Ynt: Türkiye’de Ormanlık Alan Hızla Artıyor
Türkiyede eskiden üretilen toplam odun hammaddesinin içinde yakacak odunun payı çok büyüktü.Dolayısı ile üretim tüketimi yakalayamıyordu.Bu nedenle son zamanlarda ısı enerjisinde kömür ve özellikle de doğalgazın artması , yakacak odunun da yapacak odun sanayine ( sanayi odunu ) kaymasını olumlu yönde etkilemiştir.Bizim ormanlarımızın büyük kısmı bizim literatürümüzde baltalık denen bozuk ormanlardır.Yakacak odun üretiminin azalması ve köylüye eskisi gibi makta verilmemesi de olumlu gelişmelerden birisidir.Ormancılığımızda son proje bozuk baltalık ormanların kaliteli koru ormanlarına çevrilmesidir.Bu projeyi özellikle İstanbul ve Trakya çevresinde yanından geçtiğiniz meşe ormanlarında görebilirsiniz.Kötü ve geleceği olmayan fertler bölmeden çıkarılmakta , kalliteli ve gelecek vaat eden ağaçlar da ilerde koru ormanı meydana getirmeleri için sahada bırakılmaktadır.
Bunlar işin olumlu tarafları.
Bir de aynanın öbür yüzüne bakalım.Bugün ülkemizde 12-15.000.000 orman köylüsü yaşamaktadır.Bu nerden baksanız 5-6.000.000 oy demektir.
Yani kısaca siyaset her zaman ormanın içinde demektir.Maalesef bunun partilerle de pek ilgisi yoktur.Ben bu yaşıma kadar hangi görüşten iktidar gelirse gelsin hep ormanın lehine değilde ,seçmenin lehine işler yapıldığını gördüm.Onun için bu kafalar ile zor.Ormancı ne yapsın ?
Adam istediği gibi karar alamıyor ki ? Yoksa OGM ülkemizin kökleri Osmanlıya dayanan en eski ve en köklü kurumlarındandır.Gerçekten bu işi seven ,ülkesini seven onlarca , yüzlerce, binlerce teknik personeli var.Ama onlarında tepesinde de birileri var.Durum bundan ibaret.