Tur Kayağı ( Zirve Keyfinin Taçlandırılması)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ihsane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,708

ihsane

Bir ben varım deme, "Yoksan da olur".
Yer
İstanbul
Ben otuz senedir kayak sporu ile uğraşıyorum, aynı zamanda üç senedirde Dağcılık Kulubüne üyeyim yani dağlara gidiyorum, ben on sekiz yaşlarındayken (41 yaşındayım) sırtımızda kayaklarımızla teleskinin son çıktığı noktadan saatlerce yürüyerek dağların zirvesine çıkıp eldeğmemiş yani ezilmemiş kar larda kayak yapmak en büyük zevkimizdi şimdi bunun adı Tur kayağı olarak geçiyor tabii helikopterle yapılan yani Heli skiing farklı burda sadece kayak ile iniş yapmak geçerli, bunu dağcılıkla bu sporu yapmanın zevki hiçbirşey de yok, iki senedir tur kayağı ile uğraşıyorum ve türkiyede bazı dağların zirvesi buna çok müsait , Ağrı zirvesinden inerkende 4800 kayalığı veya siirt yönünde doğru olan kısımda ve cehennem deresini geçmek için keşke ayağımda kayaklarım olsaydı diye içimden geçmedi desem yalan olur.(resim aşşağıda) Evet arkadaşlar benim dağcılık kulübüyle tur kayağı adına bir girişimim ve eğitim düşümcem var fakat diyorumki Gezenbilir ailesi ile Tur kayağı ekibi kuralım ve dağlara gidelim ne dersiniz, Dağlara gidelim kendi rotalarımızı çizelim,,evet düşüncelerinizi bekliyorum....Not,(aynı konu başlığını kış sporlarına da açtım)

DSC00294.jpg

Etiketler
Ynt: Tur Kayağı ( Zirve Keyfinin Taçlandırılması)

Güzel bir düşünce gerçekten.

Gezenbilir Dağcılık Grubu üyeleri arasında taraftar bulabilir.

ben varim nasil yardimci olabilirim nasil toplanalim neler yapalim? bunu off-road grubuna aktarabilirsek guzel olur. araclarla cikar sonra kayarak iner yuruyerek cikariz :D :D: D :D :D

Bu forum da çoğalalım ve herkesin kayak sporunu ne kadar bildiğini araştıralım eksik olanları ilk önce toplantılarımızda teorik olarak anlatalım sonra doğaya çıkıp uygulamalı gösterelim, sonra insanların dağcılık geçmişine bakalım çok önemli, aynı uygulamalardan geçirelim yavaş yavaş dağlara tur kayağı yürüyüşlerine başlayalım devamı gelir, biz gezenbilir aile sinin içinden iyi bir dağ ve kayak ekibi kuralım ve bu ekip senelerce dağların bütün kayak yapılacak rotalarını çıkarsın, zirve keyfini çıkardıktan sonra kayak yapmanın zevkiyle iniş yapsın ve bu da ikinci zirve keyfi olsun, bu spor 70 yaşına kadar yapılabilir.Off road araçlarla sadece dağların eteklerine kadar gidebiliriz ondan sonra dağ ile dağcının arasında geçen bir hikayedir. Kesinlikle bu spor en az bir gece kamplı yapılan bir spor dur.Biz gerekli sayıya ulaşdığımızda Dağcılık kulübü toplantılarını İstanbulda Halk eğitim merkezinde yapıyoruz toplantılarımızı bizi aralarında görmekten mennun olacaklarından eminim, teorik eğitimlerede orada başlarız...şu anda erken ilk önce iyi bir ekip kurmalıyız, Düşüncelerinizi bekliyorum.....

fikirleriniz harika isminiz neydi ozur dilerim? nick de yazan sekliyle mi hitap edeyim yoksa... ? bu sporı ve bu spora bagli olarak gecelik kamplari kamp yerlerini ve rotalari belirleyeim gerekirse hafta sonlari sizin onculugunuzde kurslar duzenleyelim ve hem yayginlastiralim hem de ogretelim ve paylasalim. baslangic icin neler gerekli nasil bir yol izlemeliyiz siz bir yol haritasi cikarip bizlere sunarsaniz bizler de organizasyona yardimci olup onceleri 3-4 kisi daha sonra genisleyerek bu sporu yayabiliriz...

Adım İhsan,,,,Dağlara gitmek için en iyi ekip sayısı aslında beş kişi dir fakat biz devamlı bir ekip yaratalım bu sayı da eleyerek sekiz kişi gibi tutalım fakat arkamızda onlarca insana eğitim verebiliriz onlarda zamanla bize katılabilir yada kendi aralarında ekip kurabilir,ama o sekiz kişilik ekip dağlara hem tırmanıp zirve yapacak hemde kayak yaparak dağı onurlandıracak, bu ekip bazen beşkişi gider bazen dörk kişi yani tam kadro çoğunlukla olmaz ama herkes birbirine inanır ve güvenir.bu ekip birbirine bağlı olacak her türlü eğitim (ilk yardım,dağcılık,kayak) almış ve bizi zorlamayacak bir ekip olacak, bunu istanbul kadıköy yakasında halk eğitim merkezinde her hafta dağcılık eğitim veren benim de dahil olduğum bir kulubüm var burada teorik derslerle başlamayı düşünüyoruz sonra da yavaş yavaş dağlara gidebiliriz. Dağlarda ekip ruhu çok önemlidir eyer ruh uyumu olursa Türkiye de ve dünyada tur kayağı yapılan çok iyi dağlar var, bu forum da insanlar biraz kayak bilgisi ve dağcılık bilgisinden bahsetsinler bunu ikisi bir arada bazen zor dur ama yinede deneyelim o yüzden biraz kendilerinden bahsetmeleri önemli sonra hızlı bir şekilde bir toplantı düzenleriz...aralarından seçim yaparak bir grup oluştururuz onlarında aralarında eminin elenecek olanlar vardır kalan çekirdek ekip,,,Tanıdık bildikleriniz varsa davet edin bu konu başlığına...

ihsan abim bu cok iyi bir fikir ama once bana kayak yapmayı ogretmen lazım ok. ::smiley:

Ben de geçtiğimiz sene Tur kayağına başladım, ekipmanımı tamamladım ve İstanbul dan bu işi yapan arkadaşlarla kartepe olsun bolu olsun kendi rotalarımızı oluşturup günübirlik veya haftasonu turlar yapmak istiyorum. Var mıdır ilgillenen arkadaşlar. Öncelikle Kartepe kuzuyayla dan zirveye bir tımanış yapmayı planlıyorum,
herkese selamlar
can elmas

Beyler ekipman yapmakla başlanır fakat dağcılık riskini ikiye katlayın iyi bir eğitim ve tecrübe ister bende varmı kesinlikle hayır ben çocukluğumdan beri yaptığım kayak ve dağcılıktan tecrübe ve eğitimi birbirine karıştırıp bir şeyler yapmaya çalışıyorum inemeğeceyim ne dağ nede yarık var fakat göründüğü gibi değil o gün karın kalitesinden çığ riskinin analiz edilmesinden buz yarıkların üzerinden geçmeye kadar bir çok konu,,,, bu işte hassas olan eğitimler var bunları alarak bir ekip kuralım ve ömrümüzün yettiği kadar dağlara imzamızı bırakalım, bu işin yeri istanbul dağcılık kulübü kozi alışveriş merkezinin yanı her perşembe saat 7.30 eğitim seminerleri düzenliyoruz burada Tur kayağı konusunda bilenlerde profesyonelce eğitim almak için davet edip bize teorik olarak yardım edebilirler,,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR