Ynt: Trafik Cezası...
Arkadaslar dünkü mesajım yanlıs anlasılmasın lütfen, benimkisi toplumsal bir elestiri. Ve emniyet kemeri ile ilgili olarak Murat Bey in düsüncelerini paylasıyorum. Ornegin Efe Bey in orneginde, 15 km ile seyir halinde olmanız cok farketmez, arkadan 60 la biri size vurdu, kafanızı carptınız... düsüncesi bile korkutucu.
Ama su da bir gercek ki, dogru dürüst düzenlenmeyen kanun ve yönetmelikler malesef, madem cözemiyoruz toptan yasaklayalım seklinde sonuclanıyor. Konuyla dogrudan alakalı degil ama örnegin kendi yaptıgım isle ilgili bir ornek vereyim.
Yurtdısına ihrac malı tasıyan aracların normalde sınır kapılarında vergisiz yakıt alma hakkı vardır.
Ancak gecen yıl, Iran, Irak gibi 3. ülkelerden gelip Türkiye den transit gecen yabancı plakalı aracların bu haktan yararlanmaması icin, Türkiyeden transit gecen araclar buhaktan yararlanamaz gibi bir madde eklendi. Sonucta ne oldu biliyormusunuz ?
Artık serbest bölgelerden ülkemizde üretilmis olan malları yükleyip yurtdısına cıkan Türk plakalı araclar bu haktan yararlanamıyor.

Cünkü Serbest bölgeler mevzuat geregi 3. ülke statüsünde. Sonuc, artan navlun maliyetleri, rekabet gücünün zayıflaması, satısların azalması, vs. vs.
Bu trafik uygulamaları ile ilgili olarak ta malesef bu tür açıkca tanımlanmamıs ve yoruma acık maddeler yüzünden daha pek cogumuzun canı yanmaya devam edecek gibi görünüyor. En basitinden bugün aracınızın motorunu degistirmenin neden bu kadar zor hatta bazı durumlarda imkansız oldugunu acıklayabilecek birisi varmı ?
Ben biraz arastırma yaptım ancak acıkca bununla ilgili bir kanun maddesi göremedim. Eminim bu sekilde acık bırakılan bir maddeden dolayı toptan yasaklayalım gitsin denmistir.
Biraz dagınık bir anlatım oldu ama kusura bakmayın.