Uçak İle Bisiklet Taşıma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cenk68 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,317

cenk68

Yeni Üye
Merhaba,

Yurtiçi uçuşda bisiklet taşıyacağım. 28 inch bisikletim var ama ben gittiğim yerden kiralarım diye planladım, taşımak istediğim oğlumun 16 inch biskleti. Sonuçta bisiklet :smiley:

Pegasus ile gidip, THY ile döneceğim. Her iki havayolu ile de telefonda konuştum. Doğal olarak ön kayıt istiyorlar. THY hayal kırıklığına uğrattı.

Her iki havayolu da serbest bagaj hakkından kullanmıyor, yani kg başına ödeme yapmak gerekiyor. Buna da OK. Sonuçta kara kargoya göre çok daha ucuza geliyor (kara kargo 100 TL'den fazla tutuyor).

Pegasus iç hat ekonomi: Fix fiyat 38 TL. Ancak band teslim mi, kapı teslim mi onu net iletemediler. Bilen varmı? Pegasus ile güzel olan, demonte etmek gerekmiyor.

THY iç hat ekonomi: Kg başına 3 TL. 20 kg'yi geçemiyor. Ancak paketleme istiyorlar ve en x boy x yükseklik verdiler. Yani söküm gerekiyor. Ölçüleri vermeyim, gülersiniz, testere ile kesmek gerekiyor :smiley: Tekrar aradım ben (çocuk bisikleti için) ölçü verdim. 50x120x70 cm. Kabul edip etmeyecekleri daha sonra arayıp ileteceklerini ilettiler. Her zaman alacaklarının garantisi yok. Şimdi tersten gidince ölçüler netleşir diye düşünüyoum. Pegasus'da kabul etmeme yok. THY bana bu konuda çok ticari ve problemli geldi. Sonuçta Pegasus ile bisikleti götürsem, daha ne ne zaman arayacakları belli, ne de nasıl taşınabileceği. Bu arada THY band teslim, bisiklerler zarar görebilir, bana pek mantıklı gelmedi.

Bu arada yurtdışı için de fiyat sordum. Ekonomi için:

Pegasus: 40 euro fix
THY: Kg başına 7 euro
Swiss: 50 euro fix ama taşıma konullarını bilmiyorum.

Ailece Eurobike'a gideceğiz. Ama THY'den hiç umutlu değilim :/

Siz de bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?

Saygılar,

Cenk

Etiketler
Ynt: Uçak İle Bisiklet Taşıma

bisiklet konusu yerden yükselince biraz hassas bir durum. Hem ölçüleri hem de tekerleklerinde ki hava dolayısı ile...

kimse kabul etmemezlik yapmaz. bisikletiniz illa ki yüklenir. Ancak Havayolu taşımacılığı normal taşımacıklıktan farklıdır. Kapıdan kapıya değil havalimanından havalimanındadır. Ayrıca bisikletinizi bagajlarınızı aldığınız yerden teslim alırsınız. Paketlemesine havayolu karışmaz. Hasar görmesi muhtemel olduğundan paketlemesine maksimum özeni göstermelisiniz. Bisikletinizi paketlerken "mutlaka tekerleklerdeki havayı indirin" yoksa havaliamanında paketi bozar ve tekrar paketlemeniz gerekir.

Her havayolunun bisiklet (kano, snowboard, vs.) taşıma kuralları farklıdır fiyatları da. O yüzden hangi havayolunu tercih edecekseniz mutlaka şehir ofisi ya da merkez ofisi ile görüşmenizde fayda. Ve hatta bunu "yazılı" olarak yapmanızı öneririm.

Umarım yardımcı olabildim.

ufak bir hatirlatma-eger ucak ile tasima yapmayi dusunuyorsaniz, bisiklet tasima cantalari oldugunu da unutmayiniz.bu cantalar ozellikle bisiklet tasima icin uretildikleri icin bisikletinizi icerisine koydukdan sonra kapatarak normal bir bagaj/valiz gibi islem gormesi ve tasimasi yapilabilir.bir de tasima kiliflari var benim kastim canta/valiz seklinde olanlar icin.
yillar once SUNEXPRESS avusturya-almanya dan antalya ya bisikletli turistleri tasimis idi,bir nevi tanitim amacli .bir de sun express e danismanizi ve bilgi almanizi da oneririm.(bilgi amacli)

THY'den haber gelgi, geri aradılar. Monte halde, ambalajlı kabul ediyorlar.

Gerçi çocuk bisikleti (16 inch) ama gerek Pegasus, gerekse THY ile ilgili bizzat yaşayacağım tecrubeleri aktaracağım.

Cenk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.