<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi</b><br />
<br />
Arkadaşlar; bu muhabbetimiz dünyada bütün forumlarda ve tartışma platformlarında yıllardır süren hagi araç daha iyi muhabbetinin aynısı.Bizlerde burada bazen tansiyon yükselsede forumun çeşitli yerlerinde tartışır dururuz ve tartışacağızda ama sonuç ne olacak SIFIR.<br />
<br />
Sebebi ise şu,bu hangisi iyi araç muhabbeti aynı,futbol takımı tutmak,parti tutmak gibi bişey.Yani bizler bindiğimiz araçlara tutkulu olduğumuz için başka araçların artı ve eksilerini net olarak göremiyoruz veya tam net kıyaslıyamıyoruz.<br />
<br />
Yapılması gereken şeyler şu;Çok basit örneklemek gerekirse,aynı yerde,aynı sınıfda(kısa veya uzun şase,motor hacmi veya yakıt tipi)aynı donanıma sahip(lastik türü aynı olacak,kilitli diferansiyel olması vb)araçlarla testler yapılması gerekir.Bizler ise kalkıp birbiriyle bağdaşmayan araçları karşılaştırıp dururuz hep.<br />
<br />
Yani kalkıp,benim araçla(2,5 ton/4.5 LT/215 hp/sürekli 4 çeker/benzinli/3 tane kilitli diferansiyele sahip/yükseltme kiti olan bir araçla standart 2.5 lt/dizel/kilitleri olmayan bir aracı veya aynı şekilde standart hiçbir donanımı olmayan cj,xj, zj veya vitarayla karşılaştırmak kadar saçma ve mantıksız birşey yok(kusura bakmayın)Yapılması gereken karşılaştırma,mesela Yavuz beyin Discoverysiyle yapılmalı veya Uğur beyin GrandCheerokisi veya Tuncayın cj si gibi(diğer arkadaşlar alınmasın aklıma gelen isimler şuan bunlardı)ile yapılmalı.Hatta cj ile vx 80 bile karşılaştırmamak lazım çünkü arada şase farkı yani boyut ve kilo farkı var.<br />
<br />
Ben size çok fazla begenilmeyen suzuki jimy,suzuki vitara,samurai getireyim (gırtlağına kadar yapılı)arkasından giden olursa dilesin benden ne isterse.Ağzınız açık kalır.<br />
<br />
Gene biraz fazla uzattım ama anlaşılacağını umuyorum(pek zannetmesemde).Her markayı ve modeli birbiriyle karşılaştırırken lütfen sınıfına,teknik özelliklerine ve en önemlisi donanımlarına bakalım.<br />
<br />
Saygılarımla</div>