<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Türk Telekom'dan Satılık 4x4'ler</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="sonsokak34" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
sonsokak34' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
elbette kimsenin ticaretine birşey dediğimiz yok olamazda benim anlayamadığım konu şu ihalelerin takibi çok basit olmasına rağmen ihaleden araç olmak biraz zor örneğin tasiş deki araçları incelerseniz piyasa değerinin 3 4 katı fiyat isteniyor ve buna 100 de 120 vergi hariç peki bu araçlar nasıl oluyorda birileri tarafından o fiyatların çok çok altına alınabiliyor_?bence bu araştırılmalı şimdi herkes savunmaya geçecek ama ben burdaki kimseyi suçlamıyorum bunuda belirteyim
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Benim bildiğim kadarıyla ihalelerde süreç şöyle işliyor: İhaleye çıkan araç için birinci ve ikinci ihale süresi oluyor. Birincide muhammen bedel üzerinden bir teklif verilmediğinde, ikincide fiyatlar iyice düşüyor. Örneğin icra ihalelerinde yüzde 60'a kadar düşüyor. Yani bir ürünü, yüzde 40 fiyatına alabiliyorsunuz. Bu sistemin araç ihalelerinde bire bir aynı şekilde uygulandığından emin değilim, ama sanırım buna yakın bir sistem uygulanıyor. Kanımca bu işi iyi takip edenler, örneğin 10 bin liralık bir ürünü, 4 bin liraya bile satın alabiliyorlar. Resmi ihale ilanlarını yayınlayan bir gazeteci olarak gördüğüm manzara bu. Yeni de prosedürü bir alıcı gözüyle detaylı olarak incelemek lazım. Saygılarımla...</div>