TüvTürk Muayene Kabusu (Landcruiser BJ60) !..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan umutcelikel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,188
Ynt: TüvTürk Muayene Kabusu (Landcruiser BJ60) !..

nkurtkaya' Alıntı:
Benim Defender 110 ticari değil "hususi" olarak geçiyor ruhsatta ama TÜV'den muayenesi 1 yıllık yapılmış? Ruhsatta 10+1 kişi ve yolcu nakli olarak geçtiği için mi acaba?

bende de hususi+ticari olarak geçiyor abi, ama muayene senede bir..

Etiketler

Bu ne arkadaşlar ya bazı arkadaşlar baya yüksekten uçmuş karşılarında mazlummu varmış hırpalamışlar.kimse kendini hırpalatmaz
ayrıca araç sahiplerine yakında iyi haberler gelicek tüvtürk ten

selam!! yanlisam duzeltin lutfen;arazi tasitlarinin muayenesi iki yillik degilmiydi???

ARAZİ Taşıtlarının hepsi artık normal otomobiller gibi 2 yılda bir muayene olucak.

bi yerden diğerine değişiyor bazı şeyler demekki. bazı yerler çok iyi. bazı yerler için ise anlaşmalı yerlerine gitmen için kusur aradıkları söyleniyor. ben ilkinde bi yerde kalabalıktan yaptıramamıştım. diğer aracım başka plakaydı. onu diğer şehirde kolayca ve kibarca yaptılar.

bende nissan patrol var her yıl işimiz zor sök tak işinle cok ugrasıcaz ruhsata hepsi işlenmiyormu bunların bırkelelik olsun hepsi

muayenesini yaptirabilmis olanlara gecmis olsun .. yaptiracak arkadaslarada kolayliklar diliyorum ..
1 yildan daha uzun bir sure once defender icin bende epeyce detayli bir forum acarak deneyimlerimi paylasmistim.. goruldugu kadariyla sorunlar pek fazla degismiyor..
Far ayari konusu oldukca teknik sayilir .. bizim sanayiilerdeki far ayarcilari aslinda kara duzen bir isik izdusumune bakip kendi tecrubelerine gore biraz indirip kaldirip tamam diyorlar ..ama TUV deki bunun olcumunu yapan ekipmani gorduyseniz oldukca teknolojik farin sifirindan buyuk merceklerle odaklayarak sonuclari bilgisayar ekranina tasiyan bir cihaz.. eger TUV o cihazin onay vermedigi araclarin tumunu sinifta birakacak olsa tesadufen tutanlar haric pek arac gecemez ... birara bu cihazi ben alip (30 bin TL gibi bir rakam soylemisti o zaman teknisyen ) piyasaya calissam ne kadar surede kendini amorti eder diye bile dusundumdu .. :smiley:
Vincti .. projektorlerdi.. portbagajdi .. bunlar hala istasyondaki gorevlilerin insafinda .. kimilerinde soru sorulmazken kimilerinde agir kusurdan bir suru sok tak yapilmasi gerekiyor ne yazikki ...

Arkadaslar muayene işkencesini bende iki kez yaşadım
86 bj75 imi herşeyini tamamlayıp, randevumu alıp muayene istasyonuna goturdum buna ragmen 2 saat fazladan bekledim. Muayeneyi yapan cocuk toyota hayranı ımıs 94 Hıluxu varmıs malı sıkıntı sebeiyle satmıs benim aracı gorunce hemen dosyayı kapmıs
Tam muayenenin son asamasında sefleri müdrleri geldi arabayı incelemeye basladılar. Nihayetinde benim araba direksiyondaki boşlıuktan dolayı sınıfta kalmış
ertsi hafta boşlugu bir nebze daha aazaltıp tekrar gittim. randevu almadan muayeneyi fazla beklemeden yaptırabilecegim soylenmisti. 5 saat bekledikten sonra randevusuz gelenlerin aksam 9 - 10 gibi sıra gelecegini soyleyınce sefle bayaa tatıstıktan sonra belgeleri alıp cıktık yaklasık 20 kisi kadar.
Sozun kısası
Amerıkada bu iş petrol istasyonlarında veya service stationlarda yapılmaktadır
egsoz olcum cıhazını, dyno dedikleri makinayı ve bu işin sertifikasını alan tüm servisler muayene yapabilmektedir. burada ise tek bir firmaya peşkeş cekilmistir, yetersizdir, rekabet yoktur ve benim şahsi kanaatim bunca insanın muayene kuyrugunda sefil olmasıda kimsenin umrunda degildir. Cunku
Amerikadaki burada kuyruk uzun bir mahalle veya sokak otedeki istasyona gıtme sansın yok
Amerikada muayene ucretı 39 USD only, burada ıse egsoz muayenesı ile birlikte 150 TL bu hırsızlık degilde nedir
Amerikada gidersin yarım saat sıra bkelersin yarım saat muayeneyi beklersin ne iş kaybın olur ne sıcak altında pişersin
burada butun gunun olür, oturmaya bile yer gostermezler
Daha uzar gider liste

Tek sorun muayene memurunun dandikliği.

Transporterle gittim muayeneye ve arka koltuk sabitlemesini iyi yapmadığımız içi yaptır ded, yaptığımız tek şey vidayı sıkmaktı :-[
Birde kornaya bastı sesi kısık dedi ayar yaptırmak için bir tur attık ve sıraya girmeden ve bakmadan onayladı dangalak :mad:

Umut Bey sizin BJ60'ın yükseltilmiş resimlerini yeni gördüm, ben blog sitenizdeki halini biliyordum. Ben pek çok land cruiser resmi topladım koleksiyon gibi :smiley: sizin BJ60'ın son hali ile googleda, flickrda ve diğer sitelerdeki resimlerin arasında gördüğüm en güzel BJ60 olduğunu düşünüyorum, harika bir araç olmuş gerçekten.

Vanguard' Alıntı:
Umut Bey sizin BJ60'ın yükseltilmiş resimlerini yeni gördüm, ben blog sitenizdeki halini biliyordum. Ben pek çok land cruiser resmi topladım koleksiyon gibi :smiley: sizin BJ60'ın son hali ile googleda, flickrda ve diğer sitelerdeki resimlerin arasında gördüğüm en güzel BJ60 olduğunu düşünüyorum, harika bir araç olmuş gerçekten.
Teşekkür ederim, daha iyisi sizlere inşallah ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,950
Kayıtlı Üye Sayımız
166,953
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR