<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Türkiyede'ki Zehirli Yılan Türleri</b><br />
<br />
Sayın nitroces,<br />
<br />
İlk sizden okudum uzakta duran yılanın insana saldırıya geçtiğini. Hep dinliyorumki üzerine gitmezsen, onu köşeye sıkıştırmazsan, farkında olmadan üstüne basmazsan, bulunduğu yere uzanmazsan farkında olmadan, yılan zarar vermez diye. Olayı daha tafsilatlı yazarmısınız.<br />
<br />
Köye çıkışta komşu köye giden teyze var o denk geldi gene. Tanıştık artık onunla. Müşterek konumuz yılan, börtü böcek çünkü. O çok şikayetçi onlardan ahırına keçilerden süt emmeye gelip, onların yaralanmasına hatta zayiata sebep verdiklerinden emin ve bu işi çok sayıda kedi besleyerek çözmüş. En çok da zararsız bilinen karayılana kızıyor. Ben de yılan hikayesine çok meraklıyım ya sordum gene, teyze engerek görünüyomu ev yanında diye. Yok şükür geberesiciler dedi. Ama sen biliyonmu beni soktu 2 hafta hastanede yattım ben eskiden dedi. Evin önündeki armuttan gün batımını takiben armut koparayım demiş bir tane, elini armuta uzatması ile yılan bileğinden ısırmış. Yılanıda tanıdım dedi koca engerek. Bağırmış komşulara hemen hastaneye götürmüşler, zor kurtardı beni doktorlar dedi, her tarafı şişmiş. <br />
<br />
Sarmaşık otu görünmeye başladı, bu yılanın uyanmasının da habercisi. Ancak hayvanın aküsü boş, ta haziran başına kadar da zor doluyor. Şu anda onu gördüğünüzde kaçmasını beklemeyin siz yol değiştirin o zor hareket edebildiğinden size yönelecektir içgüdüsel olarak. Kaçabilecek hali yok çünkü...</div>