Treking Ekipmanları

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan candass Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,275

candass

Yeni Üye
Mesajlar
3
Tepkime Puanı
0
Merhabalar.
Bilmiyorum konuyu burayamı açmalıydım kusurum varsa affolsun lütfen..

Ben yeni trekinge başlıyacağım aslında bir tane denemem oldu ama yeterli ekipmanımın olmayışı ayakta durmamı gerekse kilo sebebiyle tecrübesizliğiminde kurbanı oldum.

Benim ekipmanlara ihtiyacım var.
İlk olarak bot, bir çok marka var çelitli özelliklerde olan.
Gore tex astar , vibram taban gibi bir çok özellikli nefes alabilen su geçirmeyen ve aşınmaz tabanı olan ve bu ayakkabılarında fiyatları uçsuz bucaksız olarak devam etmekte. Benim kısıtlı bir bütçem var. Merrell , lafuma gibi markalara baktım ama karar veremedim. Lafuma için merrel için su geçiriyor rahat değil ama hafif gibi. Ne yapacağım konusunda bilgili olan sizlere danışmak istedim.

Sırt çantası alacağım onunda bir çok türü ve kapasitesi var. Benim içine yiyecek , içecek en öneklisi fotoğraf makinemi ve yağmurluğu koyabileceğim bir çanta olması kışın yürümeyi düşünmüyorum şimdilik 40lt yeter düşüncesindeyim ama sizler bana yol gösterir iseniz sevinirim.

Batonlar var tabi onlardada bir çok marka var fiyatta benim bunları yakşaşık olarak 150-200tl arası ayakkabı + 50 tl civarı çanta baton çiftinide 60-70tl ye çözmem gerekli. Yoksa eşim beni parçalar şaka bi yana her hobinin bir bedeli var.

Teri içeride tutmayan tişörtlerim var ama yinede biraz almam gerek uzun kollu gibi. Pantalonda var o konularda sorunum yok.

Sizden ricam yardımcı olmanız.

iyi günler dilerim..
 

Etiketler
daha için

Ynt: Treking Ekipmanları

Merhaba,

Doğa da aslında şçle bir kural var, ne kadar iyi malzeme o kadar konfor. Bizim deyimmizle 3 kuruşa 5 köfte olmuyor.
O nedenle, malzemelerinizi sırası ile önem durumuna göre tedarik etmek mantıklı olacaktır.BU konuda benim öncelik sıramı size yazayım ama başkalarına gore değişiklik gosterebilecektir.

1- Ayakkabı ( size en cok ihtiyacınız olan şey, iyi bir ayakkabı alın( 200-300 butce)
2- Sırt Cantası (bana gore konfor da 2. sırada yer alır (150-250 arası)
3- Ceket (Kullanımı hafif, su geçirmez nefes alabilir teknik ceketlere bakınız)
4- Polar veya iç katman(Mevsime gore ben 4. sıraya koydum ama kış ise önceye alınabilir) (Nefes alabilir, hafif)
5- İç giyim
6- Baton
7-Pantalon ( Hızlı kuruyabilen, mümkğnse teknşk esneyebilen)
9-Suluk ve Termos (Kışın uzun sure muhafaza edecek iyi bir termos
10- Bireysel yuruyecekseniz Pusula
11-İlk yardım çantası (Çogu rehberde bulunmaz)

Aklıma gelenler bunlar şimdilik.
 

Ynt: Treking Ekipmanları

O ayırdığın bütçe ile bu iş olmaz demektir ki bu kadar insan okuyup da yorum yazmamış..... El insaf..... yoktan var etmek Allah'a mahsustur...............Biraz anlayıp lütfen...........Bu siteye üye olurken para mı ödediniz.........Karşılığını böyle sert bir üslupla istiyorsunuz................
 

Ynt: Treking Ekipmanları


Ömer bey;
Teşekkür ederim değerli yorumlarınız için.
Dikkate alacağım emin olunuz.

Kadir bey;
Benim beklentim siz tecrübeli insanların yardımcı olması benim yazdıklarım yada meblalarım size uygun gelmedi ise yönlendirmeniz içindir. Ha değer vermeyip sizden daha az bilgili insanların beklentilerini boş çıkarmak hoş olmadı. Saygı çerçevesinde bir istekti benimki. Ha siz değerli insanlar uygun görmediniz o başkadır..

Teşekkürler ilginize ve alakanıza.
 



Ynt: Treking Ekipmanları

merhaba

hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum ama uygun fiyatlarla günlük yürüyüş malzemelerinizi tedarik edebileceğiniz yerleri bulabilirsiniz. sentetik kıyafetler yerine dogal (pamuklu gibi) tercih etmelisiniz.malzeme seçimi konusunda size fikir vermesi açısından paylaşmak istiyorum;

Doğada Çanta Seçimi

Sırt çantası doğada kullandığımız malzemelerden konforumuzu en fazla etkileyenlerden biridir. Tüm malzememizi sırt çantası aracılığıyla taşıdığımızı ve uzun kış aktivitelerinde çantanın ağırlığının 30 kilograma kadar çıktığını düşünürsek doğru çantanın önemini daha rahat anlayabiliriz. Farklı kullanım alanları için farklı boyutlarda ve farklı yapılarda çantalar vardır.


Günlük çantalar

Bunlar yaz yürüyüşlerinde kullanılabilecek şeyleri alabilecek kapasiteye sahip 30 litreye kadar olan çantalardır. Genelde basit bir sırt sistemleri ve destekli omuz kolonları vardır.

Kampçılık çantaları

2 ya da daha fazla gün süren ve çadır, uyku tulumu, ocak, yakıt, yemek gibi şeyler taşıyacağımız faaliyetler için 50 - 65 litrelik en uygun olanlarıdır.( Unutmayın ki kış kamplarında daha çok yer tutacak giysi ve tulumlar kullanacağımızdan çantamız daha büyük olmalıdır) Yükümüz daha ağır olacağı için bir iç iskelet gerekecektir. Bu iskeletin görevi yükü omuzlardan leğen kemiğine aktarabilmektir. Bu çantalarda daha komplike sırt sistemleri kullanılır ve genelde iki bölümlüdürler. Bu tip çantalarda sık kullanılan şeyler için yan cepler olabilir ve ayrıca kapak kısmında da gerektiğinde ulaşılabilecek bir cep vardır.
Doğada Ayakkabı Seçimi

Ayakkabılar seçimi yapılırken en dikkat edilmesi gereken malzemelerden biridir. Amacınıza ve ayağınıza uygun olmayan bir bot aktivitenizi işkence haline getirmek dışında hayatınızı da tehlikeye atabilecektir.


İyi bir ayakkabının bir çok görevi vardır. Ayakkabılar rahat, dayanıklı, koruyucu olmalı ve yapılan aktiviteye uygun olmalıdır. İyi bir dağ ayakkabısı ayağa ve bileğe yeterli desteği vermeli ve kaygan ya da bozuk zeminde iyi tutunabilmelidir. Ayağı taş ve kayalardan koruyabilmeli ve aynı zamanda rahat yürüyebilecek kadar esnek olmalıdırlar. Ayrıca ayağı kuru ve doğru sıcaklıkta tutabilmelidirler. Genel bir yürüyüş/dağ botu tüm bu gereksinimlerin ortak noktada birleştiği bir malzemedir.

Doğru ayakkabı esnekliği arazinin durumuna ve taşınan çanta artı kişinin ağırlığına göre değişir. Esnek bir bot düz bir satıhta yürüyüş için ayağın doğal esnemesini engelleyebilecek sert botlardan daha uygundur. Fakat dağlık arazide daha bozuk bir zeminde yürürken daha sert ve daha fazla destek veren bir bot giymek gerekir. Ayrıca taşığıyacağınız yük ya da kendi vücut ağırlığınız fazla ise biraz daha sert botlar tercih edilmelidir.

Araziye uyum açısından ayakkabının tabanı çok önemlidir. Dağcılık için üretilmiş sert ve ağır botların daha iyi bir tutuş için daha derin dişleri vardır. Bu, özellikle çamur veya kar kaplı dik yamaçları inerken kaymayı önler. Kamp ve yürüyüş botlarında ise derinliği daha az olan farklı yapılarda dişler kullanılır.
Doğada Giyim ve Malzeme Seçimi

Doğa sporlarında giyimin temel amacı sporcuyu soğuk, rüzgar ve ıslaklıktan koruyabilmektir. Ancak bu koruma gerçekleştirilirken giyim malzemelerinin bazı temel niteliklere sahip olması şartı aranmalıdır.

Bu özellikler:

- Hafif olması ve az yer kaplaması
- Sıcak tutması
- Az nemlenmesi ve kolayca kuruyabilmesi
- Ter buharını dışarı verebilmesi
- Rüzgar ve yağmura karşı koruyucu olması
- Rahat ve hareketleri kısıtlayıcı olmaması
- Giyilip çıkartılmasının kolay olması

Doğa sporcusu içten dışa doğru tabakalar halinde giyinmelidir. Böylece kullanıcı vücut ısısı artıkça soyunarak kademe kademe aşırı sıcaktan veya tam tersini uygulayıp giyinerek soğuk ve diğer dış etkenlerden (rüzgar, yağmur, kar gb.) kendini koruyabilecektir. Bu sistem yukarıda belirttiğimiz gibi katmanlardan oluşmaktadır. Her katman vücudun çıkardığı su buharını yani ter buharını, giyim malzemelerinde ıslaklık meydana getirmelerine izin vermeden dışarı vermelidir. Böylece kullanıcı iç ıslaklığın getirebileceği sorunlarla karşılaşmayacaktır. Sistem vücut buharını rahatça dışarı verebilirken dışardan gelebilecek ıslanma ve rüzgara karşı gerekli korumayı sağlayacaktır.
 

Ynt: Treking Ekipmanları

Buyrun..... dakika bir gol bir....................
"Sentetik değil daha çok pamuklu giysiler tercih etmelisiniz " demiş.... bilgi veren arkadaş..... Hemen altta muhtemelen internet kaynaklarından derlediği bilgilerde de sentetik giysilerin ter transferi bakımından daha uygun olduğu anlaşılmakta........
Doğru olanı elbette sentetik giysilerin kullanılması...........Pamuklu giysi piknikte kullanılır.........BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAMAK LAZIM....
 

Ynt: Treking Ekipmanları

tommycan' Alıntı:
Buyrun..... dakika bir gol bir....................
"Sentetik değil daha çok pamuklu giysiler tercih etmelisiniz " demiş.... bilgi veren arkadaş..... Hemen altta muhtemelen internet kaynaklarından derlediği bilgilerde de sentetik giysilerin ter transferi bakımından daha uygun olduğu anlaşılmakta........
Doğru olanı elbette sentetik giysilerin kullanılması...........Pamuklu giysi piknikte kullanılır.........BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAMAK LAZIM....

Hani şöyle pamuklu bir aklet ve altına çizgili bir pijama,,,ne piknikler yapardık eskiden,,,


FİKRİM ;;;;;İMZAMDA SAKLI BAKINIZ AŞAĞIDA,,,,,,,,,,, :D ,,,,YAZIYOR,,,,,
 

Ynt: Treking Ekipmanları

Merhabalar,

Yüksek irtifa dağcılığı ve kış yürüyüşleri yapmıyacaksanız, sandığınız kadar malzemeye ihtiyaç duymadan başlangıç yapabilirsiniz. Zaman geçtikçe de malzemeleri tamamlarsınız.

Bütçenize göre ayakkabı konusunda size önerebileceğim Scooter'ın trek modeli.
http://www.scooterayakkabi.com/M1410CKO-Crazy-Deri-Koyukahve-Erkek-Botu,PR-3857.html

Ben 2 yıldır kullanıyorum. Likya yolunu bu ayakkabıyla boydan boya yürüdüm. Ortalama her hafta 2 gün 25 km. civarında doğada, geri kalan beş günde şehir içinde 15 km. yürüyüş yapıyorum. Daha yeni yeni parçalanmaya başladı. Watertight özelliği ile de suya karşı biraz direnç gösterebiliyor. Başlangıç için iyi bir ayakkabı.

Ayırdığınız bütçe ile Goro-tex, event, vibram gibi teknolojileri içeren ayakkabı alma şansınız yok. En az 300 tl bir bütçe ayırmanız gerekir. Ama bu scooter'ı başlangıçta 3 mevsim olarak rahatça kullanabilirsiniz.

Batona başlangıçta para ayırmayın. Doğaya çıktığınızda mutlaka uygun bir dal parçası bulup baton olarak kullanabilirsiniz. Batonlarım olmasına rağmen pek çok günübirlik yürüyüşte yolda bulduğum bir dal parçasını kullanıyorum.

Taşımayı düşündüğünüz malzemeler için 40 lt. lik bir çanta çok büyük. Benim önerim Timberline İronman. 10 Lt. Saydığınız tüm malzemeleri alır.



905_buyuk.jpg
 

Ekli dosyalar

  • 1294346_10202301325716551_1771042541_o.jpg
    1294346_10202301325716551_1771042541_o.jpg
    235.3 KB · Görüntüleme: 325

Ynt: Treking Ekipmanları

yamans' Alıntı:
merhaba

hangi şehirde yaşadığınızı bilmiyorum ama uygun fiyatlarla günlük yürüyüş malzemelerinizi tedarik edebileceğiniz yerleri bulabilirsiniz. sentetik kıyafetler yerine dogal (pamuklu gibi) tercih etmelisiniz.malzeme seçimi konusunda size fikir vermesi açısından paylaşmak istiyorum;

Doğada Çanta Seçimi

Sırt çantası doğada kullandığımız malzemelerden konforumuzu en fazla etkileyenlerden biridir. Tüm malzememizi sırt çantası aracılığıyla taşıdığımızı ve uzun kış aktivitelerinde çantanın ağırlığının 30 kilograma kadar çıktığını düşünürsek doğru çantanın önemini daha rahat anlayabiliriz. Farklı kullanım alanları için farklı boyutlarda ve farklı yapılarda çantalar vardır.


Günlük çantalar

Bunlar yaz yürüyüşlerinde kullanılabilecek şeyleri alabilecek kapasiteye sahip 30 litreye kadar olan çantalardır. Genelde basit bir sırt sistemleri ve destekli omuz kolonları vardır.

Kampçılık çantaları

2 ya da daha fazla gün süren ve çadır, uyku tulumu, ocak, yakıt, yemek gibi şeyler taşıyacağımız faaliyetler için 50 - 65 litrelik en uygun olanlarıdır.( Unutmayın ki kış kamplarında daha çok yer tutacak giysi ve tulumlar kullanacağımızdan çantamız daha büyük olmalıdır) Yükümüz daha ağır olacağı için bir iç iskelet gerekecektir. Bu iskeletin görevi yükü omuzlardan leğen kemiğine aktarabilmektir. Bu çantalarda daha komplike sırt sistemleri kullanılır ve genelde iki bölümlüdürler. Bu tip çantalarda sık kullanılan şeyler için yan cepler olabilir ve ayrıca kapak kısmında da gerektiğinde ulaşılabilecek bir cep vardır.
Doğada Ayakkabı Seçimi

Ayakkabılar seçimi yapılırken en dikkat edilmesi gereken malzemelerden biridir. Amacınıza ve ayağınıza uygun olmayan bir bot aktivitenizi işkence haline getirmek dışında hayatınızı da tehlikeye atabilecektir.


İyi bir ayakkabının bir çok görevi vardır. Ayakkabılar rahat, dayanıklı, koruyucu olmalı ve yapılan aktiviteye uygun olmalıdır. İyi bir dağ ayakkabısı ayağa ve bileğe yeterli desteği vermeli ve kaygan ya da bozuk zeminde iyi tutunabilmelidir. Ayağı taş ve kayalardan koruyabilmeli ve aynı zamanda rahat yürüyebilecek kadar esnek olmalıdırlar. Ayrıca ayağı kuru ve doğru sıcaklıkta tutabilmelidirler. Genel bir yürüyüş/dağ botu tüm bu gereksinimlerin ortak noktada birleştiği bir malzemedir.

Doğru ayakkabı esnekliği arazinin durumuna ve taşınan çanta artı kişinin ağırlığına göre değişir. Esnek bir bot düz bir satıhta yürüyüş için ayağın doğal esnemesini engelleyebilecek sert botlardan daha uygundur. Fakat dağlık arazide daha bozuk bir zeminde yürürken daha sert ve daha fazla destek veren bir bot giymek gerekir. Ayrıca taşığıyacağınız yük ya da kendi vücut ağırlığınız fazla ise biraz daha sert botlar tercih edilmelidir.

Araziye uyum açısından ayakkabının tabanı çok önemlidir. Dağcılık için üretilmiş sert ve ağır botların daha iyi bir tutuş için daha derin dişleri vardır. Bu, özellikle çamur veya kar kaplı dik yamaçları inerken kaymayı önler. Kamp ve yürüyüş botlarında ise derinliği daha az olan farklı yapılarda dişler kullanılır.
Doğada Giyim ve Malzeme Seçimi

Doğa sporlarında giyimin temel amacı sporcuyu soğuk, rüzgar ve ıslaklıktan koruyabilmektir. Ancak bu koruma gerçekleştirilirken giyim malzemelerinin bazı temel niteliklere sahip olması şartı aranmalıdır.

Bu özellikler:

- Hafif olması ve az yer kaplaması
- Sıcak tutması
- Az nemlenmesi ve kolayca kuruyabilmesi
- Ter buharını dışarı verebilmesi
- Rüzgar ve yağmura karşı koruyucu olması
- Rahat ve hareketleri kısıtlayıcı olmaması
- Giyilip çıkartılmasının kolay olması

Doğa sporcusu içten dışa doğru tabakalar halinde giyinmelidir. Böylece kullanıcı vücut ısısı artıkça soyunarak kademe kademe aşırı sıcaktan veya tam tersini uygulayıp giyinerek soğuk ve diğer dış etkenlerden (rüzgar, yağmur, kar gb.) kendini koruyabilecektir. Bu sistem yukarıda belirttiğimiz gibi katmanlardan oluşmaktadır. Her katman vücudun çıkardığı su buharını yani ter buharını, giyim malzemelerinde ıslaklık meydana getirmelerine izin vermeden dışarı vermelidir. Böylece kullanıcı iç ıslaklığın getirebileceği sorunlarla karşılaşmayacaktır. Sistem vücut buharını rahatça dışarı verebilirken dışardan gelebilecek ıslanma ve rüzgara karşı gerekli korumayı sağlayacaktır.


PAMUKLUMU ? :eek: :eek: ???

Arkadaşı daha ilk gezisinde zatürre edeceksin
Pamuklu tavsiye etmişsiniz ardından kopyala yapıştır yapmışsınız ama OKUMAMIŞSINIZ!
2 paragrafta farklı şeyler tavsiye etmişsiniz.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,994
Mesajlar
1,526,980
Kayıtlı Üye Sayımız
166,745
Kaydolan Son Üyemiz
kreasus

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst