KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Elimizde mevcut bir bilgi bankası olması açısından, aracınızın markasını, modelini, model yılını ve yakıt tüketimini (100 km'de lt cinsinden) LPG mi, motorin mi yoksa benzin mi olduğunu belirterek yazabilir misiniz? Ayrıca standart mı yoksa yükseltme kiti, lastik boyutu değişimi vs mi olduğunu da belirtirseniz aradaki farkı anlamamıza yardımcı olur diye düşünüyorum.
Örneğin:
1997 - Jeep - Grand Cherokee 5.2 - Standart - 16 lt - Benzin
nissan terrano 1998 model 2.7 TDİ SE 5 kapı
standart fabrika çıkış teknik özelliklerinde yakıt tüketimi
şehir dışı 7.9 lt
şehir içi 10.2 lt dizel dir.
ben aracı yükselttim ve daha büyük ebat MT lastik kullanıyorum. bu tüketimde fazla bir değişiklik olmadı. tabi bu benim kullanım şeklimden de olabilir.
1990 - Land Rover Discovery 3,5 v8 EFI - standart - şehir içi ve şehir dışı karışık olarak ( otobanda ortalama hız 120 km/h şehir içi İstanbul trafiği ) 16 lt / 100 km benzin
opel frontera 2.2 şehir ici 13.5 litre LPG
şehir ici 12.5 litre benzinde
uzun yolda 60 tl ye bursa inegölden istanbula geldim tamamı karayolu kullanarak 319 km yol yapıyor evime kadar 3 ay önce geldim ilk aldığım gundu bir kere 160 km hıza çıktım gerisi 110 120 civarı sabit hızlarla geldik