Türk Telekom'dan Satılık 4x4'ler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tyt.fan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,268
Ynt: Türk Telekom'dan Satılık 4x4'ler

Sonsokak34 aslında böyle ihalelerden haberimiz olsa birkaç arkadaş bir araya gelebilsek herhalde bizlerde gönlümüzde yatan araçlardan birisine sahip olabiliriz.Türk telekom ihalesi kapalı zarf usulü ile yapılmış.Bizden de bir kaç arkadaş olsa idi bizlerde alabilirdik.Bence böyle ihaleler için birkaç arkadaşla bunu başarabiliriz diye düşünüyorum.Araçların büyük çogunlugunu ya nasip ticaret yani Ankara dan Erdem usta almış.Bize saglık olsun demek ten başka birşey kalmıyor...

Etiketler

Yanasip'in adı çıkmış. Adam bu işten para kazanıyor, ve ihaleler herkese açık. İhaleleri takip etmesi ve iştirak etmesi kadar doğal ne olabilir ki? Şimdi bunu yazdım diye ticaret yapma şeklini savunuyorum gibi yanlış bir kanıya kapılmayın. Ticaret yapması doğal anlayışla karşılıyorum ama tavrını tasvip ettiğimi söyleyemiyeceğim.

"Birkaç arkadaş bir araya gelelim" demişsiniz, geldiğini varsayalım, sonra? 1 araç 3 istekli veya 5 araç 10 istekli çıkınca ne olacak?

Telekom ihalesinde Yanasip'in aldığı araçlara dikkat edin, hiç kimsenin teklif vermediği araçlar onda kalmış ve muhammen bedelin sadece 10 TL üstüne teklif vermiş. Kendi açısından en mantıklı olanı yapmış. 21 adet 5kapı 110 kasa Defender'dan Yanasipte kalanlar sadece faal olmayan 2 tane.

Birileri hakkında yorum yaparken bu detayları da gözönünde bulundurmak iyi olur diye düşünüyorum.

Nejat bey ben Erdem Ustayı şahsen tanımam.Ayrıca arkadaşın kazancıda bol olsun.Ben yalnızca sonsokak34 rumuzlu üyenin yazdıgı mesajdan sonra şahsi kanaatimi kullanıp bir fikir ortaya attım.Takdir edersiniz ki insanlar fikir ortaya atabilirler.Bu fikirler mantık dahilinde degerlendirilir. Benim şahsi fikrim birkaç arkadaşla bu işi yapabilecegimiz düşüncesindeyim. Ayrıca Erdem beyin ticari ahlakı ile ilgili olarakta güzel şeylerde duydum. Kendisini tanımam tekrar belirteyim. Ayrıca mesaj metnini iyice tekrar okursanız, erdem beyin şahsına yada ticari anlayışına yönelik olarak kötü bir ifadem de olmamıştır.Saygılarımla...

Terrano 92' Alıntı:
Nejat bey ben Erdem Ustayı şahsen tanımam.Ayrıca arkadaşın kazancıda bol olsun.Ben yalnızca sonsokak34 rumuzlu üyenin yazdıgı mesajdan sonra şahsi kanaatimi kullanıp bir fikir ortaya attım.Takdir edersiniz ki insanlar fikir ortaya atabilirler.Bu fikirler mantık dahilinde degerlendirilir. Benim şahsi fikrim birkaç arkadaşla bu işi yapabilecegimiz düşüncesindeyim. Ayrıca Erdem beyin ticari ahlakı ile ilgili olarakta güzel şeylerde duydum. Kendisini tanımam tekrar belirteyim. Ayrıca mesaj metnini iyice tekrar okursanız, erdem beyin şahsına yada ticari anlayışına yönelik olarak kötü bir ifadem de olmamıştır.Saygılarımla...
elbette kimsenin ticaretine birşey dediğimiz yok olamazda benim anlayamadığım konu şu ihalelerin takibi çok basit olmasına rağmen ihaleden araç olmak biraz zor örneğin tasiş deki araçları incelerseniz piyasa değerinin 3 4 katı fiyat isteniyor ve buna 100 de 120 vergi hariç peki bu araçlar nasıl oluyorda birileri tarafından o fiyatların çok çok altına alınabiliyor_?bence bu araştırılmalı şimdi herkes savunmaya geçecek ama ben burdaki kimseyi suçlamıyorum bunuda belirteyim

sonsokak34' Alıntı:
elbette kimsenin ticaretine birşey dediğimiz yok olamazda benim anlayamadığım konu şu ihalelerin takibi çok basit olmasına rağmen ihaleden araç olmak biraz zor örneğin tasiş deki araçları incelerseniz piyasa değerinin 3 4 katı fiyat isteniyor ve buna 100 de 120 vergi hariç peki bu araçlar nasıl oluyorda birileri tarafından o fiyatların çok çok altına alınabiliyor_?bence bu araştırılmalı şimdi herkes savunmaya geçecek ama ben burdaki kimseyi suçlamıyorum bunuda belirteyim

Benim bildiğim kadarıyla ihalelerde süreç şöyle işliyor: İhaleye çıkan araç için birinci ve ikinci ihale süresi oluyor. Birincide muhammen bedel üzerinden bir teklif verilmediğinde, ikincide fiyatlar iyice düşüyor. Örneğin icra ihalelerinde yüzde 60'a kadar düşüyor. Yani bir ürünü, yüzde 40 fiyatına alabiliyorsunuz. Bu sistemin araç ihalelerinde bire bir aynı şekilde uygulandığından emin değilim, ama sanırım buna yakın bir sistem uygulanıyor. Kanımca bu işi iyi takip edenler, örneğin 10 bin liralık bir ürünü, 4 bin liraya bile satın alabiliyorlar. Resmi ihale ilanlarını yayınlayan bir gazeteci olarak gördüğüm manzara bu. Yeni de prosedürü bir alıcı gözüyle detaylı olarak incelemek lazım. Saygılarımla...

malatya4x4' Alıntı:
Benim bildiğim kadarıyla ihalelerde süreç şöyle işliyor: İhaleye çıkan araç için birinci ve ikinci ihale süresi oluyor. Birincide muhammen bedel üzerinden bir teklif verilmediğinde, ikincide fiyatlar iyice düşüyor. Örneğin icra ihalelerinde yüzde 60'a kadar düşüyor. Yani bir ürünü, yüzde 40 fiyatına alabiliyorsunuz. Bu sistemin araç ihalelerinde bire bir aynı şekilde uygulandığından emin değilim, ama sanırım buna yakın bir sistem uygulanıyor. Kanımca bu işi iyi takip edenler, örneğin 10 bin liralık bir ürünü, 4 bin liraya bile satın alabiliyorlar. Resmi ihale ilanlarını yayınlayan bir gazeteci olarak gördüğüm manzara bu. Yeni de prosedürü bir alıcı gözüyle detaylı olarak incelemek lazım. Saygılarımla...
işin resmiyeti aynen anlattığınız şekilde ama uygulama çok farklı ki hemen belirteyim tasişte piyasa değeri 4 bin tl olan bir araç için 13 bin tl isteniyor bu aracı 1. ve 2. ihalede almayıp 3. ihalesinde almaya kalksanız yine piyasa değerinin üzerinde bir rakam ortaya çıkıyorki bunun dışında aracı çıkartmak için en düşük ihtimalle %70 lik bir vergi ödemesi var ama nasıl oluyorda bu araçlar daha düşük fiyatlara birileri tarafından alınıyor_?anlatmak istediğim bu

Malatya 4*4 ve sonsokak34 rumuzlu arkadaşlar Tasiş teki ihale yönetmeliği 6 ay öncesine kadar 3 tur üzerinden yapılıyordu.Ancak suandaki ihale yönetmeliği ise şu şekilde yapılmakta: İhale günü satışta olan araç için kimse teklif vermezse hemen degerinin %25 azaltılıyor.Eger yine kimse alıcı olmaz ise % 25 daha yani yazılı fiatın %50 kadar indirim yapılıyor eger yine teklif edilmezse ku kez teklif olup olmadıgı sorgulanıyor. Teklifiniz en az aracın belirtilen degerinin %40 ve üzeri kadar olmak zorunda ve teklifiniz degerlendirilmeye alınıyor.Eğer siz bu anlatılan kademelerden herhangi birinde araca sahip olursanız motor hacmine baglı olarak kaba bir hesapla verdiniz tutar kadar da vergi, aracın taşıt pulu degrini ödüyorsunuz.Bazı araçlar belirlenen degerlerinin üstünde satılıyor.Bazı arkadaşlar açık artırma usulu ile oldugu için teklifi artırıyorlar ve uçuk rakamlara gidiyor araçlar.Satış baştan sona kameraya alınıyor.Ayrıca araçları çalıştırmak yada ne arızası var gibi bilgilere sahip olamıyorsunuz tamamen kapalı kutu...Türk telekom ihalesi ise kapalı zarf usulü ile yapılıyor.Benim birkaç arkadaş bir araya gelip araştıralım demendeki asıl amaç öncelikle Tasiş ve türktelekom gibi ihaleleri her zaman internetten takip edemedigimiz için haberi olan arkadaş hemen diğer arkadaşları arasın hangi arkadaşa en yakın yerde ise araçlar arkadaşlar bilği toparlasın ve böylece belki gönlümüze göre bir araca sahip olabiliriz.Belki türk telekom gibi bir ihaleden 2-3 arkadaş olup 4-5 araç çıkarıp gerisini bu siteden hiç kar gözetmeksiniz diger arkadaşlara devir edebilriz (en azında kapalı zarf usulu ile yapılanlar için) Tasiş için zaten her arkadaş kendisi için ihaleye girer çünkü açık artırma yolu ile oluyor.Tasiş için ise yine bu arkadaş grubu araç hakkında bilgi toplamayı üstlenir.Kime daha yakın ise yada bir tanıdıgı aracılıgıyla ulaşabilirse...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,976
Kaydolan Son Üyemiz
GC Zefir

Çevrimiçi üyeler