Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,239,664
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

altug onaran' Alıntı:
yavuz abi süpersin aklımdaki birkaç soru işareti daha kalktı teşekkürler

Sen sağolasın Altuğcum, ben Discoya 35 takacağım dediğimde millet bitarafıyla gülüyordu, Aracın dinamiklerini bozmadan nasıl yaparım diye okadar çok döküman okudumki hepsi ruhuma işledi. ;D ;D ;D

Etiketler

g..tü gevşek. O yapılacak bakalım yarın. Dağılmadıysa. Dağıldıysa dana 60 takacam.

başka bir problem is nothing.

Tempus' Alıntı:
yavuz abi jimny modifiyeci ne oldu araba patladi galiba sesi cikmiyor ;D

Süpercharger takıp gelecek arabaları arka arkaya bağlycaz (85 beygir 2,5 defender la) bakıcaz tork neymiş güç neymiş ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Süpercharger takıp gelecek arabaları arka arkaya bağlycaz (85 beygir 2,5 defender la) bakıcaz tork neymiş güç neymiş ;D ;D

suburbana baglayalim direk arka akslari alip gotursun ;D

discovery-V8' Alıntı:
Sedatcım, Araçların direksiyonu çevrildiğinde tam yere dik bir eksende 90 derece dönMEZ, king pin dediğimiz bir mil üzerinde hafif dışa açı verilerek döndürülür.

KingPinOffset-image.gif

alelacele paintle çizdim yazımda berbattır, solda aracın normal lastik kullanımış hali , king pin ve açısı var lastiğin merkezinden geçen yere dik hayali çizgi ile king pin merkezinden geçen hayali çizginin uzantısı nın yere dokunduğu yer kesişiyorsa ki en ideali budur, aracın direksiyonhakimiyeti, manevra kabiliyeti, yol tutuşu gibi bir çok şeyi etkiler.

Sağ tarafta araca takılan yüksek çaplı lastik sonucu oluşan king pin açısı ve oluşan negatif off-set miktarı görülüyor, işte aracın lastiklerini dışa bu negatif off-set kadar pozitif off-set sağlayacak bir parça(spacer) veya pozitif off-set li jant veya her ikisi kullanılarak dışa alınması gerekiyor.

[attachment=1]

Yavuz,

Eline sağlık, ben olayın hiç bu yanını düşünmemiştim. Çok açıklayıcı oldu.
Merak ettiğim bir nokta da bu durumun şafta etkisi nedir?

Marco paşa olarak bana da 3cm önerecekmisin
2" lift
2" lastik çap değişimi var. (1" yükselme)

hsbasar' Alıntı:
Yavuz,

Eline sağlık, ben olayın hiç bu yanını düşünmemiştim. Çok açıklayıcı oldu.
Merak ettiğim bir nokta da bu durumun şafta etkisi nedir?

Marco paşa olarak bana da 3cm önerecekmisin
2" lift
2" lastik çap değişimi var. (1" yükselme)

Günaydın

Sanada bir 3 cm yeter ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Sadece lastiği büyüterek yapılan yükseltmede şaft açısı bozulmaz, ama genelde büyüyen lastik çamurluk içine sığmadığı için helezon veya makas vb. onlarda yükseltilir işte ozaman özellikle kısa olan şaft (çoğunlukla ön) açısı yetmemeye veya kısa gelmeye başlar. hem şaftı uzatıp hemde açısını arttırmak veya çift kardanlı şaft kullanmak bu işin çözümü.

Ama 2 inch yükseltmede bu pek hissedilemez yani gerek yok senin araç için. ;)

Yavuz özledik be kardeşim muhabbetini.hafta sonu basar gelirsin sen.. ;)

ya heytem abi sence spacer mı daha iyi çözüm yoksa 8 ofset olan mevcut jantı 10 inç ofsetli jantla değiştirmekmi...sorum herkese ,yorumlar??

yani hangisi sağlam ve verimli olandır.müconunda benimde sorunumuz lastiklerin arabanın altında kaybolması.

çağlar' Alıntı:
ya heytem abi sence spacer mı daha iyi çözüm yoksa 8 ofset olan mevcut jantı 10 inç ofsetli jantla değiştirmekmi...sorum herkese ,yorumlar??

yani hangisi sağlam ve verimli olandır.müconunda benimde sorunumuz lastiklerin arabanın altında kaybolması.

jant daha sağlam olur düşüncesindeyim ben.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,068
Kayıtlı Üye Sayımız
166,968
Kaydolan Son Üyemiz
Ramazan Turan

Çevrimiçi üyeler