Tren ile Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aytuLe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,849

aytuLe

Ana Kamp
Tren ile Türkiye
Merhaba büyük gezenbilir ailesi, Ağustos ayında yapmayı planladığım tren ile Türkiye turu konusunda siz değerli arkadaşlarımın fikirlerine danışmak isterim. Rota olarak "Eskişehir > İzmir > Denizli > Mersin > Urfa > Mardin > Van > Kars > Erzurum > Sivas > Eskişehir > İstanbul " olarak düşünüyorum, eklemek istediğim yerler var kesin rota bu değil fakat aşağı yukarı böyle bir planım var. Tren tur kartını kullanacağım, daha önce bu kartı kullanmış arkadaşlarım fikirlerini beyan ederlerse memnuniyet duyarım. Belki gezime katılmak isteyen arkadaşlarım olabilir iletişime geçmek isterlerse konu altından belirtebilirler. Şimdiden teşekkürler..

Etiketler
Ynt: Tren ile Türkiye Turu

sana naçizane ufak bir öneride bulunursam öncelikle tren tur kartı alman bu rotada hiç de ekonomik olmaz eskişehir- izmir -denizli arasını trenle sorunsuz geçersin bu en fazla 26 yaşından küçüksen 35 tl tutar artı denizliden trenle mersine geçmen tam bir işkence olur önce denizliden izmire ordan eskişehire es-es den adanaya adanadan da mersine gidebilirsin malesef durum bu. bu noktada en mantıklısı gezinin > Mersin > Urfa > Mardin > Van > Kars kısmını otobüsle yapman çünkü urfa da tren istasyonu yok mardin merkezde de tren istasyonu faal değil van a mardinden tren kalkmıyor kars van arası tren yok.gelelim gezinin son kısmına onu doğu ekspresini takip ederek rahatlıkla yaparsın bunun sana maliyeti en fazla 35 tl tutar bu durumda tren tur kartı hem ekonomik olmaz hem kendini trene şartlayıp alternatifsiz kalmazsın.

mesajım biraz karmaşık ve heves kırıcı gelebilir ama kusura bakma sana süprizlerle karşılaşma diye bazı şeyleri önceden söylemek istedim bu konuda az çok bilgi sahibi biri olarak aslında çok zevkli bir rotan var bunu tren artı otobüsle çok rahat gerçekleştirebilin önemli olan planını güzel yapmak aklına takılan birşey olursa sorabilirsin ben her zaman burdayım

bol şans ağustos da ii gezmeler dilerim

medford' Alıntı:
sana naçizane ufak bir öneride bulunursam öncelikle tren tur kartı alman bu rotada hiç de ekonomik olmaz eskişehir- izmir -denizli arasını trenle sorunsuz geçersin bu en fazla 26 yaşından küçüksen 35 tl tutar artı denizliden trenle mersine geçmen tam bir işkence olur önce denizliden izmire ordan eskişehire es-es den adanaya adanadan da mersine gidebilirsin malesef durum bu. bu noktada en mantıklısı gezinin > Mersin > Urfa > Mardin > Van > Kars kısmını otobüsle yapman çünkü urfa da tren istasyonu yok mardin merkezde de tren istasyonu faal değil van a mardinden tren kalkmıyor kars van arası tren yok.gelelim gezinin son kısmına onu doğu ekspresini takip ederek rahatlıkla yaparsın bunun sana maliyeti en fazla 35 tl tutar bu durumda tren tur kartı hem ekonomik olmaz hem kendini trene şartlayıp alternatifsiz kalmazsın.

mesajım biraz karmaşık ve heves kırıcı gelebilir ama kusura bakma sana süprizlerle karşılaşma diye bazı şeyleri önceden söylemek istedim bu konuda az çok bilgi sahibi biri olarak aslında çok zevkli bir rotan var bunu tren artı otobüsle çok rahat gerçekleştirebilin önemli olan planını güzel yapmak aklına takılan birşey olursa sorabilirsin ben her zaman burdayım

bol şans ağustos da ii gezmeler dilerim

http://b1112.hizliresim.com/s/6/ybdl.jpg

Burada bulunan harita kapsamında oluşturdum rotamı bazı yerlerde tren olmadığını biliyorum örneğin van -kars arası orayı otobüs ile geçeceğim fakat haritada bahsettiğim rotada tren yolu ağı olduğu gözüküyor harita uydurma olabilir mi acaba :D

aytuLe' Alıntı:

http://b1112.hizliresim.com/s/6/ybdl.jpg

Burada bulunan harita kapsamında oluşturdum rotamı bazı yerlerde tren olmadığını biliyorum örneğin van -kars arası orayı otobüs ile geçeceğim fakat haritada bahsettiğim rotada tren yolu ağı olduğu gözüküyor harita uydurma olabilir mi acaba :D
harita kapsamında bir bölgede tren yolu olması malesef o bölgeye yolcu taşımacılığı yapıldığı anlamına gelmiyor. tren konusuna biraz yabancısın anladığım kadarıyla ben yıllardır trenle seyahat ederim binlerce km yaptım yollarda ama malesef tren taşımacılığı türkiye de oldukça yetersiz nerelerde tren olup nerelerde olmayacığını sorabilirsin hatta istersen forumda benim açtığım konuya da bakabilirsin http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=48783.0 burdan senin yapmak istediklerini yapmaya çalıştık elimizden geldiği kadar

aklına takılan bir şey olursa bana sorabilirsin her konuda yardımcı olurum sana

Rotayı değiştirmeye karar verdim diğer türlü çok masraf olacaktı tren tur kartını kullanmam gerekiyor bütçem çok geniş değil. Doğu ekspresinin ilerlediği rota üzerinde bulunan şehirleri gezmeyi planlıyorum, belki sürpriz bir şekilde güney'e inme şansım olabilir yol ne gösterir bilinmez, sizin blog çok yardımcı olacak bana ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

aytuLe' Alıntı:
Rotayı değiştirmeye karar verdim diğer türlü çok masraf olacaktı tren tur kartını kullanmam gerekiyor bütçem çok geniş değil. Doğu ekspresinin ilerlediği rota üzerinde bulunan şehirleri gezmeyi planlıyorum, belki sürpriz bir şekilde güney'e inme şansım olabilir yol ne gösterir bilinmez, sizin blog çok yardımcı olacak bana ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.
sana bir öneri eskişehir-izmir-denizli-izmir-ankara-sivas-erzurum-kars-van-mardin-diyarbakır-istanbul olarak yaparsın sadece kars- van-mardin otobüsle kalanını trenle yaparsın

medford' Alıntı:
sana bir öneri eskişehir-izmir-denizli-izmir-ankara-sivas-erzurum-kars-van-mardin-diyarbakır-istanbul olarak yaparsın sadece kars- van-mardin otobüsle kalanını trenle yaparsın

Söylediğiniz şekilde daha uygun aslında, yardımlarınız için çok teşekkür ederim gerçekten, sizinle irtibatta kalsam akıllıca olacak :smiley:

aytuLe' Alıntı:
Söylediğiniz şekilde daha uygun aslında, yardımlarınız için çok teşekkür ederim gerçekten, sizinle irtibatta kalsam akıllıca olacak :smiley:
ben hep burdayım kafana takılan bi şey olursa yakında bi hafta sonu sivas gezisi ayarlayacam kendime trenle para biriktiriyorum bozuklukları atmıyorum kavanozda biriktiriyorum bir kaç ayda bir gezi yapma olanağı çıkıyor extradan bu da bana amerikadan kalma bir alışkanlık adamlar 1 cente bile sahip çıkıyodu

Bende bir tren tutkunu olarak medford'un yazılarını ilgiye takip ediyorum. Forumda bu konuda en tecrübeli arkadaşımız. Eskişehir'e öğrenci olarak ilk geldiğim günden beri İstanbul-Eskişehir arasını trenden başka hiçbir araçla gitmedim. Genelde gideceğim yerlere tren ile ulaşmayı tercih ediyorum. Medford Sivas gezini merakla bekliyorum. Benimde tren ile bir kaç rotada gezme planım var. Zamanı gelince fikir alışverişinde bulunacağım.

Canlı kalması için bir mesaj yazayım dedim ;) medford'un söylediği rota yani " eskişehir-izmir-denizli-izmir-ankara-sivas-erzurum-kars-van-mardin-diyarbakır-istanbul " olarak belirledim rotamı, araştırma yapıyorum şimdiden başlamak lazım.

aytuLe' Alıntı:
Canlı kalması için bir mesaj yazayım dedim ;) medford'un söylediği rota yani " eskişehir-izmir-denizli-izmir-ankara-sivas-erzurum-kars-van-mardin-diyarbakır-istanbul " olarak belirledim rotamı, araştırma yapıyorum şimdiden başlamak lazım.
araştırma yap da fazla plan yapma geziye bi başlayınca bütün planlar havada kalır olmazsa olmazlarını çıkar ondan sonra tatilin keyfini çıkar

Benimde aklımda 3 tane rota var. Eskişehir-Manisa(Kırkağaç-Salihli ve Manisa Merkez)-İzmir(Selçuk ve İzmir Merkez)-Aydın-Denizli(Pamukkale) üzerinden Eskişehir'e geri dönmek. Diğeri Konya-Karaman ve duruma göre Adana-Kayseri-Ankara üzerinden tekrardan Eskişehir'e geri dönüş. En sonuncusu ise Samsun-Amasya-Sivas-Kayseri-Eskişehir hattı. Konaklamayı kampinglerde yapmayı planlıyorum. Ancak kampingler Türkiye'de kıyı şeridi boyunca yaygın olan kampingler İç Anadolu'da maalesef yaygın değil. Kamping olmayan yerlerde ise yetkililerden izin alıp uygun yerlere çadır kurmayı düşünüyorum.
Medford'a da bir sorum olacaktı. Düşük bir ihtimal olsa da bu yolculuklara tren+bisiklet şeklinde de çıkabilirim. Bu ihtimal şu aşamada çok düşük. Ancak merak ettiğim bu 1. vagonlardaki kısıma bisikletleri de alıyorlar mı? Bu 1. vagondaki yük taşıma kısmı İstanbul-Ankara arasında olan trenler dışında diğer trenlerde de mevcut mu?

Nevmeram' Alıntı:
Benimde aklımda 3 tane rota var. Eskişehir-Manisa(Kırkağaç-Salihli ve Manisa Merkez)-İzmir(Selçuk ve İzmir Merkez)-Aydın-Denizli(Pamukkale) üzerinden Eskişehir'e geri dönmek. Diğeri Konya-Karaman ve duruma göre Adana-Kayseri-Ankara üzerinden tekrardan Eskişehir'e geri dönüş. En sonuncusu ise Samsun-Amasya-Sivas-Kayseri-Eskişehir hattı. Konaklamayı kampinglerde yapmayı planlıyorum. Ancak kampingler Türkiye'de kıyı şeridi boyunca yaygın olan kampingler İç Anadolu'da maalesef yaygın değil. Kamping olmayan yerlerde ise yetkililerden izin alıp uygun yerlere çadır kurmayı düşünüyorum.
Medford'a da bir sorum olacaktı. Düşük bir ihtimal olsa da bu yolculuklara tren+bisiklet şeklinde de çıkabilirim. Bu ihtimal şu aşamada çok düşük. Ancak merak ettiğim bu 1. vagonlardaki kısıma bisikletleri de alıyorlar mı? Bu 1. vagondaki yük taşıma kısmı İstanbul-Ankara arasında olan trenler dışında diğer trenlerde de mevcut mu?
Bütün anahat trenlerinde mevcut kargo vagonu ama benim anladığım kadarıyla sen seyahat planlarının büyük bölümünü bölgesel ekspreslerle yapacan artık bölgesi trenlerin yerini saydığın yerlerde raybüsler almaya başladığı hani eskişehirden kütahyaya giden trenlerden bunlarda kargo vagonu yok ama bir şekilde bisikletle binebilirsin rica etsen kondüktöre adana kayseri ankara hattında problem yaşaman eskişehir manisa arası da rahat olur diğer kısımlar da raybüs var bazen kıllık yapabilir kondüktör

Düşük bir ihtimal diye düşünmüştük. Ancak sanırım o şekilde olmayacak. Dediğim rotalarda tren ile seyahat edeceğim. Umarım yakın zamanda da Ekişehir-Konya arası direk YHT seferleri başlar.

Nevmeram' Alıntı:
Düşük bir ihtimal diye düşünmüştük. Ancak sanırım o şekilde olmayacak. Dediğim rotalarda tren ile seyahat edeceğim. Umarım yakın zamanda da Ekişehir-Konya arası direk YHT seferleri başlar.
malesef eskişehir konya yht hattının açılması pek mümkün görünmüyor bunun 2 nedeni var birinci tcdd nin elindeki set sayısı yetersiz tcdd şu ana kadar 8 set aldı bunların biri test treni yapıldı adı piri reis kondu diğeri yaklaşık 2 yıl önce raydan çıkmıştı ispanyadan bildiğim kadarıyla hala dönmedi kalan altı set de şu anda ankara-eskişehir ankara- konya arasında max. kapasitede çalışıyorlar 2 nedende tcdd eskişehir konya hattını konya istanbul hattıyla entegre etmeyi düşünüyor bunun içinde bunun için de eskişehir istanbul hattının bitmesi gerek her ne kadar ullaştırma bakanı 2013 tarihini gösterse de sana verebileceğim en mantıklı tarih bi aksilik çıkmazsa 2015 sonu olur.

eskişehir konya treni benim tahminimi sorarsan 2014 belediye seçimlerinden önce açılır istanbul - eskişehir hattı bitmeden seçim yatırımı olarak var olan hattı yeni bir hatmış gibi açarlar tcdd nin ihale açacağı setler de anca o zamana yetişir

Mantıklı 2013 imkansız çünkü zaten Bilecik'de sorun var gibi şeyler duydum. Sanırım oradaki coğrafi yapıdan dolayı biraz yavaş ilerliyormuş. Bana Eskişehir-Konya yıl sonundan önce açılacak denmişti fakat pek de mümkün gözükmüyor. Dediğiniz gibi 2014'de seçim yatırımı olarak açılma ihtimali yüksek. Öğrenciliğim bu sene bitecek. Sanırım bu süreç içinde Hazirana kadar göremeyeceğim. YHT ile değil fakat diğer ekspreslerle Konya'ya gitmeyi düşünüyorum baharda.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,919
Kayıtlı Üye Sayımız
166,700
Kaydolan Son Üyemiz
olcayozan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR