Tur mu,Dağ Bisikletimi yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uda4a Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,400

uda4a

Kamp II
Yer
Ankara
Arkadaşlar herkese merhaba, uzun zamandır gezenbilir ailesi içinde olmama rağmen, bisiklet başlığı ile yeni tanışıyorum.genel anlamda doğa sporları ile günü birlik doğa yürüyüşleri ile ilgileniyorum ve forumdada bir çok defa arkadaşlarla yürüyüşlerimiz oldu, son zamanlarda bisiklete merak sardım ve bir kaç zamandır forumlardan gerekli bilgileri okumakla geçirdim.Bugün fırsatını bularak bisikletleri yakından görme şansını elde ettim ve son aşamada kararsızlık içerisindeyim.öncelikle amacım hafta sonları günü birlik yürüyüş yaptığımız parkurlarda ki mevcut yayla yollarında (Toprak araç yolu) (Kızılcahamam,Gerede, Akyarma vb.bölgelerde) bisiklet kullanmak istiyorum.mekanik olarak bisikletleri incelediğimde, şehir tur bisikletlerinin 28 jant ve on dişli sayısının çok olması ile performansının daha iyi olduğunu, dağ bisikletlerinde ise daha sağlam oldukları fakat teker çapı ve on dişlinin küçük olması nedeni ile daha çok performans sergileyeceği düşüncesine kapıldım.Bahse konu parkurlarda Şehir Tur bisikletlerini kullanabilirmiyim.Kullanan arkadaşlarımız varsa , fikirlerini yazar ve hatta resimle desteklerlerse sevinirim.
Teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Tur mu,Dağ Bisikletimi yardım

Arkadaşlar, yatığım uzun internet ve yerinde gordüğüm kadarı ile başlangıç olarak SEDONA 711 v model bisiklet almayı düşünüyorum.Umarım bir yerlerde karşılaşırız.

Selamlar Ömer Bey, Kusuruma bakmayın mesajınızı biraz geç gördüm. Bisiklet tercihiniz oldukça yerinde. Aynı bisikleti kız arkadaşım kullanıyor. Ziyadesiyle yakından inceleme fırsatım olmuştu. Şuan aldığınızda keyifle kullanabileceğiniz bir bisiklet. Parçalarınız eskidikçe bazı parçalarda yapacağınız yerinde tercihler ile bisikletten aldığınız keyifin katlanması olası. Örneğin dişli lastikleriniz eskidiğinde yerine schwalbe marathon xr 2.00 lastik takarsanız lastik patlamasının çok büyük oranda önüne geçersiniz, sonrasında hem asfaltta hem de araziye yeterli çekiş ve tutuş performansını yakalayabilirsiniz. Eğer bisikleti zamanla hem dağ bisikleti hem de çok günlü tur bisikleti olarak kullanmaya niyetlenirseniz brooks B17 seleyi öneririm. Evanscycles sitesinden kargo dahil olmak üzere uygun fiyattan alabilirsiniz.

Tavsiyelerim şimdilik bu kadar. Güzel bir bisiklet tercihi yapmışsınız ;)

Merhabalar, ilginiz için teşekkürler,
Sanırım bayram sonu temin etme yoluna gideceğim.

Sedona'nın bütün modelleri güzel ve fiyatları da çok makul. Bence iyi bir seçim yaptınız. Dış lastik önerisine katılıyorum ama eskitene kadar patlakları önlemek için Zefal'in Z-Liner bantlarını kullanabilirsiniz. Ormanlık alanda bile patlayan lastik yaşamadım bunları taktığımdan beri. Bir de fren balataları eskiyince Baradine'in üç renkli balataları ile değiştirmekte fayda var. Tektrolar pek kuvvetli değil, yağmurda da pek iyi performans göstermiyor ve ses yapıyor. Barend kullanmak da yokuş çıkarken fena olmuyor. Tabi böyle uzun uzun alınacaklar listesi çıkardık diye bisikletten soğumayın. Her zaman bisikleti geliştirmek için bir şeyler çıkacaktır.

5869681721_f343f212ef.jpg

5866573226_f43d688306.jpg

Bende şu anda takıntı halinde, bayram ve bir iki beklentim var,zaman çok ilerlemeden hatta kışa girmeden almayı düşünüyorum.
Önerilerinizi biraz ilerki zamanlarda değerlendireceğim.

Sedona 711V başlangıç için iyi bir tercih.Sezon sonuna gelindiği için bu aralar uygun fiyata bulmakta mümkün.

Arkadaşlar fren balatası veya patlak önleyici demiş fakat kask bisikletten sonra alıncak ilk şey olmalı ve sürüşlerde kesinlikle takılmalı ;)

kask, eldiven, pedli bir şort veya tayt, matara, yedek iç lastik, pompa, far.... liste böyle uzayıp gidiyor, bende bu işe yani başladığım için oradan biliyorum. al al bitmiyor :D

Bisikletcanavari' Alıntı:
brooks B17 seleyi öneririm.
+1
rakipsiz bir sele , alirsaniz yagmurda dikkat edin , gercek deridir . Eger gezileriniz uzun olacaksa camelbak tavsiye ederim , ben avda bile kullaniyorum . 3 litreye kadar olan modelleri var .

Evet seleyi nemden, rutubetten uzak tutmak gerek. Ben özel sele kılıfını almıştım. Fakat zorunlu değil. Yağmur yağdığında bir poşet bağlasanız da işinizi görecektir. Camelbak tarzı sırtta taşınan su sistemlerini ancak teknik dağ bisikleti koşullarına öneriyorum. Bisiklet turlarında ve hele uzun soluklu bir tur ise su stoğunu matara ile karşılanması taraftarıyım. Çünkü uzun turlarda sırtınızda ne kadar az eşya taşırsanız sizin için o kadar iyidir. Kısaca yükü siz değil bisiklet taşısın. Akti taktirde oturma bölgenize uygulanan ekstra basınçın sonucu hiç iyi olmayabilir. Eh 2-3 litre suyunda ekstradan 2-3 kg gibi ciddi bir ağırlık artışına sebebiyet veriyor. Ekipmanlarınızın her birini araştırarak ve deneyerek almanızı öneririm. Böylelikle bir kere alış-veriş yapar, uzun yıllar aynı ürünleri kullanabilirsiniz.

Bisiklet turlarında ve hele uzun soluklu bir tur ise su stoğunu matara ile karşılanması taraftarıyım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,837
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
Madafak

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR