Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 974,244
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Tempus' Alıntı:
o vitesleri ben bir sür kullandım ve bir kaza yaptım birde kaza tehlikesi atlattım ;D

sonra tiptronik kullanmaya başlayınca rahatladım

Ben şimdiye kadar bir sorun yaşamadım, demek kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor :D
Muhtemelen biliyorsundur, MMT de de manuel kullanma şansı var.

Etiketler

hsbasar' Alıntı:
Ben şimdiye kadar bir sorun yaşamadım, demek kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor :D
Muhtemelen biliyorsundur, MMT de de manuel kullanma şansı var.

işte o manuel ileri vurarak vites attırarak kullanmaya başladığımda sorun yaşamadım, ondan önce arabayı hep geri kaçırıyordum, yada otomatik vitesdeki alışkanlıklarımı yapınca mesela gazdan ayağımı çekince araba aniden frenliyordu, veya geri kaçmasın diye gaza cok hızlı basıyorudm öne fırlıyordu. Birde tamirciler arızasıda çok dedi o vitesin ama toyota yinede sağlamdır

Tempus' Alıntı:
işte o manuel ileri vurarak vites attırarak kullanmaya başladığımda sorun yaşamadım, ondan önce arabayı hep geri kaçırıyordum, yada otomatik vitesdeki alışkanlıklarımı yapınca mesela gazdan ayağımı çekince araba aniden frenliyordu, veya geri kaçmasın diye gaza cok hızlı basıyorudm öne fırlıyordu. Birde tamirciler arızasıda çok dedi o vitesin ama toyota yinede sağlamdır

Şimdi anladım, ben bundan önce otomatik pek kullanmamıştım. Bununla başladım diyebilirim. O nedenle elim ayağıım direk buna alıştı, bir sorun yaşamadım.
Arıza konusunda birşey diyemem ama şunu söyliyeyim, sanırım ilk çıkan modellerde sorun vardı (yani 2006 larda) bakıma gittiğimde, hiçbir problemim olmamasına rağmen, Toyota ücretsiz olarak baskı balata ve baskıyı devreye sokan bir motoru ücretsiz değiştirdi.

bir tarihden sonra revize edildi sanırım o vitesler. Tam otomatiği kullansan alakası yok ikisinin aslında, o biraz debriyajsız düz vites gibi daha çok

Tempus' Alıntı:
bir tarihden sonra revize edildi sanırım o vitesler. Tam otomatiği kullansan alakası yok ikisinin aslında, o biraz debriyajsız düz vites gibi daha çok

Onu da kısa bir süre kullandm, kesinlikle o daha iyi.

cemtascioglu' Alıntı:
herkese ıyı bayramlar

en guzel hedıyeyı kursat almıs kendıne land rover v8 bundan boyle kursatla land kardesıde olduk ;D

evet sende bana ARB anahtarlık almışsın onu takınca hiçbir yerde kalmıyormuş ;D

anahtarlık arb degıl WARN mıs kursat abı ;D

kelebekler dolmuş sayfaya

ismail bey bendeki 2005 modelden çikma çok az farkla beraber hepsi ayni
egim olçer
yan egim olçer
yon (kuzey guney)
iki yandaki saatler
ortada barometre
altimetre
hız gostergesi
zaman
ortalama hiz
isi
buyuk degerli altimetre
yanliş degilsem birde toplam altimetre gibi birşey vardi.
yani yol bilgisayari gibi yanlizca yaktiginizi gostermiyor.
iki yerden kablo cekmeniz gerekiyor kolay onlar

yanliz malzemeyı bulmak zor
ebaydan almak gerekiyor ki alirken isi sensorunun olmasi gerekiyor.
yada suriye den

Almak için araştiran çok kişi var.
yanliz benim araçdaki kabini kendiniz yaptirmaniz gerekiyor yani aldiginiz gibi takamiyosunuz.
yan oturmasi falan o kadar onemli degil resetlenebiliyor. ama yon bulmasını ayarlamak olum
deli dana gibi deniz seviyesinde donuyosunuz.

kolay gele

Teşekkürler...

o zaman arayanlar kervanına ben de katılacagım desenize.. :D

yada bulan arkadaşlarımız bir tane fazla alırlarsa sorun kalmaz..

İki tane ilan vardi yazdim buraya kimse talip olmadi zamaninda şimdi tek bir tane bile yok.
Eger çaglar almadiysa daha pek heveslenmeyin nete çok hakim onu kimse geçemez :smiley:

RedlinE' Alıntı:
İki tane ilan vardi yazdim buraya kimse talip olmadi zamaninda şimdi tek bir tane bile yok.
Eger çaglar almadiysa daha pek heveslenmeyin nete çok hakim onu kimse geçemez :smiley:

almak isteyenlere şu linkte bir tane var.rengi gri olması farketmez istenen renge boyanabilir. satıcı mogolistandan daha önce parça aldım sorun olmadı.

sen niye almıyosun denirsede kayınbirader sudanda yol yapıyor, orda ganimet gibiymiş her parça hediye getirecek bana sensor beyin,bu altimetreden vs.vs.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Toyota-Land-Cruiser-Prado-95-Series-Clinometer-/220698612774?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item3362a99426

Picture 1.jpg

birde ben bu ay kotamı doldurdum zaten ;D ;D

bana göre çok daha gerekli olan afr wideband ve scangauge adlı beyin okuyucu bilgisayarımsı ...

afr wideband dediğim

bir sensor vasıtasıyla eksoza katalitiklerden önce giriliyor.aracın benzin hava karışımını anlık gösteriyor.fakir-zengin karışım veya olması gereken ekonomik değerler gibi.her tür araca bağlanabilir.(eski yeni farketmez)
hem dijital hem kenardaki renklerle gaza bastıkça veya rolantide veya normal kullanımdaki hava -yakıt karışımını ve -veya olası terslikleri görebiliyorsunuz.ben ebayden 150 dolara aldım kargo dahil.

diğeri daha önemli bir icat.sadece 96 sonrası araclara uyuyor (OBD2) aracın beynindeki birçok veriyi anlık eşzamanlı olarak görebiliyorsunuz.küçük bir alet istenen yere yapıştırılıyor. obd portuna bağlanıyor arac çalıştığında oda çalışmaya başlıyor.arka renkleri değişebiliyor.ana ekranda sizin için önemli 4 değeri sürekli görebiliyorsunuz.(hangi değerler sizin için önemliyse onu ayarlayabilirsiniz.) bilgisayara bağlayıp tüm verileri not edip ona göre ayar yapabilirsiniz vs.vs.çok çok faydalı bir alet. mesela bizim 80 lerin çoğunda hararet göstergesi ,arac ısındığında ortaya gelir ordan kıpırdamaz.ama ben bu aletten su sıcaklığını gözlemlediğimde sürekli değişimler oluyor (kullanım tarzı,klima,dış ortam sıcaklığı vs.) yani olası bir üstkapak contası mevzusunu erkenden anlayabilirsiniz.

aletin realtime okuduğu bilgilerden bazıları şunlar.

motor su sıcaklığı

hava akışmetre değeri ve motorun aldığı havanın sıcaklığı

akü volt değeri

kilometrede harcanan yakıt

100 km de harcanan yakıt

ateşleme değeri (avans)

rpm (rolanti dijital)

devir

oksijen sensorleri

benzin pompa basıncı

saatte harcanan yakıt

manifold basıncı

tps (bogaz kelebeği değeri) vs.gibi.

benim en onem verdiğim ve ekranda takip ettiğim değerler ise
devir saati - motor suyu sıcaklığı- ateşleme- boğaz kelebeği açıklığı (bu sonuncu insanı gaza abanmaktan alıkoyuyor değer arttıkça ayağa hakim olma isteği geliyor.)

SG.jpg

DSCF0432.jpg

aem_uego.jpg

Çaglar yapti kiyagini yine yanliz isi sensoru yok.
Bende melazyadan almiştim. yanliz bu adamin puani çok dusuk
rengini dusunmeyin zaten kaplatacaksiniz.

Çaglar bu aletler dizeldede verimli çalişiyor mu?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,036
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR