Merhaba,
Yurtiçi uçuşda bisiklet taşıyacağım. 28 inch bisikletim var ama ben gittiğim yerden kiralarım diye planladım, taşımak istediğim oğlumun 16 inch biskleti. Sonuçta bisiklet
Pegasus ile gidip, THY ile döneceğim. Her iki havayolu ile de telefonda konuştum. Doğal olarak ön kayıt istiyorlar. THY hayal kırıklığına uğrattı.
Her iki havayolu da serbest bagaj hakkından kullanmıyor, yani kg başına ödeme yapmak gerekiyor. Buna da OK. Sonuçta kara kargoya göre çok daha ucuza geliyor (kara kargo 100 TL'den fazla tutuyor).
Pegasus iç hat ekonomi: Fix fiyat 38 TL. Ancak band teslim mi, kapı teslim mi onu net iletemediler. Bilen varmı? Pegasus ile güzel olan, demonte etmek gerekmiyor.
THY iç hat ekonomi: Kg başına 3 TL. 20 kg'yi geçemiyor. Ancak paketleme istiyorlar ve en x boy x yükseklik verdiler. Yani söküm gerekiyor. Ölçüleri vermeyim, gülersiniz, testere ile kesmek gerekiyor
Tekrar aradım ben (çocuk bisikleti için) ölçü verdim. 50x120x70 cm. Kabul edip etmeyecekleri daha sonra arayıp ileteceklerini ilettiler. Her zaman alacaklarının garantisi yok. Şimdi tersten gidince ölçüler netleşir diye düşünüyoum. Pegasus'da kabul etmeme yok. THY bana bu konuda çok ticari ve problemli geldi. Sonuçta Pegasus ile bisikleti götürsem, daha ne ne zaman arayacakları belli, ne de nasıl taşınabileceği. Bu arada THY band teslim, bisiklerler zarar görebilir, bana pek mantıklı gelmedi.
Bu arada yurtdışı için de fiyat sordum. Ekonomi için:
Pegasus: 40 euro fix
THY: Kg başına 7 euro
Swiss: 50 euro fix ama taşıma konullarını bilmiyorum.
Ailece Eurobike'a gideceğiz. Ama THY'den hiç umutlu değilim :/
Siz de bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?
Saygılar,
Cenk
Yurtiçi uçuşda bisiklet taşıyacağım. 28 inch bisikletim var ama ben gittiğim yerden kiralarım diye planladım, taşımak istediğim oğlumun 16 inch biskleti. Sonuçta bisiklet
Pegasus ile gidip, THY ile döneceğim. Her iki havayolu ile de telefonda konuştum. Doğal olarak ön kayıt istiyorlar. THY hayal kırıklığına uğrattı.
Her iki havayolu da serbest bagaj hakkından kullanmıyor, yani kg başına ödeme yapmak gerekiyor. Buna da OK. Sonuçta kara kargoya göre çok daha ucuza geliyor (kara kargo 100 TL'den fazla tutuyor).
Pegasus iç hat ekonomi: Fix fiyat 38 TL. Ancak band teslim mi, kapı teslim mi onu net iletemediler. Bilen varmı? Pegasus ile güzel olan, demonte etmek gerekmiyor.
THY iç hat ekonomi: Kg başına 3 TL. 20 kg'yi geçemiyor. Ancak paketleme istiyorlar ve en x boy x yükseklik verdiler. Yani söküm gerekiyor. Ölçüleri vermeyim, gülersiniz, testere ile kesmek gerekiyor
Bu arada yurtdışı için de fiyat sordum. Ekonomi için:
Pegasus: 40 euro fix
THY: Kg başına 7 euro
Swiss: 50 euro fix ama taşıma konullarını bilmiyorum.
Ailece Eurobike'a gideceğiz. Ama THY'den hiç umutlu değilim :/
Siz de bildiklerinizi paylaşabilir misiniz?
Saygılar,
Cenk