Trabzon - Batum - Kars - Erzurum - Trabzon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,994

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
1-7 Ocak Trabzon - Hopa - Batum - Ardahan - Sarıkamış - Erzurum - İspir - İkizdere - Trabzon Bu rotayı gerçekleştirmek istiyoruz, değerli önerilerinizi bekleriz. Erzurum'dan İspir'e hangi yoldan gitmek lazım? Manzaralı yol tercih sebebidir ;)

Etiketler
Ynt: Trabzon - Batum - Kars - Erzurum - Trabzon

mert slm lar hala hastanedeyim...ne sinuzit ama....gezi planlarına sanal olarak yardım edıyım dedım:smiley:
ilk önce trbzona arabayla gelinir,daha sonra arabadan inilir yemek falan sonra yine binilir arabaya manzaralı yol olan çömlekçiden arabayla devam....sonrası malum .....batum, kars, erzurum.
buarada gezinin tüm foto ve tanıtımlarını gezi sonrası trabzon adliyesinden temin edebilirsiniz:smiley: saygılarımla sniper

Sedat, valla laptop getiricem ben, araca sırf o yüzden converter bile aldım :smiley: güvende olacakmıyız GPS, fotoğraf ekipmanı ve laptoplarla? En son bir Gürcü asıllı arkadaş söyledi de adam kesiyorlarmış tavuk yerine :-\
Ben de çok istiyorum o kadar gitmişken yeni bir ülke görmek ama bilmem ki :-\

Laptop'a ne konvertörü aldın? Güvende oluruz, çok sıradışı değil artık. Eskiden yolda (yollar genelde çok ıssız) giden arabanın camını taş veya zincirle patlatıyorlarmış. Doğal olarak şöför de durmak zorunda kalıyormuş. Tabi sonrası pek içaçıcı değil, adamı öldürüp yolun kenarına atıyorlarmış. Ne katilleri nede arabayı bir daha kimse bulamıyormuş. Mış - muş hikaye gibi geliyordur bazılarına ama bu tür olaylar çok sık rastlanan bir durummuş, tabii polis de işin içinde olduğundan failler bulunamıyormuş... Saakaşvili (bugün Ankara'da :smiley: ) iktidara geldikten sonra polislerin 20-30 dolar olan maaşlarını 300-400 dolara çıkararak işe başlamış. Yöntem tutmuş da... Ülkede hırsızlık, yolsuzluk, adam öldürme olaylarının çok büyük bir oranda azalmasının yanında failler de bir bir yakalanmaya başlamış ;) Gündüz zaten bir problem yok. Gece otoparkı olan otellerde kaldıktan sonra hiçbir problem yok. Tabii, özellikle striptiz gösterileri yapılan gece kulüplerinden de mümkün olduğunca uzak durmak gerek. İnsanlar en az bizim insanımız kadar misafirperver ve sıcak kanlı. Ve tabii sovyet rejimin etkisi; çoğu hala çok ürkek ve özellikle köylerde gün boyu içiyorlar...

Bence Gürcistan mutlaka ziyaret edilmeli :smiley:

Çakmağa takılıyor, 220V a çeviriyor, Yavuz abinin de tavsiye ettiği alet, Metro'da değil de Koçtaşta buldum. Laptop, telefon şarjı, pil şarjı gibi cihazlarda çok iş görür.
O halde benim için uygundur, oradan bir arkadaşın rehber olursa daha da güzel olur ;)

Yurtdışı çıkış harcı 70 liradan 15 liraya düşecekti, düştü mü?

Düşeceğini duymuştum ama kesinleştiğinden emin değilim. Bu arada yurtdışına çıkıp 24 saat içinde geri dönülürse bu harçtan muaf olunuyor. Yani Batum'a gidip en geç ertesi gün dönülürse böyle bir harç ödenmiyor ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,089
Kayıtlı Üye Sayımız
166,828
Kaydolan Son Üyemiz
XOFA

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR