merhaba arkadaşlar.ben arama kurtarma teknisyeniyim.son olarak erdem tapulu'yu karların aldığı çığ faciasında yaşadığımız bir sorun üzere, gps lerde kullandığımız koordinat sistemleri, ve baz sinyalleri ile alınan konum bilgisinin bir sebepten uyumsuzluğu, bir türlü eşleşmemesi üzere yazmayı istedim... bilen arkadaşlarımızın beni aydınlatmasını bekliyorum, yardımcı olursanız minnettar olurum .
1-biz gps lerimizde euro50 harita datumu kullanıyoruz, doğru olan bu mudur ?
2-wgs84 datumu kullanan gps ler ile euro50 harita datumu kullanan gps ler arasında bir nokta baz alınırsa pozisyon farkı olurmu ?, eğer oluyorsa sebebi nedir ?
3-baz istasyonlarından alınan sinyal üzerinden gsm firması savcılık isteğiyle geceye doğru bize pozisyon bilgisini gönderdi.fakat gps le uyuşmuyor bilgi, eşleşmede bize gps in gösterdiği yön kayıp olduğunu bildiğimiz parkurun çok dışında bir yerde.gsm şirketleri hangi harita projeksiyonunu kullanırlar ?.
4-tüm bunlar baz alındığıında açık arazide kullanılabilecek ve harita tabanlı, türkçe menülü, rota çizen ve basit menülü (meslekten olmayan kişilerinde kullanabileceği) bir gps cihazı önerebilirmisiniz ?.