Traktör Hidrolik Direksiyon Sistemi, Defender'e Uyar mı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yunus bager Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,169
Ynt: Traktör Hidrolik Direksiyon Sistemi, Defender'e Uyar mı?

Geçen hafta çalıştığım iş yerinde iki adet traktöre bu direksiyondan taktık gayet güzel sonuç aldık.

Hatta işyerinde defender de var diğer arkadaşlarla inceledik kolay monte edilebilir.

Yunus seninde dediğin gibi yüksek hızda negibi sorun yapar araştırıyoruz bir araçta denemek gerek.

Etiketler

zaferbager41' Alıntı:
Geçen hafta çalıştığım iş yerinde iki adet traktöre bu direksiyondan taktık gayet güzel sonuç aldık.

Hatta işyerinde defender de var diğer arkadaşlarla inceledik kolay monte edilebilir.

Yunus seninde dediğin gibi yüksek hızda negibi sorun yapar araştırıyoruz bir araçta denemek gerek.
İş yerindeki defenderlerde denense ne güzel olur ;D ;D ;D

Yunus abi bu sistemi şimdi nette bulamadım ama ingilterede seriesleri hidrolik direksiyona çevirmek için kullanan bir site vardı, çok yüksek bir rakamdı orada yazan fiyat, fakat bulamadım şimdi..

sen sordun ya abi 5 mm boşluk nasıl hissettirir diye, okla gösterdiğin yere 5 mm boşluk versen sağ ve sol tekerleklere giden rotbaşlarında kaç mm boşluk olursa, eski haliyle o kadar boşluk olan rotbaşıyla araba kullanmış gibi bir his verir bence. biraz uzun cümle oldu :smiley:

kobay istiyorsan benim arabada dene abi :smiley: ama çalışırsa söktürmem ;D ;D

Umut abinin hilux u da çok güzeldi, İzmir'deyken bindiğimde Geleceğe Dönüş filmindeki Martin gibi hissetmiştim ;D ;D

ozcour' Alıntı:
Yunus abi bu sistemi şimdi nette bulamadım ama ingilterede seriesleri hidrolik direksiyona çevirmek için kullanan bir site vardı, çok yüksek bir rakamdı orada yazan fiyat, fakat bulamadım şimdi..

sen sordun ya abi 5 mm boşluk nasıl hissettirir diye, okla gösterdiğin yere 5 mm boşluk versen sağ ve sol tekerleklere giden rotbaşlarında kaç mm boşluk olursa, eski haliyle o kadar boşluk olan rotbaşıyla araba kullanmış gibi bir his verir bence. biraz uzun cümle oldu :smiley:

kobay istiyorsan benim arabada dene abi :smiley: ama çalışırsa söktürmem ;D ;D
Özgür önce serieslerde dediğim sistem dahada zor uygulanır senmle konuştuğumuz mercedes yada bmv direksiyonu seriese daha uygun olur

Senin nette gördüğün sistem sadece piston ile çalışan sistem olabilir rok tolu yok yani bu durumda araç stop ettiği ana direksiyon simidi boşa döner işyerinde kullandığım forklift gibi ben bunu istemiyorum zate

0412or_07z+1999_Ford_F350_Super_Duty_4x4+Hydraulic_Steering.jpg

ozcour' Alıntı:

Mevcuk direksiyon kutusunu kullanacağımız için zate kutudada boşluk var birde valf açma kapama içinde boşluk verilince direksiyon simidinde yaklaşık yarım tur boşluk meydana gelebilir okile gözterdiğim kısım hem mevcut kutudan gelen hareketi sağlıyor hemde sağ sol valfi açiyor

Bir sistem daha gördüm mevcut hidrolik direksiyona ekkstra güç sağlayabilmek için kutudaki sağ sol hidrolik boroları alttaki pistana bağlamışlar yada bilemiyorum kutunun sadece valf kısmınıda kullanıyor olabilirler

oda bu resimde var

0810_4wd_05_z+1994_jeep_wrangler_yj_project+hydraulic_steering_assist.jpg

yunus bager' Alıntı:
Özgür önce serieslerde dediğim sistem dahada zor uygulanır senmle konuştuğumuz mercedes yada bmv direksiyonu seriese daha uygun olur

Senin nette gördüğün sistem sadece piston ile çalışan sistem olabilir rok tolu yok yani bu durumda araç stop ettiği ana direksiyon simidi boşa döner işyerinde kullandığım forklift gibi ben bunu istemiyorum zate

Yunus abi ingiliz sitesindekini pek resim olmadığından anlayamamıştım ama dediğin gibi stop ettiğinde direksiyon boşa dönecekse biraz tehlikeli gibi duruyor sanki :smiley:

ozcour' Alıntı:
Yunus abi ingiliz sitesindekini pek resim olmadığından anlayamamıştım ama dediğin gibi stop ettiğinde direksiyon boşa dönecekse biraz tehlikeli gibi duruyor sanki :smiley:
Ama benim yapmak istediğim sistemde aracın stop etmesi durumunda aynı kuru direksiyonmuş gibi kullanmaya davam edebiliniyor

arkadaşlar merhaba,

bizde 96 model 4x2 nissan country sss var. son 3-4 yıldır direksiyon kutusunda boşluk var. biz pek zorlanmayız. ama başka biri binince millet isyan ediyor. hangi ustaya gittiysek normal dedi. yaptırmak istiyoruz ama ustalar normal diyor. yahu bu normalse orijinal hali anormal miydi be ustam ?

direksiyonda boşluk olması bir arabaya ne kazandırabilir ki? bazı yerlerde olması gerektiğini okumuştum. peki takside niye yok. ya da daha büyük olan otobüste? üstelik direksiyon garantisi bile oluyor otobüslerde.

(bu arada direksiyonda ki his, boşlukla beraber bitti, viraj performansı eziyet oldu ve dönüşlerden sonra toparlamıyor) NE İŞ BU BOŞLUK???????????

yunus bager' Alıntı:
Mevcuk direksiyon kutusunu kullanacağımız için zate kutudada boşluk var birde valf açma kapama içinde boşluk verilince direksiyon simidinde yaklaşık yarım tur boşluk meydana gelebilir okile gözterdiğim kısım hem mevcut kutudan gelen hareketi sağlıyor hemde sağ sol valfi açiyor

Bir sistem daha gördüm mevcut hidrolik direksiyona ekkstra güç sağlayabilmek için kutudaki sağ sol hidrolik boroları alttaki pistana bağlamışlar yada bilemiyorum kutunun sadece valf kısmınıda kullanıyor olabilirler

oda bu resimde var

Buradakinde araç stop edince direksiyon hiç dönmez

Efe bey bahsettiğiniz araç avatar resmindeki araç ise 96 modelini bi dönem çalıştığım yerde kullandım ama direksiyonunda herhangibir boşluk yoktu sadece direksiyon sona dayanınca cart diye ses yapıyordum bunu sorduk hepsinde imalat hatası var demişlerdi
direksiyon boşluğunun nerde olduğunu bulmanız gerekir boşluk kutudamı yoksa rotillerdemi

zaferbager41' Alıntı:
Buradakinde araç stop edince direksiyon hiç dönmez
Bunun diğer resimlerini koymadım hidrolik hortumlar hareketi gene direksiyon kutusundan alıyor

yunus bager' Alıntı:
Efe bey bahsettiğiniz araç avatar resmindeki araç ise 96 modelini bi dönem çalıştığım yerde kullandım ama direksiyonunda herhangibir boşluk yoktu sadece direksiyon sona dayanınca cart diye ses yapıyordum bunu sorduk hepsinde imalat hatası var demişlerdi
direksiyon boşluğunun nerde olduğunu bulmanız gerekir boşluk kutudamı yoksa rotillerdemi

evet resimdeki araç. boşluk kutuda. ben uçak gövde-motor okuyorum. mekanikten çok iyi anlarım. ama dikkatsizlik ederim de toplayamam diye direksiyon kutusunu açmaya korkuyorum. zor diyorlar. boşluğa da normal diyor ustalar. aslında anormal tabi. üst taraflarda yazdığım tüm olumsuzluklar var. sizce zor olur mu açmak ve içine bir bakmak? yazın bi bakmayı düşünüyorum.

Yunus kardeşim resimdeki pompa traktörlerde boylamasına motorun yanına monte ediliyor. Benim arkadaşlarımdam traktöre yaptıranlar çok memnun. Fakat bu pompanın
başında ve sonon montaj delikler var traktörün motor gövdesinde bunlar mevcut.

Bu vida delikleri olmayan eski traktörlere ise kalın el büyüklüğünde bir delikli demir kaynak ediliyor ve buralardan montaj yapılıyor.

O pompanın sana mağazadan maliyeti 400 tl. civarında bunun montajını traktörlere 70-90 tl arasına monte ediyarlar. Alacaksan ANADOLU HİDROLİK marka al. En güzeli ve iyi diye düşünüyrum.

Tek sorun sol ön tekerden hemen şoförün altındaki ana şase demirine monte etmek. Bu çok basit. Zor olan tekerin arazide yukarı doğru kalktığında bu pompanın yukarıya çarpmaması.......

Eğer istersen bunların ufak modelleri de var. Şu adresten öğrenebilisin. Ya da yolun düşerse yaptırabilirsin sana fazla paraya mal olmaz.

ANADOLU HİDROLİK SANAYİ---------KONYA
http://www.ahs.com.tr/default.asp?language=tr

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler