Ucuz Ufak Bir Karavan Almak ve İçinde Sürekli Yaşamak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muammergult Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 71,971

Etiketler
Ynt: Ucuz Ufak Bir Karavan Almak ve İçinde Sürekli Yaşamak İstiyorum

Muammergult kardeş tekrar hoş geldin bir ara yine arıyordun sonra uzunca bir zaman göremedik seni buralarda,nasıl bir karavan arıyorsun ne amaçla kullanacaksın ne tip olsun alkovenlimi panelvan campermi onlarıda yazarsan daha kolay olur.

slm yaybek abi..yaa 2 yıllık bi unıv maceram vardı onu alttım geldim tekrar aranıza :D sukurler olsun kavusturana..karavanlar 6 yasımdan beri hayalimdi zaten..suan calısmayada basladım okulumda bitti.insallah sayenizde bi karavan alacagım..ama benim tam bilgim yok yane panelvanlı demek ne demek yada camper nasıl oluyor hic bi bilgim yok bu konuda yardımcı olursanız ilk olarak sevinirim..yada siz direk max. 20.000 ytl olan aracları gosterirseniz de olur..abi suan ki istegim yane hos gozuksun içi ne bileyim dusu tuvaleti mutfagı ısıtması su deposu falan olursa iyi olur tam bilgim yok ama siz daha iyi bilirsiniz işte bi gencin isteklerini karsılayacak cinste ve arabada az yakan ve hızlı giden bişey olursa iyi olur..tekrardan aranızda olmaktan mutluluk duyuyorum yaa..özlemisim sizi...

Muammer kardeşim, uzun zaman önce alayım mı, almayayım mı diyerek kararsız kaldığın ducato araç hala satılıklar listesinde. O zaman da acele etme iyice araştır araç bir yere kaçmıyor demiştim hatırlarsan :D
Öncelikle forumu, geçmiş sayfalar da dahil olmak üzere iyice araştır. Keza yazdığın özelliklerin bir çoğu birbiriyle çelişiyor. Hızlı giden, az yakmaz. Bir kere karavan hızlı gitmez. Az yakan, ısıtması, su deposu olan içi hoş gözüken ucuz olmaz. Bunun gibi şeyler. Öncelikle tam olarak ihtiyaçlarını belirle, sonra yardımcı oluruz.

orsaalabanda' Alıntı:
Muammer kardeşim, uzun zaman önce alayım mı, almayayım mı diyerek kararsız kaldığın ducato araç hala satılıklar listesinde. O zaman da acele etme iyice araştır araç bir yere kaçmıyor demiştim hatırlarsan :D
Öncelikle forumu, geçmiş sayfalar da dahil olmak üzere iyice araştır. Keza yazdığın özelliklerin bir çoğu birbiriyle çelişiyor. Hızlı giden, az yakmaz. Bir kere karavan hızlı gitmez. Az yakan, ısıtması, su deposu olan içi hoş gözüken ucuz olmaz. Bunun gibi şeyler. Öncelikle tam olarak ihtiyaçlarını belirle, sonra yardımcı oluruz.
Doğru söze ne denir. En iyisi sende zihni sinirlerin arasına katıl kardeşim.

zihni sinir ne demek bilmiyorm..

efet aklımda ki seyleri yazmıstım zaten..siz dediniz istedigin ozellikleri soyle bende soyledim..celisen seyler olabilir elbette..zaten hayallerin hepsi gercekliklerle celismez mi..o yuzden en hos olanın en ucuzunu alacagım.. fazla bil bilgim yok efet..sadece tek amacım bi karavan olmak..karavan tek hayalim..karavan hakkında gerektigi kadar seyi biliyorum fazlasınıda ogrenmek isterim elbet..sizin 15-20 yıl ki halinizi dusunun..iste bende bi genc olarak isteklerimi sundum siz de bi olgun olarak guzel celistirdiniz yazdıklarımı.. ama bi sekilde her zaman bi yol vardır ucuz ve hos olan elbet vardır, az yakan ve hızlı giden elbet vardır..bu seyleride sen önce ne istedigini belirle demekle degil de su olsa nasıl olur bu olsa nasıl olur gibi soyleseydiniz daha yardımcı olurdunuz en azından bu işlerde tecrubeli biri olarak bunu beklerdim... ama yinede yorumlarınız içi cok tesekkurler..siz yazdıkca ben buyuyorum siz yazdıkca ben tecrubeleniyorum...iyi gunler...

yaybek abi panelvan da olur camper de olur her sey olur fark etmez..yeter ki bi genc içinde mutlu olacak eglenecek hos bi karavan olsun yeter..fazla bi amacım yok yarısmalara katılmayacagım nede olsa :D sadece içinde iyi vakit gecirecegim hos guzel neseli bi kucuk alanım olsun istedim..yardımcı olursanız sevinirim.. 5.000-25.000 ytl arası olursa sevnirim...

Şu ana kadar sustum belki birileri beklediğim çıkışı yapar diye ama artık dayanamıyorum. Genç dediğimiz arkadaş Üniversite bitirmiş, yani ezbere değil, mantığını kullanarak, bir şeyleri araştırarak bulmanın yöntemlerini öğrenmiş olması gereken biri. Son yorumuna bakar mısınız 5-25000 tl arası olsun genç işi eğlenceli olsun. Bu mu geleceği emanet edeceğim Türk gençliği.
Karavan konusuna yabancı olabilir, hiç bir bilgisi olmayabilir, ama önünde inanılmaz imkanlar sunan google denen bir araç var.Karavan yazarsın 1-2 saat zaman ayırısın, nedir ne değildir diye ?
Sorduğu sorulara vakit ayırıp cevap yazmayı bile zul sayıyorum. Kusura bakmayın artık dayanamadım...
Saygıyla
Oğuz

efet haklısınız abii..google denen bi dunyayı bulan arama motoru var onumuzde..ama benim zamanım yok suan bi unıv i bitirdim ve baska bi unıv de okuyorum ve bu yıl tekrar girip tekrar bi unıv okuyacagım..elimden geldigi kadar bilgilerimi genisletecegim..karavan ise hayalimdi cocukluk hayalim..belkide unıv i bitirmemde ki tek amactı..ulasılmaza ulasma cabası nedir bilirmisiniz abi..ulasamayacagınız bi hayal secersiniz ve ona ulasmaya calısmakla gecer omrunuz..ama ben boyle yapmak istemiyorum..sizin gibi engin bilgisi olan ve cok tecrubeli olan abilerimden yılların biriktirdigi karavan bilgilerini direk almak istedigim için buraya yazdım..genel bi bilgi almak için..ben hep bilgileri direk ana kaynaktan almayı seviyorum abi..googleye yazıp bulmak degil bu işin içinde olanlardan duymak daha iyi geliyor bana..bunu size bi ornekle acıklamak istiyorum..
damdan dusen bi adama doktor getirmisler soyle derdini bu anlar seni iyilestirecek demisler, ama kızmıs bu ne anlasın demis benim acımı anca baska bi damdan dusen biri anlar demis..
yane o hesap ben googleden asıllı asılsız haberleri okuyacagıma bi işin içinde olan abilerimden ogrenmeyi amac edinmistim ama..neyse yazdıklarım size sacma ve komik geliyorsa bir daha yazmam ve bir daha sormam..affedin..kafanızı agrıttım sanırım..neden olsa google var degil mi oraya yazıp bakmak varken neden size soruyorum ki degil mi abi...

5-25000 tl arası olsun genç işi eğlenceli olsun. Bu mu geleceği emanet edeceğim Türk gençliği.

efet bu turk gencligi..hobileriyle hayalleriyle gercegi birlestirerek zamanını hızlı kullanıp iyi işler yapmayı planlayan turk gencligidir bu..

ev iş iş ev monotonlugundan cıkan 80 yasına geldiginde hayallerinin hic birini yapamamıs tek mutlulugu torunlarını alıp kucagına tv izlemek degil turk gencliginin amacı..

bu monotonlugu kırmak..hayalleri artık gercek yapmak..okumak..okumak..okumak..zamanıda en iyi sekilde kullanarak bilgileri ana kaynaklardan ogrenmektir turk gencliginin amacı...

Sevgili Turk genci, "evet" yerine "efet" yazma yeter. Geri kalan tum hatalar katlanilabilir ama "efet"e tahammul etmek cok zor. Ufak bir rica.
Tesekkurler.

evet insel abi..nedense tum yazdıklarım degilde sadece o ufacık kelimeye takılmıssınız..nede guzel karsı saldırıya geciyorsunuz..
emin olun sizden daha iyi sahip cıkıyorumdur turkcemize..ben Yazarım bu arada..bir kitabım var..

facebook hesabınız varsa girin bakın kitabıma..edebiyat ödülü almıs bi kitaptır..o yuzden merak etmeyin efet el alıskanlıgıdır sizin insel ismindeki i yi ufak yazdıgınız gibi ufacık bi hatadır yane..saygılarımla...

http://www.facebook.com/profile.php?id=1640708748#/group.php?gid=156461111825&ref=ts

YALNIZLIGIMIN ARDINA SAKLANIP BAKTIM SANA (c) (2009)
MUAMMER GÜLTEKİN

Sevgili muammergult,
Karavancılık konusuna genç yaşlarda ilgi duymanı saygıyla karşılıyorum. Benim sorguladığım bu değil. Böyle bilmediğim bir konuda eğer birilerine soru soracak olsam ;
- sahibinden.com sitesine gider karavan bölümündeki 200'e yakın karavana bakar. 5000 TL ye nasıl bir karavan, 25000 tl ye (bir önceki düşündüğümün beş katı) nasıl bir karavan alabilirim araştırırdım. Sahibiniden.com'u bilmiyorum diyemezsin çünkü hergün sitemizde oradaki araçlarla ilgili bir analiz yapılıyor.
- panelvan ne demek, kampervan ne demek bir bakardım sitelere hele de gezenbilir'e.
- Sonra geriye yaslanır, hımmm ben ne istiyorum bu bütçe ile nasıl bir karavan alabilirim der, bulduğum araçlar hakkında bu konuda bilgi, tecrübe sahibi abilerime sorardım.
Öyle bir nesil yetişiyor ki, her şey hazır olsun, kompakt olsun ben hiç kafa patlatmayayım, tepkim buna . Zamanının olmaması senin için bir handikap, aldığın karavana nasıl zaman ayıracaksın merak ediyorum...
Sevgiyle
Oğuz

sayın oguz sevim abim..

bende diyorum ki karavan ismini duymak bile mutlu ediyor beni..birde siz degerli abilerim anlattıgında oturup sabahlara kadar okuyasım geliyor..dinlemek guzel oluyor..insan sevdigi seyler hakkında konusulması cok hosuna gider..benim suan için bi butcem yok diyorum ki max. 25.000 ytl m olsa ne gibi araclar olabilir diye..eger cidden uygun ve hos bişey bulmamda yardımcı olursanız babamdan biraz yardım alıp birazda kredi cekerim diye dusunuyorum..karavanla ilgilenmek bi hobidir..ve siz benden daha iyi bilirsiniz ki hobisiz yasanmaz..iş hayatını biraz olsun huzura erdiren hobilerdir degil mi.. cocukluk hyalime her zaman bi vaktim olur onda supheniz olmasın..sahibinden.com u elbet biliyorum..gecen zamanlarda oradanda arastırmalarım oldu..yusuf abim bilir...bana cok yardımcı olmustu..benim amacım suan hem genel saglam bi bilgi almak hemde en sevdigim konu olan karavan hakkında sohbet etmek..
umarım anlamıssınızdır..tek amac aracı olmak degil aracı alırken yasanan konusulan guzel seyler olsun istiyorum..yılar sonra karavanı aldıgımda içinde otururken sizi hatırlamak istiyorum..abilerim sayesinde aldım..oguz abim soyle soyle demeseydi bu olmazdı yada yusuf abim sunu soyle yap demeseydi bu karavanım olmayacaktı diyip iç gecirip mutlu olmak amacındayım yane..umarım derdimi anlatabilmisimdir..
karavanı yasamak istiyorum..bakın karavanda degil karavanı..o karavana her baktıgımda sizin aklıma gelmenizi sizin onerilerinizin aklıma gelmesini hayallerimin aklıma gelmesini istiyorumm..

saygılarımla...

Ben saldirida bulunmadim, rica ettim. Dayanamiyorum efete. Ha bir de "saol" var o ayri. Tesekkurler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,005
Kayıtlı Üye Sayımız
166,753
Kaydolan Son Üyemiz
galaksiseo06

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR