Toyotacılar Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tugsan75 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19,670
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,219,720
Ynt: Toyotacılar Muhabbet Köşesi

Tempus' Alıntı:
turkiye ici bu yaz 10 000 km civari, sonrasinda suriye ve azerbeycan dusunuyorum, ama bu sene hepsini yapamasamda en kisa zamanda gidicem.

Kürşat 19 Haziran da Balkanlar gezisine çıkıyoruz bekleriz :smiley:

Etiketler

Tempus' Alıntı:
ooo iyiymis program belli olsun katilmaya calisirim :smiley: gerci vakit kalmamis benim pasaport cikartmam vize vs yetismez

Kürşat pasoport 3 gün vize 3 gün, sadece yunanistan vizesi gerekiyor, ( internette Melih Eriş Balkanlar diye ararsan programı bulursun)

CDM-SUBARU' Alıntı:
gereksiz ;)
Bu lastiği kullanan adamın çok aklı başında,çok dikkatli ve haddini bilerek kullanması lazım.
Yoksa biraz zorladınızmı bişeyleri elinize almanız kaçınılmaz,bi bakmışsınız araç çekiciyle dönüyor ;)

35 '' Silver Stone MT 117 ile ilk araziye çıktığımda sağ ön aksı kestim ;D bu lastiği kullandığın da asla kilitleri kullanılmayacağını öğrendim ;D ;D gerçekten çok agresif bir lastik

MKG' Alıntı:
35 '' Silver Stone MT 117 ile ilk araziye çıktığımda sağ ön aksı kestim ;D bu lastiği kullandığın da asla kilitleri kullanılmayacağını öğrendim ;D ;D gerçekten çok agresif bir lastik

Mustafa Abi,tabi şimdi diyeceklerim benim kendi düşüncem;

Bence,bu kadar zorlamanın bi anlamı yok benim off-road mantığımda,kaldımı kaldı e noolmuş kaldıysa bas vince çıksın,bu kadar basit :smiley:
İşin ruhunda bu var.
Ayrıca ne yaparsan yap tabiat anayla başa çıkamazsın,bunun sonu yok :smiley:

CDM-SUBARU' Alıntı:
Mustafa Abi,tabi şimdi diyeceklerim benim kendi düşüncem;

Bence,bu kadar zorlamanın bi anlamı yok benim off-road mantığımda,kaldımı kaldı e noolmuş kaldıysa bas vince çıksın,bu kadar basit :smiley:
İşin ruhunda bu var.
Ayrıca ne yaparsan yap tabiat anayla başa çıkamazsın,bunun sonu yok :smiley:

Erkancım ve Mustafa abicim, ben her araziye çıkışımda yeni bişeyler öğreniyorum son öğrendiğim şeyde bu , batıyorsa batıyor bu meretler , herşeyi olan bir araç (ön/ arka/orta %100 kilitli, en agresif ve ideal çaplı lastik üzerinde) batacak konuma gelmişse zorlamak hem parçaların kırılmasına hemde kurtarmanın zorlaşmasına sebep oluyor. Batınca duracaksın takıp vinci çıkacaksın okadar. ;)

Saygılar efendim. :smiley:

cihanülker' Alıntı:
efendim sizsin görüşünüze sonuna kadar katılıyorum efendim , vinçleyeceksinzi efendim :D :D :D :D :D

Bide vinçler çalışsaydı pek güzel olacaktı ;D ;D ;D

Bu arazide ikinci öğrendiğim şey sentetik halatın mevsimlik olduğu , bir sezon kullan at , güneş çamur bu halatın yapsını bozuyor kim nederse desin babadan kalma çelik halat en temiz iş.

discovery-V8' Alıntı:
Erkancım ve Mustafa abicim, ben her araziye çıkışımda yeni bişeyler öğreniyorum son öğrendiğim şeyde bu , batıyorsa batıyor bu meretler , herşeyi olan bir araç (ön/ arka/orta %100 kilitli, en agresif ve ideal çaplı lastik üzerinde) batacak konuma gelmişse zorlamak hem parçaların kırılmasına hemde kurtarmanın zorlaşmasına sebep oluyor. Batınca duracaksın takıp vinci çıkacaksın okadar. ;)

Saygılar efendim. :smiley:

Saygılar bizden efendim :smiley:
Bu arada özledik efendim ,artık bi kamp farz oldu efendim ;D

Aynen abi yaa,battıysa battı,bu kadar bas çık,zorlama morlama ıh ıh doğru değil ...

discovery-V8' Alıntı:
...

Bu arazide ikinci öğrendiğim şey sentetik halatın mevsimlik olduğu , bir sezon kullan at , güneş çamur bu halatın yapsını bozuyor kim nederse desin babadan kalma çelik halat en temiz iş.

Aa nasıl ya,ciddimi ya ::smiley:

CDM-SUBARU' Alıntı:
Aa nasıl ya,ciddimi ya ::smiley:

iki kere koptu şerefsiz halat perişan etti bizi, vinçte vinç abicim boğayı bağlasan çeker, warn 8274 , ama halat ömrünü doldurunca o vinci kullanamadık. Diğer vincinde kumandası başka bir vincinkiyle karışmış düğmelere salak tepkiler veriyordu ya hep sarıyor ya hep topluyordu önce onuda kullanamadık.

aynı halat 6-7 ay önce başka bir defenderi uçurumun dibinden ucunda sallandırarak çıkarmış beni hayran bırakmıştı, aradan geçen zaman halatı yaşlandırmış :(

abilerim halat işini çözdük , şu an imalatta 2 adet halat yapılıyor ,yarın bitecek , test için bir tanesi ankaraya ,bir taneside antalyaya gönderilecek, metre fiyatı yaklaşık olarak 17-18 lira olacak 12-13 mm çapında , bakalım göreceğiz ,imalatçı arkadaş kendinden çok emin , mustafa abinin kopan halatını göndermiştik ,daha sağlamını yapıyorum dedi bekleyip göreceğiz :D

cihanülker' Alıntı:
abilerim halat işini çözdük , şu an imalatta 2 adet halat yapılıyor ,yarın bitecek , test için bir tanesi ankaraya ,bir taneside antalyaya gönderilecek, metre fiyatı yaklaşık olarak 17-18 lira olacak 12-13 mm çapında , bakalım göreceğiz ,imalatçı arkadaş kendinden çok emin , mustafa abinin kopan halatını göndermiştik ,daha sağlamını yapıyorum dedi bekleyip göreceğiz :D

Cihancım halatta sorun yok , MKG o halatı 2-3 sezon kullandı çok güzeldi, sizin deneyeceğinizde çok güzel çıkacak aradan zaman geçince en ihtiyacın olduğunda yorulup kopacak bunu yaz bir köşeye. Çamur su ve güneş yoruyor bu halatı.

Benim tek tesellim biz (6-7 ay önce) Hasanı çekerken kopsaydı s..mıştık elimizde kurtarılmaya çalışırken pert olmuş bir defender olacaktı.

Burada halatta vinçte çok güzel çalıştı, çektiğimiz dikliğe bir bak ya orada kopsaydı o halat.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=41982.0

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR