Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 979,973

Etiketler
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

bende 4 akvaryum vardı akvaryumcuya balık satıyordum, tekrar bulaşmamaya çalışıyorum ;D ;D

bulaştımmı b..ku çıkıyor zaten.Kavanoz almaya gittim akvaryum aldım geldim geçen işte.
birde bakabilsek balıklara:smiley:)

ben ya deniz akvaryumu yapıcam param oldugunda yada bitki akvaryumu içine iki discus büyük bitti

ŞU anda iş yerimde 600 litrelik ufak bir tankim var. Bitkili melek yapiyorum. evdede oglana 60 lt.
Tanganika golunden bütün turleri besledim gibi. Almanyadan tricoti bile getirmişligim var. Agza yumurtada aldi ama diger evde olmadigimizdan olmadi tank tam otomatikti benim dişardan mudale olunca haşladik baliklari. Tropheus golden kazunba besledim mesela afrikadan yakalanip gelme F0 leptosama nin bussuru çeşiti Arti bunlarin yaninda cocuklar için canli doguranlar falan sorun nedir sende

benim kuzen vardı ya.
kaplumbağa avcısı. 4 ton akvaryum var ofisinde ciklet üretiyor hobi olarak. satıyor oda senin gibi.

Birakin su hobinizi para kazanma kapisi olarak gormekden ya
Bir şeyide zevkiniz kendiniz için yapin ben kardeşim.
Para adami bozar derlermiş harbi bozmuş
sac uzatip kupe taktirmiş.

tenekeci kupeliiii

sen aşmışsın olayı, çoğunu ilk kere duydum.
Bende canlı doğuranlar vardı.Pazar günü suyunu falan değiştirdim.Akşamada içine attım balıkları.pazertesi yeni üç tane aldım balık. dün sabah bir tanesi yan yan yüzüyordu. Akşama çıkmaz diyip gittim evden.Akşam bir geldikki iki çöpçü bir vatos birde neon sağ gerisi mehta.
heralde su mikropluydu diyorum .

Müco o zaman bana bitki akvaryumuma bitki ve melek ayarla almaya geliyorum ;D ;D ;D

İLk ihtimal su dınlendirilmiş degildi klordan gitti.
İKincisi suyu cok degiştin. dengeyi boztun. Ph dustu. İstanbul suyunun ph degeri 7,4 sizin kaç.
Ucuncu ihtimal aldigin baliklarda digerlerinde olmayan bir bakteri vardi. Mesela ithal lepisteslerle yerli balikesir izmie eskisehir lepistesleri yaşamaz. koydugun anda cofler. İhhalede yerlilerin bagişik olmadigi bir bakteri var.
EN büyük ihtimal bu bence

Balik alirken bir seferde alirsan ve oturmamiş balik almazsan bu sorunu yaşamazsin.
Her akvaryumcudan balik alinmaz mesela yada karantina tanki kurucan.
İstersen sana yakin guvenli kim var ogrenebilirim.

Müco bana şöyle fazla büyük olmayan bitki akvaryumu yapalım içindede büyük iki melek yada discus olsun damızlık çift orda aile kursunlar istiyorum ;D ciklet filan seviyorum ama onlar bitkileri talan ediyormuş bitki akvaryumu ph ında yaşayıp bitkilere zarar vermeyecek bişiler lazım

Bitkili tankda dıscus seni aşar dostum. Hergun dip cekmen lazim. Dp nin 25 w uv si bende var. Ampulu sifir satarim :smiley: onsuz bir nane yapamazsin.
Ayrica eş dıscus aliyim desen 300 den başlar. Eş tutturiyim dersen 10/12 balik alman beklemen lazim. KAç litre tankin.
En iyisi benim gibi bitkili melek eş çikarsa benim baliklardan ikinçi eşi sana verebilirim. HEDİYEEE İNSANLİK GORR ALLAH İN TENEKEÇİSİ.

RedlinE' Alıntı:
Bitkili tankda dıscus seni aşar dostum. Hergun dip cekmen lazim. Dp nin 25 w uv si bende var. Ampulu sifir satarim :smiley: onsuz bir nane yapamazsin.
Ayrica eş dıscus aliyim desen 300 den başlar. Eş tutturiyim dersen 10/12 balik alman beklemen lazim. KAç litre tankin.
En iyisi benim gibi bitkili melek eş çikarsa benim baliklardan ikinçi eşi sana verebilirim. HEDİYEEE İNSANLİK GORR ALLAH İN TENEKEÇİSİ.

olur valla senin meleklerin fotosu varmı nasıl bişeyler? tankım daha yok alıcaz onuda balıkların çapına göre

100/50/60 dan aşagi birsey alma da
yukseklik 60 geçmesin daha alcakda olmaz 5 cm kum 3 cm usr bosluk ideal olcu 50/60 arasi ondan sonrasina işik inmiyor. derinlik 50 den asagi kesinlikle olmaz. balik yuzecek yer bulmali bir nane dikemezsin sonra. boyda ninimum 100 edeal 130 sana kalmiş. Adam gibi yaparsan başta hiç sorun yaşamazsin. uygun bir yere koyarsan cam bile temizlemezsin. hesap kitap işi hepsi

kızacaklar şimdi akvaryum forumuna çevirdiniz diye.

Bu akvaryumlarda yüzde yüz kilit oluyormuydu.

Müco durum anlaşılmıştır.teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR