ali aksoy
Cep Telefonu yardımcı olur, Telsiz Hayat kurtarır.
Merhaba : Proje hayata geçmek üzere tasarlanan bilgilerin editlenmiş ve yayınlanmaya hazır şeklidir...derdi hocalarım
Bence buraya yazacaklarım ... bazı kişiler için basit , hayal , gereksiz , boşver canım , yok yahu , ne işin var ... gibi kelimeler ile karşılacaktır...
bu forumda bazı yerlerde var ama bu bölüm galiba en fazla açıklama yapılacak bölüm olduğu için buraya da bir yazı yazmakta yarar var diye düşündüm..
eğer kalabalık olursa yazıyı silebilirsiniz....
Konu : Hayatımızda Telsiz'in yeri
Amerika 'da her evde bulunan , hatta eğitimin bile bazı yerlerde 0-30 cihazlar ile yapıldığı telsiz bizde niye kullanılmıyor...
en önemlisi kültürümüz telsiz kullanmaya yetmiyor
eskiden CB vardı eline para geçen herkes ... inşaattaki usta bile CB alır gece bayan arkadaş arardı... ve bu kişiler telsiz hakkında bilgi sahibi değildi..
bu konuda çok iş yaptık , çok adamı gece evinden aldık...çok kişiye telsiz nasıl kullanılır 'ı öğrettik...
ama maalesef yeni nesil Telsiz ile Cep telefonu arasındaki farkı anlamadığı veya anlamak istemediği için Telsiz yerine Cep telefonu kültürünü tercih etti...
Telsiz Telefon gibi değildir
Telsiz telefon standartında değildir
Telsiz hayat kurtarır , telefon kendini bile kurtaramayabilir
Telsiz Dünyada Çökmeyen tek SİSTEMDİR
Kimseye ihtiyacı yoktur
Alt yapıya ihittiyacı yoktur
Bağımlı değildir
Kişiseldir
Ülkeseldir
Ortak kelimeler ile arkadaş çevresi kurdurur
Birbirini tanımayan kişileri ve kültürleri bir araya getirir
Telsizin IRKI,DİNİ,MİLLİYETİ,CİNSİYETİ,DİLİ, ayırdığı görülmemiştir.
Peki telsiz niye kullanılmaz
Öncelik ile telsiz kullanmayı bilmiyoruz
Daha sonra ne zaman ve ne kadar konuşulacağını bilmiyoruz
En son ise... nasıl kullanılır bilmiyoruz
o kadar çok işe yarayan bir aleti , malzemeyi , ürünü , eşyayı nasıl kullanır bilmiyoruz
okulda öğrenmiyoruz , birileri bize öğretmiyor , daha doğrusu bilenleri bulmak o kadar zor ki...
İşte biz bu konuda profesyoneller olarak diyoruz ki...
Okullarda HABERLEŞME ve İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ isimli bir ders olsun...
Bu ders Okul öğrencileri için gerçekten büyük bir Konu ve Proje olabilir..
En önemlisi Telsiz ile Telefon arasındaki farkı öğrenip
Türkiye gibi Deprem Kuşağında yaşayan bir Ülkenin Çocukları olarak ne yapacaklarını düşünmeye başlarlar...
Biz artık eskidik
Bizim gibi kişiler artık eskidi
Bizim beğendiklerimiz eskidi
Hatta kendi çabası ile birşeyler yapan insanlar bile eskidi...( YANİ YIPRATILDI )
hala yıpratılmaya devam ediliyor.. niye ... SEBEP : Alt yapımız yok..
yaklaşık 2 senedir bu forumları takip ederken birilerinin Sivil bir Telsiz merkezi kurduğunu duydum ve ilgilendim...araştırdım, karıştırdım ve BULDUM...
bu merkezi kuranların bu proje gibi başka bir projeyi de ilk defa hayata geçirdiklerini öğrendim
biraz arşivleri karıştırdım ... karşıma dosyalar dolusu haber , yazı , fotoğraf ve belge çıktı...
Türkiye'nin İLK ÖZEL YEREL TELEVİZYONU...çıktı karşıma..,
aynı İsim , aynı Kişi , aynı Konu , Aynı Teknoloji , Aynı Maksat
Konu İLETİŞİM, HABERLEŞME , YAYINCILIK ve diğerleri...
işte bu bir proje şimdi Afet anında veya Acil durumlarda oluşacak boşluk ve Koordinasyon için bu Sivil Telsiz merkezini kurmuş...
esasında Bu SİVİL TELSİZ MERKEZLERİ çoğalması gereken ve Devletin desteklemesi Gereken bir PROJE...
Kimlerin sırtından ne yükler kaldırabilir düşünün...!!!
Peki Devlet nerede , Destek Nerede, Teşvik Nerede...
İşte Bİr PROJE ve ARKASINDAKİLER
benden bu kadar ben Kişisel olarak Kendi adıma TEŞEKKÜR EDERİM...
bu konuya karşı olanları da KINIYORUM
önüne köstek olanlara da UTANIN diyorum
saygılarımla
Bence buraya yazacaklarım ... bazı kişiler için basit , hayal , gereksiz , boşver canım , yok yahu , ne işin var ... gibi kelimeler ile karşılacaktır...
bu forumda bazı yerlerde var ama bu bölüm galiba en fazla açıklama yapılacak bölüm olduğu için buraya da bir yazı yazmakta yarar var diye düşündüm..
eğer kalabalık olursa yazıyı silebilirsiniz....
Konu : Hayatımızda Telsiz'in yeri
Amerika 'da her evde bulunan , hatta eğitimin bile bazı yerlerde 0-30 cihazlar ile yapıldığı telsiz bizde niye kullanılmıyor...
en önemlisi kültürümüz telsiz kullanmaya yetmiyor
eskiden CB vardı eline para geçen herkes ... inşaattaki usta bile CB alır gece bayan arkadaş arardı... ve bu kişiler telsiz hakkında bilgi sahibi değildi..
bu konuda çok iş yaptık , çok adamı gece evinden aldık...çok kişiye telsiz nasıl kullanılır 'ı öğrettik...
ama maalesef yeni nesil Telsiz ile Cep telefonu arasındaki farkı anlamadığı veya anlamak istemediği için Telsiz yerine Cep telefonu kültürünü tercih etti...
Telsiz Telefon gibi değildir
Telsiz telefon standartında değildir
Telsiz hayat kurtarır , telefon kendini bile kurtaramayabilir
Telsiz Dünyada Çökmeyen tek SİSTEMDİR
Kimseye ihtiyacı yoktur
Alt yapıya ihittiyacı yoktur
Bağımlı değildir
Kişiseldir
Ülkeseldir
Ortak kelimeler ile arkadaş çevresi kurdurur
Birbirini tanımayan kişileri ve kültürleri bir araya getirir
Telsizin IRKI,DİNİ,MİLLİYETİ,CİNSİYETİ,DİLİ, ayırdığı görülmemiştir.
Peki telsiz niye kullanılmaz
Öncelik ile telsiz kullanmayı bilmiyoruz
Daha sonra ne zaman ve ne kadar konuşulacağını bilmiyoruz
En son ise... nasıl kullanılır bilmiyoruz
o kadar çok işe yarayan bir aleti , malzemeyi , ürünü , eşyayı nasıl kullanır bilmiyoruz
okulda öğrenmiyoruz , birileri bize öğretmiyor , daha doğrusu bilenleri bulmak o kadar zor ki...
İşte biz bu konuda profesyoneller olarak diyoruz ki...
Okullarda HABERLEŞME ve İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ isimli bir ders olsun...
Bu ders Okul öğrencileri için gerçekten büyük bir Konu ve Proje olabilir..
En önemlisi Telsiz ile Telefon arasındaki farkı öğrenip
Türkiye gibi Deprem Kuşağında yaşayan bir Ülkenin Çocukları olarak ne yapacaklarını düşünmeye başlarlar...
Biz artık eskidik
Bizim gibi kişiler artık eskidi
Bizim beğendiklerimiz eskidi
Hatta kendi çabası ile birşeyler yapan insanlar bile eskidi...( YANİ YIPRATILDI )
hala yıpratılmaya devam ediliyor.. niye ... SEBEP : Alt yapımız yok..
yaklaşık 2 senedir bu forumları takip ederken birilerinin Sivil bir Telsiz merkezi kurduğunu duydum ve ilgilendim...araştırdım, karıştırdım ve BULDUM...
bu merkezi kuranların bu proje gibi başka bir projeyi de ilk defa hayata geçirdiklerini öğrendim
biraz arşivleri karıştırdım ... karşıma dosyalar dolusu haber , yazı , fotoğraf ve belge çıktı...
Türkiye'nin İLK ÖZEL YEREL TELEVİZYONU...çıktı karşıma..,
aynı İsim , aynı Kişi , aynı Konu , Aynı Teknoloji , Aynı Maksat
Konu İLETİŞİM, HABERLEŞME , YAYINCILIK ve diğerleri...
işte bu bir proje şimdi Afet anında veya Acil durumlarda oluşacak boşluk ve Koordinasyon için bu Sivil Telsiz merkezini kurmuş...
esasında Bu SİVİL TELSİZ MERKEZLERİ çoğalması gereken ve Devletin desteklemesi Gereken bir PROJE...
Kimlerin sırtından ne yükler kaldırabilir düşünün...!!!
Peki Devlet nerede , Destek Nerede, Teşvik Nerede...
İşte Bİr PROJE ve ARKASINDAKİLER
benden bu kadar ben Kişisel olarak Kendi adıma TEŞEKKÜR EDERİM...
bu konuya karşı olanları da KINIYORUM
önüne köstek olanlara da UTANIN diyorum
saygılarımla