Ynt: Toyota Hilux Ön Takım Sorunu
aslanaybars' Alıntı:
merhaba arkadaslar 85 hılux sahibiyim...bugün aracımla biyerden dönüş yaparken direksiyon kitlenir gibi oldu ve zor toparladım sanıyorum ön takımlarda baya bi sorun var...ne yapalım diye düsünüyorum direk servisemi yoksa tanıdık usta varmı yardım bekliyorum... :-[ :-[ :-\ :-\
Bu 2003 ve daha eski toyota HILUX modellerinin ön takım problemleri'ni oldum olası çözemdiler gitii..
bizdede var 2001 model toyota hılux,yani arabanın başına gelen ,çok afedersinizi ama ölmüş eşşeğin başına gelmedi..
arabanın fotoğrafını yükleyecektim ama bir türlü yapamadım nedense..önizlemeden'de baktım-yapmaya çalıştım olmadı..ama başka resim yükleme sitesinden atınca oluyor..
bu seferde,sayın yönetici arkadaşların uyarılarını dikkate aldım..bunun için bizim arabanın resmini yükleyemedim..,
hıluxların ön takımında bence en zayıf yapılan kısım;
amortisörlerin takıldığı alt tablanın,üst kısmı..
yani amotisör'ün üstkısmının geçtiği yerler zayıf yapılmış.. senede 3 kere amorisör değiştirdiğimi bilirim..yani o bölüm zayıf kaldığından,amortisörün üst lastiği gevşemekte,zamanla kopmakta ve bir müddet sonra,ses yapmakta..hatta direksiyonu kilitlemeye kadar gidebilmektedir..
biz bu problemi,o zayıf kısma dar ve kalın bir pul attırıp,kaynattırdım..
içini ve dışını avuç taşlamayla taşladılar.. ve her iki amortisörü'de bu şekilde yaptılar.. ve problem ortadan kalktı..
ha.. yeni modellerde(2008-2009) bu tür problemleri-şikayetlei daha duymadım..
selamlar..sevgiler..saygılar..