Türkiye'deki Off-Road Sürücüleri Avrupa'dan Daha Şanslı....!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan beatrix Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,010

beatrix

Zirve
Yer
istanbul
Avrupa’dan henüz daha şanslı sayılırız… ama şimdilik….!

Avrupa’da Offroad sürücüleri yasaklarla baskı altında…!

Bir çok MT lastikleri piyasadan siliniyor.
01 Ocak 2009 tarihinden itibaren lastik markaları sadece “S” markajlı lastikleri piyasaya sürebilir.
Bu sembol lastiğin ses / gürültü seviyesi sınırının 2001/43/EWG olduğunu belirler.
AT lastikler bu sınırlar içersinde kalıyor ama hemen hemen hiçbir MT lastik bunu başaramıyor…!

01.Ocak 2009 tarihinden önce faturalanmış MT lastikleri aracında kullanan sürücüler izin verilen lastik ömrü bitene kadar asvaltta kullanabilecekler. Sonrasında birdaha asvaltta MT lastik kullanamayacaklar. Bu yaptırım getirilen çok yüksek cezalarla sabitlenecek.

İlk olarak Good-Year MT-R lastiklerini Avrupa imalat programından çıkartıyor,
Şu anda Türkiye piyasasında Good-Year MTR lastiklerinin bulunmayışının sebebide budur.

Cooper, MF Goodrich ve Mickey Thompson markaları ise kanunun geri alınması için mücadele başlattılar.
Sadece Kumho yeni geliştirdiği KL71 modeli ile gürültü sınırını aşmamayı başarıyor.

Avrupa birliğine uyum yasaları içersinde çok yakında ülkemizdede bu kanunların geçerli olacağından hiç şüpheniz olmasın.
Zaman varken keyfini çıkartın…!

[attachment=1]

WranglerMTR.jpg

Etiketler
Ynt: Türkiye'deki Off-Road Sürücüleri Avrupa'dan Daha Şanslı....!

Ne olacak alırız derin sırt AT lastiği, 1 saatte kesip MT yaparız. Kim durabilir bizim önümüzde ;D

Belki orda kullanılmayan lastikler türkiyeye gelir, tabiki ucuz olarak ;D ;D ;D

Sonumuz belli...... Pick up arkasına römork üzerinde traktör lastikli yaratık...
Avrupa Birliğine hiçbir zaman giremiyeceğiz ama yaptırımları bizde de gözünü çıkara çıkara uygularlar...
CE Mark'da olduğu gibi... Hollanda'ya giren mal Turkiye'ye giremiyor, birde Kırgizistan'a ;D ;D ;D

Traktör lastiklerini üretimden kaldıramazlar herhalde :smiley:

Jeepcj7' Alıntı:
Sonumuz belli...... Pick up arkasına römork üzerinde traktör lastikli yaratık...
Avrupa Birliğine hiçbir zaman giremiyeceğiz ama yaptırımları bizde de gözünü çıkara çıkara uygularlar...
CE Mark'da olduğu gibi... Hollanda'ya giren mal Turkiye'ye giremiyor, birde Kırgizistan'a ;D ;D ;D

Haklısın :D

Piyasadaki hiç bir markanın MT'sinin şu an bulunamamasının sebebi bu demek :( Kötü haber...

Bu bahane ile Avrupa yerine, ABD den lastik getirseler esasında interco mesela ;D

http://www.intercotire.com/

Bak onu nasıl düşünemedim ;) Benim Cooper STT 35/12.5/15 yedeğim yoktu. Sipariş etmiştim. Bugün aradım ABD den yola çıkmış. 15 şubatta yedeğime kavuşuyorum. Şu amerikalıların bu huyunu seviyorum. Adamlar off-road çu.

lastik tse belgesine tabi ve ayrıca tazelık belgesi gerekiyor
gümrükde sorun cıkmasın??

Bunda haklısınız. Lastiği getiren ithalatçı firma. Kişisel olarak lastik getirme işi çok zor. Yarışçı lisansı gerektirebiliyor.

Jeepcj7' Alıntı:

aynen orkun bende kararımı verdim zj ye son yapılanlardan sonra sadece ön-arka kilit koyacağım ::smiley:

sonra çeki yeri atiye bir adet buggy yaptıracağım...

planım şu linkteki gibi bişey...

http://2003buggy.blogspot.com/

ergun abi ne şansı 10 gündür lastik arıyorum MT lastik dene şey ortada bile yok BFG 255 bile şansa bi yerde buldum o bile yok hiç bir yerde bizde şanslıysak nediym başka abi

Korkarım bu olayın Türkiye'ye yansıması başlamış bile, farkındamısınız piyasada MT lastik yok....!!!

Amerika, Kanada ve Avustralya olduğu sürece off-road yaşamaya devam edecektir. Uzakdoğu MT üretimine devam ediyor, tabi krizden dolayı muhtemelen düşüktür üretim adetleri. Bizim piyasada ki sıkıntının kaynağı daha çok kur hareketleri ve kriz nedeniyle kimsenin ithalat yapmamasından kaynaklanıyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,070
Kayıtlı Üye Sayımız
166,980
Kaydolan Son Üyemiz
Tarçın

Çevrimiçi üyeler