Trenle Türkiye Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan medford Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 391
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 119,934

medford

"be a traveller, not a tourist"
Yer
ankara
Web
www.icindentrengecensehirler.blogspot.com
üniversite yıllarında hep arkadaşlarla interrail hayalleri kurardık ancak maddi imkanlar bizi bir türlü o uzun soluklu tren yolculuğuna çıkmamıza izin vermedi.artık iş hayatına başladığımız için de bu düşünceler de bir anı olarak kaldı. ama ben uzun soluklu tren yolculuğu sevdamdan vazgeçmedim sadece strateji degişikliği yaptım bir seferde böyle bir yolculuğa çıkmaktansa bu işi zamana yayarak türkiyeyi trenle gezme projeme start verdim gerek uzun gerek kısa yolculuklarla trenle gidebilecegim her yere giderek bu gezi anılarımı ve görsellerimi burda paylaşmak için bu başlıgı açtım. sizde tren yolculuklarınızı bu başlık altında paylaşırsanız bu sayfanın güzel bir rehber olacağı kanısındayım

Etiketler
Ynt: Trenle Türkiye Turu

ilk duragım polatlı size önerim ankaradan sabah 8 de kalkan bogaziçi trenini kullanmanız. bu trenin yemekli vagonunda kahvaltınız yapıp ardından gazetenizi okuyup kahvenizi yudumlarken bir bakmışsınız saat 9.30 olmuş ve polatlıya varmışsınız. polatlı yaklaşık 100 000 nufüsyla ankaraya 90 km uzaklıkta bir orta anadolu ilçesi havasında bir yer. polatlı da ziyaret edilebilecek yerler sakarya şehitliği ve zafer anıtı, duatepe şehitlik anıtı bu yerlerde kurtuluş savaşı ile ilgli muhteşem müze ve anıtlar var bence her türk gencinin bir sefer de olsa görmesi gereken yerler arasındadır ayrıca polatlı da gordion antik kenti ve midas tümülüsünü görmek mümkün. zamanım fazla olmadıgı için ben sadece merkezdeki sakarya şehitliği ve zafer anıtını gezdim. zafer anıtı merkezden sadece 15 dk yürüme mesafesindeki bir tepede tepeye 460 basamak çıkılarak ulaşabiliyor.

DSC03656.jpg

DSC03659.jpg

DSC03664.jpg

DSC03662.jpg

Foto%C4%9Fraf0025.jpg

çok fazla zamanım olmadığı için polatlıdan kalkan saat 11.50 bölgesel ekspres treni ile ayrıldım duatepe şehitlik anıtı ve gordion antik kenti gezimi de başka bir zamana ertelemek zorunda kaldım. yolculukla ilgili notlara gelince her 2 trende gayet konforluydu ankara polatlı arası 4.50 du bölgesel ekspresde ise 3.50 tl idi yani sudan ucuz ve konforlu bir seçenek tren. başka gezilerim de olacak onları da burdan paylaşacagım bu sadece bir başlangıçtı inşallah nice tren yolculuklarını burda paylaşmak dileğiyle

Foto%C4%9Fraf0030.jpg

Foto%C4%9Fraf0033.jpg

DSC03704.jpg

Foto%C4%9Fraf0037.jpg

DSC03719.jpg

Supersınız.
Cok ıyı bır bılgı paylasımı olmuş.Benımde hayalım Trenle Turkıye de uzun yolculuklar yapmak ;) Ozellıklede Doğu Bolgesını trenle gezmek ıstıyorum.
Onerdığınız bu royatı en kısa zamanda gercekleştırecegım.Bu degerlı bılgı paylasımınız ıcın sagolun :smiley:
Bu sekılde baska onerısı olan varsa ve burada bızlerle paylaşbılırse cok sevınırım.Sımdıden herkese tesekkurler..

Sevgıler

ÜLKER

saat 11.10 da ankara gardan kalkacak trenle eskişehire gitmek için ankara gara gittim. biletimi internetten aldığım için kredi kartımı oradaki bilet makinesini sokup biletimi aldım. daha öncede yht binmiştim ilk kez business clas da gidecektim ekonomi clasdaki koltuklar bana tvs 2000 vagonlara göre çok konforsuz gelmişti ama business clasdaki koltuklar gerçekten çok rahattı.bence yht ile seyahat edecekler kesinlikle business clası tercih etmeli tabi aradaki 8-10 tl lik fark sizin için önemli degise. gerek yurtiçi gerek yurtdışı seyahatlerimde yaptığım tüm uçuşlarda içimde bir ukteydi business clas hem bizden sonra uçaga binerlerdi hem bizden önce uçaktan inerlerdi. ama yht de öyle bir durum söz konusu degil herkes tek bir giriş kapısından trene biniyor. ekonomi clasdan bir farkıda yapılan ikramlardı. çay kahve yanında da içinde atıştırmalıklar olan bir kutu veriyorlar. tren eski yol olan ankara esenkent arasını ortalama 100 km/sa alırken esenkent eskişehir arasını zaman zaman 251.2 km/sa hıza çıkarak alıyor. yolculuk bilette yazılan bir buçuk saate 10 dk geçikme ilave edilerek 12.50 de eskişehirde bitiyor. bu kadar kısa zamanda bu kadar rahat bir yolculuk insanı gerçekten mutlu ediyor. ankara istanbul arası tamamlanırsa bu parkurdaki uçak yolculugunu biterecegini düşünüyorum. stressiz ve konforlu seçenektir tren daima benim için. eskişehire indikten sonra istersenir ekspres trenlerle haydarpaşaya raybüsle kütahyaya kamil koçla bursa devam edebiliyorsunuz.

DSC03736.jpg

DSC03741.jpg

DSC03744.jpg

DSC03745.jpg

DSC03864.jpg

eskişehirdeki en önemli ziyaret yerlerden biri de havacılık müzesi ulaşımı gayet basit trenden indikten sonra tranvaya binip müzenin önündeki durakta inebilirsiniz. müzede günümüzde kullanılan ve kullanımdan kaldırılan bir çok uçak modelini üzretsiz ziyaret edebilirsiniz. ayrıca içerdeki müze bölümünde çeşitli uçak motor ve parçalarını görebilirsiniz

DSC03804.jpg

DSC03800.jpg

DSC03754.jpg

DSC03774.jpg

DSC03775.jpg

eskişehir merkezdeki en canlı yerlerden biri de porsuk çayı kenarına kurulmuş adalar bölgesi. temizlendiği söylensede suları hala pis olan porsuk çayı kenarında kurulan bu dölgede bulunan çok sayıda lokanta cafe ve çay bahçesi burayı şehrin en canlı bölgesi yapıyor. çeşitli aralıklarla porsuk çayı üzerine kurulan köprüler şehre bir avrupa kenti havası katmış. ögrencilerin çokluğu bu bölgenin sürekli canlı olmasını saglıyor. hafta sonları tüm eskişehir burada toplanıyo desek yanlış olmaz.

DSC03805.jpg

DSC03807.jpg

DSC03817.jpg

DSC03819.jpg

DSC03820.jpg

eskişehirin en önemli tarihi mekanlarından biri de odunpazarı büyükşehir belediyesi tarafından restore edilmiş çok sayıda eve sahip bu bölgedeki evlerin bir bölümü müze olarak kullanılıyor.yine odunpazarında bulunan kurşunlu cami ve külliyesi gezilecek yerler arasında bu külliyenin içerisinde odunpazarı belediyesi tarafından açılan dünyanın ilk ve tek lüle taşı müzesi görülebilir. lüle taşından yapılmış gerçekten birbirinden güzel eserleri görmek mümkün . son olarak eskişehirden hediyelik almak isteyenlere tavsiyem met helvası yada odunpazarında saılan el sanatları ürünleri. yemek konusunda da eskişehire özgü çiğ böregi öneririm.

DSC03828.jpg

DSC03831.jpg

DSC03834.jpg

DSC03836.jpg

DSC03838.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

Çevrimiçi üyeler