Trafik Cezası...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe_41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 65
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,826
Ynt: Trafik Cezası...

ya bu bana denk gelen polisi görseniz eminim düşünceleriniz çok farklı olur.. izmitte ceza yazmadığı kmse yok qibi bişe.. şöförler odasına bu memur için herqün sayısız şikayet gidiyormuş.. ara bi sokaktayım, tümseklerin çukurların olduğu biyer.. hızım 15 km/sa.. ve ben kemer yüzünden ceza aldığımı akşam ewde ceza maddelerine bakınca öğreniyorum.. polisin kendiside motoru kasksız kullanıyordu.

Etiketler

Keşke AB'de olduğu gibi sürücülerin çoğu kemer taksa da ben de takmadım diye bana kesse fakat yoldan geçen diğer sürücülerde kemer takılı olmayıp onlar durdurulmuyorsa mecburen biraz kötü düşüncelere sevk oluyor insan...

Herkese merhaba;
Bende İzmirde başımdan geçen bir olayı anlatayım. Gece arkadaşlarla oturduk muhabbetle beraber 1 tane bira içip hemen yola çıktık. Köşeyi döner dönmez bir çevirme. Alkol muanesi dediler. Bende daha yeni içtim 5 dakkika sonra üflesem olurmu dedim. Yanıt HAYIR. Tamam ve üfledik. 65 civarı birşey çıktı. Ceza yazacağız dediler bende itiraz ettim adli tıppa gitmek istiyorum dedim. Yanıt bir cezayı yazalım sonra sen git dediler. Bende hayır şimdi gidelim dedim. Biz adli tıpta kimseye geri ehliyet vermedik boşuna gidiyoruz dediler. Ve gittik 25 civarı bir sonuçla morelleri bozuldu ve şaşırdılar. Doktora soruyorlar bu nasıl olur diye. Cevabı ben verdim yeni içmiştim. Tabi aracımı bıraktığımız yere tekrar döndük. Evrakları geri istedim. Bana araçtan çık biz seni çağıracaz dediler. Ve çağırdılar. Benim ehliyeti veremiyorlarmış yarın sabah Yenişehir gibi berbar bir yerdeki ( otopark sorunu) trafik şubeden al dediler. Bende itiraz edip adli tıptan raporum var ehliyetimi vermek zorundasınız dedim. Araçtan yine uzaklaştırıldım. Ve yine çağırdılar bu sefer ehliyeti vereceklerdi fakat aracı bağlıyacaklardı. Sebeb aracın trafik sigortasınını isteğe bağlı olan artırmını yapmadığım için. Bunu isteğe bağlı olduğunu bununla ilgili ceza yazamıyacaklarını ilettim ama sonuç yok. Bana sen git dediler beni eve bırakın dedim :smiley: . Bu arada telsizden çekici çağırdılar. 5 Dak sonra telsizden bir çağrı geldi. Araç sahibi yanınızdamı evet aracı bırakın.Aracı aldım iyi dileklerimle ordan ayrıldım Ve sonradan arkadaşlardan öğrendim ünlü bir trafikçiymiş :smiley:). Sonuç olarak beni uğraştırdılar. Tonajından en 8-10 ton fazla yüklü bir kamyonu şikayet ettiğmde RAmpa aşağı duramadığı için cevap bu gün kamyon uygulaması yapmıyoruz. :smiley:))

Uygar bir şekilde hakkını aramak bu olsa gerek. Tebrikler.

Ben emniyet kemeri konusunda biraz farklı düşünüyorum, diyelimki bir kazaya karıştınız ve karşınızdaki normalde hiç bir şey olmayacakken kemer takmadığı için kafasını bir yere çarpıp hayatını kaybetti. Düşünsenize böyle bir durumda kalmayı, benim kemerim var, adam kemer taksa maddi hasarlı trafik kazası olacak, kemer takmadığı için adam öldürmüş oluyorum. Aynı konu kask takmayarak gezen motorsiklet sürücüleri içinde geçerli. Kemer uygulamalarının arka koltuktakilerede ceza yazılacak şekilde yaygınlaşması dileğiyle...

Arkadaslar dünkü mesajım yanlıs anlasılmasın lütfen, benimkisi toplumsal bir elestiri. Ve emniyet kemeri ile ilgili olarak Murat Bey in düsüncelerini paylasıyorum. Ornegin Efe Bey in orneginde, 15 km ile seyir halinde olmanız cok farketmez, arkadan 60 la biri size vurdu, kafanızı carptınız... düsüncesi bile korkutucu.
Ama su da bir gercek ki, dogru dürüst düzenlenmeyen kanun ve yönetmelikler malesef, madem cözemiyoruz toptan yasaklayalım seklinde sonuclanıyor. Konuyla dogrudan alakalı degil ama örnegin kendi yaptıgım isle ilgili bir ornek vereyim.
Yurtdısına ihrac malı tasıyan aracların normalde sınır kapılarında vergisiz yakıt alma hakkı vardır.
Ancak gecen yıl, Iran, Irak gibi 3. ülkelerden gelip Türkiye den transit gecen yabancı plakalı aracların bu haktan yararlanmaması icin, Türkiyeden transit gecen araclar buhaktan yararlanamaz gibi bir madde eklendi. Sonucta ne oldu biliyormusunuz ?
Artık serbest bölgelerden ülkemizde üretilmis olan malları yükleyip yurtdısına cıkan Türk plakalı araclar bu haktan yararlanamıyor. :smiley:
Cünkü Serbest bölgeler mevzuat geregi 3. ülke statüsünde. Sonuc, artan navlun maliyetleri, rekabet gücünün zayıflaması, satısların azalması, vs. vs.
Bu trafik uygulamaları ile ilgili olarak ta malesef bu tür açıkca tanımlanmamıs ve yoruma acık maddeler yüzünden daha pek cogumuzun canı yanmaya devam edecek gibi görünüyor. En basitinden bugün aracınızın motorunu degistirmenin neden bu kadar zor hatta bazı durumlarda imkansız oldugunu acıklayabilecek birisi varmı ?
Ben biraz arastırma yaptım ancak acıkca bununla ilgili bir kanun maddesi göremedim. Eminim bu sekilde acık bırakılan bir maddeden dolayı toptan yasaklayalım gitsin denmistir.
Biraz dagınık bir anlatım oldu ama kusura bakmayın.

efe_41' Alıntı:
ya bu bana denk gelen polisi görseniz eminim düşünceleriniz çok farklı olur.. izmitte ceza yazmadığı kmse yok qibi bişe.. şöförler odasına bu memur için herqün sayısız şikayet gidiyormuş.. ara bi sokaktayım, tümseklerin çukurların olduğu biyer.. hızım 15 km/sa.. ve ben kemer yüzünden ceza aldığımı akşam ewde ceza maddelerine bakınca öğreniyorum.. polisin kendiside motoru kasksız kullanıyordu.

plakayı aldınmı trafık muduru tanıdıgım sıkayet ederız olur bıter ;)

bu isin ne hukumetle nede camdaki filmlerle alakasi var. polise rusveti vermedin mi cezayi hemen keser. yeterki niyeti bozuk olsun.
kucuk bi anadolu hikayesiyle ozetliyim.

vatandasin biri motorsikletiyle giderken cevrilir.
polis sorar : kaskini neden takmiyosun?
vatandas: kaskim yanimda durunca cikardim,
polis: olsun sen yine cikarma guvenli deil
vatandas : bana bisey olmaz onumde allah arkamda muhammet gidiyorum ( allaha emanet gidiyorum)
polis bakmis ceza yazacak bi falso yok ....
polis : demek bir motora 3 kisi binersin. 3 kisi binmenin cezasi 100 kurus al bakalim cezani... hikaye genel hatlariyla bu.

ozetle rusveti vermedinmi polis ceza yazacak cok sey bulur.
sehir efsanesimidir bilmiyorum ama cok fazla inatlastinizginiz zaman aractaki sigara kulluklerinde su bulundurmamaktan bile ceza yaziyorlar...
bende gecenlerde kar yagdiginda 52 ytl zincir cezasi yedim, kar lastiklerim takiliydi ve yerde 1 cm bile kar yoktu sadece yagiyordu. tamamen polisin vicdanina kalmis bi olay...

RÜŞVET İKİ TARAFLI BİR SUÇTUR. RÜŞVETİ ALAN DA VEREN DE SUÇLUDUR. POLİS CEZA YAZMAYA NİYETLENİRSE, KARŞISINDA KENDİNİZİ KÜÇÜLTEREK TABİRİ CAİZSE "Bİ ÇORBA PARASI" VERMEKTENSE CEZAYI ÖDEYİN, RÜŞVET VEREREK AHLAKSIZLIĞA ORTAK OLMAYIN. VE DE GENELLEME YAPARAK "RÜŞVETİ VERMEZSEN POLİS CEZA YAZACAK BİRŞEYLER BULUR" GİBİSİNDEN İFADELERLE ŞEREFLİ BİR MESLEĞİN MENSUPLARINA HAKARET ETMEYİN. :mad:

focus' Alıntı:
RÜŞVET İKİ TARAFLI BİR SUÇTUR. RÜŞVETİ ALAN DA VEREN DE SUÇLUDUR. POLİS CEZA YAZMAYA NİYETLENİRSE, KARŞISINDA KENDİNİZİ KÜÇÜLTEREK TABİRİ CAİZSE "Bİ ÇORBA PARASI" VERMEKTENSE CEZAYI ÖDEYİN, RÜŞVET VEREREK AHLAKSIZLIĞA ORTAK OLMAYIN. VE DE GENELLEME YAPARAK "RÜŞVETİ VERMEZSEN POLİS CEZA YAZACAK BİRŞEYLER BULUR" GİBİSİNDEN İFADELERLE ŞEREFLİ BİR MESLEĞİN MENSUPLARINA HAKARET ETMEYİN. :mad:
evet aynen katiliyorum rusvet suc. hem kanunen hem ahlaken hemde dinen. 3 kurus icin o polisin karsisinda egilip bukulup 5 para etmeze (bahsettigim israrla rusvet isteyen yada genel anlamda rusvet yiyen polisler) eyvallah demektense devlete cezayi odemektir. sahsen bende ole yapiyorum. meslegin serefi konusundada hemfikirim ama meslegi layikiyla tasiyan kac tane polis gordunuz? hem meslegim icabi hemde trafikte fazlasiyla polisle muhattap oldugum icin bu konu hakkinda yorum yapabiliyorum. 18 yasimda ehliyetimi alirken bile 10 ytl fax parasi adi altinda aldilar bizden. ankaraya fax cekmek lazimmis ne alaka. yoksa bir hafta sonra gel vs vs ... uniformadan ziyade icindeki adamin serefini sorgulamakta fayda var..... ( rusvet yemeyen gorevini hakkiyla yapan evlatlarina helal para goturen polisler basimizin tacidir.meslege zaten kimsenin dil uzatmasi soz konusu deil)

yukarda yazılanlara ainen bende kaTıLıorm.. üniformaya leke çalıolar.. kaç kişiyle karşılaştık gerek ben gerek babam, alenen at bişe diyorlar.. vermedik tabi. sizlerinde sölediği qibi en azından ceza yerimde para dewlete gider... ve bende 18 imde ehliyetimi alırken (3 yıl önce) banada benzer bişe dendi.. bozuk yok qibi bişeydi galiba ve 10 lira para üstü gelmedi.. neyse haram çıkar biyerden..

Benim okulun orda (yeditepe üniversitesi) bundan bi 5 - 6 ay önce kaldırımın üstüne park ettim diye aracıma ceza kesmişler !

Tamam hatalıyım ama önümde ve arkamda kaldırımın üstünde duran diğer jiplere kesmemişler onlar otoparkçıların park ettiği araçlarmış !!!

Malesef bizim okulun orda heryeri belediye yada mafya işgal etmiş arabanı dönüşteki göbeğe çıkartsan ordan bile park parası istenecek halde !!!

O akşam eve geldim ve aracın plakalarını söktüm ve ozamandan beri plakasız olarak geziyorum ki ön camımda bile 3 numara filim var bir allahın kulu durdurmadı ...

Geçen benim arabayı kaldırmak için çekici geldi ,bende yemek yiyordum karşıdaki restoranda yaklaşık 30 40 dakka uğraştı ama kaldıramadı. Arkasından polis geldi elinde ceza tutanağı ama plakalar olmadığı için kesemedi, daha sonra çekicili ekip geri geldi, o lastiğe takılan sarı dalgalardan getirmiş bi 10 dakka uğraştı onuda takamadı ve vazgeçip gittiler :smiley: Artık kafam rahat ! Ne olursa olsun bundansonra böyle ...

Bizde ki durum daha ilginç. Ben ayda ortalama 8 bin km yol yapıyorum. Her gün 3-4 tane radar uygulamasından başarı ile kurtuluyorum. Fakat eşim için durum ilginç. Aylık ortalaması 500 km ve ayda bir eve radar cezası geliyor. Anlamış değilim. Sorduğumda be görmedim radar filan diyor..:smiley:

jeep' Alıntı:
Bizde ki durum daha ilginç. Ben ayda ortalama 8 bin km yol yapıyorum. Her gün 3-4 tane radar uygulamasından başarı ile kurtuluyorum. Fakat eşim için durum ilginç. Aylık ortalaması 500 km ve ayda bir eve radar cezası geliyor. Anlamış değilim. Sorduğumda be görmedim radar filan diyor..:smiley:

Süratinizi radara göre mi ayarlıyorsunuz?...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,717
Kaydolan Son Üyemiz
bbbea

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR