,su an bir sikinti yok yardimci olabildimse ne mutlu.

Selam Hasan Kardeşim..

araba mevzuunda, sen benden çok daha meraklı bir insansın..

radyatörüne basınçlı su tutulurken ya sen yap bu işi,yada başında dur..

bakır ve çok ince olan petekler suyun etkisi ile deforme olur ve hava geçiş kanalları daralır.

yağmurdan kaçarken ,dolu yaşamayalım..

kal sağlıcakla..

2fast4u' Alıntı:
selamlar,
anlattıgınız sorun benım aracımda da oluyordu.radyator tıkanmıs ve devırdaım arızalıydı.degıstırdım sorun kalmadı.
bır ustaya gosterıp degıstırın derım...
.

Bu arada Gokhan abi bi ara beraber bir arazi deneyimi yapalim iki toyota bir takim degerlendirmemiz olur araclarimizi hakkinda ne dersin ?

kardes hararetın nedenlerını yazayım 1.kayısın gevsekse 2.termostatınız ıyı calısmıyorsa . 3. sogutma sıvınız ozellıyını kaybetmısse ve paslı bır durumdaysa 4 . sogutma fanının cıva lı bolmesı ıs gormuyorsa ... 5 radyetor kapagınız kacırıyorsa ...6 .arac cok eskıyse ve hıc devrıdayımı deyısmemısse ıcındekı fan corumus olabılır buda devrıdayımı ıslevsız der ..benım onere bıleceklerım bunlar ...

yardımlarınız için teşekkür ederim...ilginçtir: triger seti değiştikten sonra bu sorunu farkettim,ustaya sordum alakası yok dedi...fakat bugün dikkatlice baktığımda ne göreyim ; radyatör fan davlumbazı yerinde yok :mad: :mad: yarın ustayı görmem gerek sanırım :smiley: peki gerçekten radyatör fan davlumbazı o kadar etkiler mi radyatörün soğutmasını? çünkü triger seti değişinceye kadar (ya da davlumbaz buharlaşıncaya kadar! ::smiley: ) böyle bir sorun yaşamamıştım..saygılar ve tekrar teşekkürler

ncmsrn' Alıntı:
Radyatör arkasında fan davlumbazı olup olmadığını kontrol edin.
Hiluxlarda olmazsa olmaz parça. Önceki saibi sökmüş olabilir.
merhaba baktım da aynı avatarı kullanıyoruz,gören de bu adam hem soruyo hem cevaplıyo dicek ;D radyatör fan davlumbazı :smiley: evet yerinde yok :smiley:umarım takınca sorunumuz çözülecek saygılar

sorun davlumbazla ilgili değilmiş :( dikkatimi çekti dün o sıcak havada gebzeye gittim hararet orta çizgiye yaklaşmadı bile fakat akşam aynı yolu dönerken başta herşey normaldi fakat e 5 in o kısa yokuşlarında bile hararet sona yaklaştı..aynı yolda üstelik daha sıcak havada hararet yapmıyorken dönüşte yapması neyin işaretidir? devirdaim pompası arızası ise bunu nasıl anlarım? saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,035
Kayıtlı Üye Sayımız
166,779
Kaydolan Son Üyemiz
irfan_211

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR