Tuzla Jeep ile CJ Arasındaki Fark Nedir ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan up8453 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,163

Etiketler
Ynt: Tuzla Jeep ile CJ Arasındaki Fark Nedir ?

Birinin Tuzla ' da birinin ABD ' de yapılmış olmasıdır.CJ orjinalidir Tuzla çakmasıdır :smiley:
Kasaları benzesede yürüyen ve motor farklıdır.

:smiley: :smiley:yanı cok ayıdırla bırbırlerınden pekı tuzla jeepın uretım amacı nedır askerıye olarakmı yoksa cj cakması olarak herkez bınsın dıyemı uretıldı

))) t model denilen istanbul duzlada geçmiş zamanda modernize edilen 4 silindir askeri araçlardır modernize edilmesindeki amaç araı uzatıp daha fazla yük yada insan taşımaksatlı idi kimisnin motoru kimisnin kasası ile oynadılar değişiklik olarak ama genelde cj görünümlü oldu 4 silindir harikan motora sahipdir coğunluğu

yanı damarlarında cj dolasıyor alınırmı sızce temızını bulursak arazıde cj kadar basarılı olurmu acaba

arazide cj kadar başarılı olamaz malesef ama temiz bişe bulunursa hesaplı ise alınır tabi niye alınmasın

Tuzla jeep fabrikasının işi askeri birliklerin elinde bulunan CJ3B,CJ3A jeepleri revizyona sokup yenilemekti.Bu yenilemede araçların motorları ve diğer aksamları değişmemekte sadece elden geçirilmektedir.revizyona sokulan araçlar tamamen cj dir.bir de silecekleri elektirikli hale getirilmekteydi.Ayrıca 1990 lı yıllarda başlayan silah taşıyıcı jeepler yapıldı, bunlar CJ6-7 tipli çakma araçların üzerine 6 silindir ford otosan motorları koydular.motor araca göre güçlü olduğundan acemi olan askeri şöförler bu araçları kontrol etmekte bayağı zorlandılar.gaza dokunduğunuz anda araç fırlıyordu,zor bir araçtı.

bkelebek' Alıntı:
Tuzla jeep fabrikasının işi askeri birliklerin elinde bulunan CJ3B,CJ3A jeepleri revizyona sokup yenilemekti.Bu yenilemede araçların motorları ve diğer aksamları değişmemekte sadece elden geçirilmektedir.revizyona sokulan araçlar tamamen cj dir.bir de silecekleri elektirikli hale getirilmekteydi.Ayrıca 1990 lı yıllarda başlayan silah taşıyıcı jeepler yapıldı, bunlar CJ6-7 tipli çakma araçların üzerine 6 silindir ford otosan motorları koydular.motor araca göre güçlü olduğundan acemi olan askeri şöförler bu araçları kontrol etmekte bayağı zorlandılar.gaza dokunduğunuz anda araç fırlıyordu,zor bir araçtı.

Bu kare farlı wrangler görünümlü ilginç araba mı bahsigeçen araçlar ?
Ayrıca onlar dizel biliyorum ben ama yanlışım olabilir.

yanı gercek bır cj degıldırarazıye cj kadar uyum saglamaz yuruyenı saglammıdır acaba bıde transıt motoru cj nın 4.2 motorundan guclumudur??

O konu benim konum:D
Transit motoru derken :D
Bende var ama öyle bildiğin piyasa transitlerinden değil.Avrupa 2.9 Tam Dizel Isıtmasız.

bence cj yi cj yapan motorudur.o 4.2 motorun keyfini baska bi motorun vercegni sanmıyorum.

valla bencede oyledır dıe tahmın edıyorum daha sesını ıcıne oturup duymak nasıb olmadı :( :( bugu dudulluda bır ustanın yanına gıttım cok yakıyor dedı 4.2 gazlı 600 lıra yakar dedı dogrumudur acaba??

vallamı bende okadar yakmaz dıe dusunuyodum 2.el almak ıstıyorum kısmetse kendım yavas yavas yapacagım bıldıgınız varmı acaba

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,634
Kayıtlı Üye Sayımız
166,927
Kaydolan Son Üyemiz
AliUmut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR