Toyota Landcruiser Çift Akü Sistemi Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,462
Ynt: Toyota Landcruiser Çift Akü Sistemi Hakkında

vx80 ve vx 100 de fabrika çıkışı cift akü var,bildiğim kadarı ile bunlar birbirlerine seri bağlı,ve iceride bir uyarı lambası ve ayırıcı switc yok, benim vx100de kamplarda oldukca zorladım tık demedi, 70 kasaya 2.aküyü t-max ile bağladım 2 adet volt metre bağlayalım dedim ama basarılı olamadık ,çünkü arac 2 aküden ürettiği volt u gösteriyordu. ama recep pehlivanın iyi bir elektrik danışmanı var,o arkadaştan bilgi almayı düşünüyorum..ben ayrıca arac şarjı kestiğinde uyaran bir lamba ve 2 aküyü ayrı ayrı devreden cıkaran marin tipi devre kesici koydum.otomekanik soner çok hızlı ve bilgilidir.montajı soner yaptı

Etiketler

Selam
İki adet akü seri bağlıysa 12+12=24 volt eder,paralelse 12 volt ama iki akünün amperleri toplamı kadar amper eder.. Bahsettiğiniz araçlar 12 voltla mı 24 voltla mı çalışıyor?

ben seri bağlamayı o anlamda söylemedim,mesala benim arabada,dual battery sistem 2 aküden dolu olanı arabayı çalıştırmak için dolu tutuyor,ve siz içeriden aküyü seçebiliyorsunuz, başımada geldi teki boşalmıştı link düğmesine bastım ve diğer akü devreye girdi ve çalıştı,
ama vx 100 de araç kendi hallediyor bu işleri

heytem hocam 80 dede bu olma ıhtimali varmi? gosterge ortadaydı şarj ıkaz ikigi yaniyodu bastim sikinti yok. Benim gercek derdim araçta muzik sistemi var. çok çekiyor.

ocam benim benzinli 80 de 2 akü yoktu onun için tam bilmiyorum, fakat sende var sanırım hiç bir sıkıntı yaşamayacağına eminim

RedlinE' Alıntı:
heytem hocam 80 dede bu olma ıhtimali varmi? gosterge ortadaydı şarj ıkaz ikigi yaniyodu bastim sikinti yok. Benim gercek derdim araçta muzik sistemi var. çok çekiyor.
HDJ80'de cift aku sistemi standarttir ve 72A akuler paralel baglidir,T-max'deki gibi link atma vs. gibi islemlere gerek duymaz,sarj ikaz isiginiz her marsta yaniyorsa,alternator komurlerinizi ve akulerinizi kontrol ettirmenizde fayda var,muzik sistemi icin harici supply sistemleri mevcut ses sisteminiz cok kuvvetliyse bu uygulamaya yonelebilirsiniz,uygulama icin sukru okcu'nun servisini onerebilirim.

ufuk bey şarj işigi sadece cok kullandigimda yandi. Eski sistemde kapasitor vardi. ama bunda yok tek anfili bir sistem araç okçunun elamaninin yerinde yapildi erdogan maslakdaysaniz tanirsiniz. Benim merak ettigim çok kullanimda araç tek aküyu ayirip masj ıçin enerji saklarmi?

Ufak bir bilgi,eğer araçda OPTİMA akü varsa(Kırmızı/Sarı),tamamen bitse bile 5/10 dk bekleyin marş basar.Şahsım tarafından denenmiştir.

Deneme şekli,sabaha kadar farlarımı(Site güvenlikcilerine tembih ederek.)açık bıraktım.Sabah geldiğimde herşeyi kapatıp,10dk bekledim ve aracım çalıştı.Bunu bana aküyü aldığım yer söylemişti,yoksa iade edecektim. ;D

RedlinE' Alıntı:
ufuk bey şarj işigi sadece cok kullandigimda yandi. Eski sistemde kapasitor vardi. ama bunda yok tek anfili bir sistem araç okçunun elamaninin yerinde yapildi erdogan maslakdaysaniz tanirsiniz. Benim merak ettigim çok kullanimda araç tek aküyu ayirip mars ıçin enerji saklarmi?
Evet erdogan abiyi tanirim :smiley: kapasitor yada ext. supply extrem hi-fi donanimlari icindir ancak kullandiginiz amplifikator ve ses sistemi cok kuvvetliyse yinede gereklilik bence,akulerinizin omru acisindan en azindan.Arac stop haldeyken fazla kullanmamaya ozen gosterirseniz sizi yolda birakacagini sanmiyorum.Cift akulerinizin standart halde biri dome (kabin) digeri engine (motor) tesisatina hizmet verirken asiri yuklenme durumunda ayni anda calisabilir ancak mars icin gerekli amperaji muhafaza etme gibi bir ozelligi bulunmamaktadir.
Not: Optima akulerin emergency starter ozelliginin belirli bir omru vardir ve bu aku omru ile dogru orantili degildir.

ozaman işler karıştı, ufuk bizim kullandığımız t-max dual batery sistemi en doğrusu gibi gözüküyor

XXSİLVERADOXX' Alıntı:
ozaman işler karıştı, ufuk bizim kullandığımız t-max dual batery sistemi en doğrusu gibi gözüküyor
Aslinda karismadi,aciga kavustu heytem abi,T-max manuel kontrollu pro bi sistem,standart cift aku ise basit ama kolay kolayda yolda birakmiyacak bi yapi.Marsim basmaz dagin tepesinde kalirmiyim acaba korkusuyla yasayanlara T-max ilac ama cift aku bakimli LC'in mars basmamasi icinde baya bi vurdumduymaz olmak lazim abi.Ayrica ufak bi tuyo; cift aku sisteminde T-max vari bi duzenek kurmak mumkun,sadece engine tesisatina bagli akunun asiri yuklenmede devreye girmesini engelleyerekde herzaman mars garanti olur ama diger akunun omru cok cabuk kisalacaktir;)

Heytem bey gösterdiğiniz yoldan dikkatlice ilerleyeceğiz :smiley: zamanı geldiğinde ,engin tecrübelerinizi paylaşmak isteriz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,993
Kayıtlı Üye Sayımız
166,743
Kaydolan Son Üyemiz
alic16

Çevrimiçi üyeler

Geri