Ucuz Ufak Bir Karavan Almak ve İçinde Sürekli Yaşamak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Muammergult Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 153
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,076
Ynt: Ucuz Ufak Bir Karavan Almak ve İçinde Sürekli Yaşamak İstiyorum

arkadaşlar,okuduğum kadarıyla panelvan(kapalı kasa kamyonet) ile ilgili söylenenlerdeyanılgı olduğunu düşünüyorum.Benim aracım Peuget J9 ruhsatta 'KAPALI KASA KAMYONET'' olarak yazıyor.Ben eylül 2008 de fenni muayeneye girdim.Aracımın iki yanına pencere açtırmıştım.Trafik şubesi,trafik takip bürosu,muayene istasyonu ile yaptığım görüşmelerden edindiğim bilgi ile,makine mühendisine çizdirdiğim tadilat projesi ile açtırdığım camları belgelendirerek,fenni muayeneye girdim bir sorun çıkmadan geçtim.Ruhsat taki değişikler bölümüne ARAÇ YANDAN CAMLI KAPALI KASA KAMYONETTİR diye yazıldı.Kısacası kapalı kasa kamyonet olan araca cam açılamaz bilgisi yanlış.Tadilat projesi ile açılabiliyor.Fenni muayeneye girmeden önce görüşmemde aracın içinde yatak,buzdolabı,diğer dolaplar gibi malzemeler ile karavana dönüştürdüğümü söyledim,bunlar içinde tadilat projesi istenip istenmediğini sordum.Açılan camların teknik tadilata girdiği için proje gerktiğini,içiindeki değişiklikler için bir şey gerekmediğini söylediler.Gerçektende fenni muayene sırasında kapıyı açıp içinde ne var diye bakmadılar bile.Trafik polisleri ile görüşmelerimde de,aracın içindekiler bizi ilgilendirmez,biz araçta teknik tadilat varmı(cam açmak gibi)ona bakarız,sen içine yatak dolap koymuşun bizi ilegilendirmez dediler.Bunlar yakın zamanda benim yaşadıklarım sadece bilgilendirmek istedim.Saygı ve sevgilerimle.

karavan.jpg

Etiketler

yaybek' Alıntı:
Muammer kardeş acele etme iyi araştır en azından bu yeni yönetmelik netleşene kadar kimse tam anlamıyla neler olacağını bilmiyor makina mühendisleriyle konuşdum trafik müşavirleriyle konuşdum onlarda belirsizlik yaşıyor inan senin heyecanını bende yaşıyorum ve buradaki herkes ama sen daha almadın ben arabamı sattım ducato panelvan aldım içini yaparım diye her gece rüyama giriyordu arabam 2004 olduğu için bu sene içinde yaptıramıyorum ötv engeline takılıyor 2009 da yaparım dedim yeni yönetmeliye takılıyor hiç olmazsa içini dışarıdan belli olmayacak şekilde döşer binerim muayene zamanı portatif yaptığım iç döşemeleri söker muayene kısmını hallederim diye düşünüyordum yeni yönetmelikte bu sefer SRC belgesi çıktı ehliyetin olsa bile panelvan van ve kamyonet sınıfı araçları kullanamazsın kangoo dahil buna diyorlar önümüzdeki sezon çokca trafik uygulaması yapacaklar panelvanlara src belgesi olmayanlara cezalar kesilecek arabalar bağlanacak.acelecilik sebebiyle çok zarar gördüm ani kararlarım bana bayağı pahalıya patladı bir heyecan uğruna bu işten vazgeçme doğru yoldasın ama zamana bırak iyi araştır.
Src belgesini araştırdım, eşya ve yolcu taşımacılığında isteniyormuş, peki karavan kullanımı bunlara dahil mi? Bir de src belgesi için yeni yıla kadar sınavsız edinme hakkı vermişler. Eğer lazımsa edinmek için son 15 gün...

Sayın drases birçok arkadaşımızın karavanı malesef kamyonet yada panelvan statüsünde bende buna dahilim yeni yönetmelik sebebiyle şu an arabama karavan ruhsatı alamıyorum bende bu şekilde dışına dokunmadan içinde deyişiklik yaparak kullanırım diye düşünüyorum
http://www.srcbasvuru.com/
bu sitedende anlaşılacağı gibi koltuklu olmasına rağmen birçok araç buna kangoo doblo vb.araçlar dahil kamyonet sınıfında işte bu sebeple ticari yük taşımasada bu belge (SRC yada K) olmadan kullanamayacak deniyor 2003 tarihinden önce ehliyet alanlar sınava girmeden almaya hak kazanıyor çok değil tek belge 23 ytl almakta fayda var diye düşünüyorum ileride karşımıza çıkarsa buyrun deriz kartımızı gösteririz ben yarın müracat ediyorum ne kaybederim kalın sağlıcakla.

Sayın arkadaşlar,mesleğim ile yakından ilgili bir konu olduğu için yanlış bilgilerinizi düzelteyim.SRC veya K belgeleri ruhsatlarında TİCARİ kayıdı bulunan araçları sürenler için zorunlu.BU nedenle tüm TIR firmaları sürüceleri için toplu başvuruda bulundu 4 yıl önce,ve defalarca uzatıldı,şimdi son son uygulama tarihi olarak 1-1-2009 konuldu.Verdiğiniz src başvuru linki www.srcbasvuru.com da kanun gayet net olarak açıklanıyor.ŞİRKET VEYA KENDİ ADINIZA TİCARİ OLARAK KAYITLI YÜK VE YOLCU TAŞIMACILIĞINDA KULLANILAN ARAÇLARI SÜREN SÜRÜCÜLERİN ZORUNLU OLDUĞU BELGEDİR.bizim araçlarımız ticari olarak kayıtlı olmadığı için,Minübüs veya kamyonet olarak kayıtlı olsa bile ferdi kullanım amaçlı olduğundan böyle bir belge alma zorunluğu yoktur.Lütfen arkadaşımızın verdiği link teki bilgileri doğru okuyun ve burada konuyu takip eden arkadaşlarımızı boşuna bir telaş içine sokmayın derim,sevgilerimle..

Düzeltiyorum SRC belgesi ile ilgili kaç gündür araştırıyorum herkes ayrı bir şey söylüyor bugün başka bir sürücü kursu daha aradım sınıfında kamyonet yazıp koltuklu olan yada panelvanlar hususi amaçla şahsi işinde evinde ailesiyle kullanıyorsa src belgesi almak zorunda değil yalnız üzerinize bir ticari iş yeri var ve kendi iş yerinizle ilgili taşımacılık yapıyorsunuz o zaman K belgesi almak zorundasınız birde şu an 2003 öncesi ehliyet sahiplerinde sınavsız bu kartlar veriliyor ileride bir iş değişikliği olurda bu belgelere ihtiyaç olursa o zaman masraf çok herbiri için ayrı eğitim ve sınav demek yaklaşık 800 ytl gibi tutar ay sonuna kadar müracatta 100 ytl ye alınabiliyor pisikoteknik raporu dahil alayım yedekte dursun ilerde belki lazım olur diyenler için bir fırsat ben almayı düşünüyorum gereksiz yere arkadaşları telaşlandırdıysam özür dilerim.

Arkadasım bu src konusunda bana ulasan bir email mesajını sizinle paylasayım umarım bilgilendirir.reklama girerse eger adres tel falan silebilirimde.

KENDİ ARACINIZLA KENDİ MALINIZI TASIYORSANIZ LUTFEN OKUYUNUZ

Firmanız üzerine ticari olarak kayıtlı olan araçlarla ticari amaçla taşımacılık

yapmayan nakliye faturası kesmeyen , sadece kendi malini taşıyan firma

sahiplerinin K2 belgesi alma zorunluluğu vardır.

K2 Belgesinin harç fiyatı 5.778YTL dır.Ancak Bakanlık geçici bir süre için

% 94 luk bir indirim uygulamış (3500kg altı araçlar için)ve 5.778YTL

yerine 347YTL vererek K2 belgesine sahip olabileceksiniz.

Unutmayınız ki % 94 oranındaki bu indirim geçici bir sure içindir ve K2

belgesi harc fiyatı tekrar 5.778YTL olacaktır.

Daha da önemlisi K2 belgesiz yakalanmanız durumunda ödeyeceğiniz ceza

miktarı da 5778YTL dir.

01.01.2009 Yılına kadar mutlaka src belgenizi alınız.

01.01.2009 yılından itibaren trafikte src belgesi sorulacaktır.

Firmanız adına kayıtlı bu araçları kullanacak tüm şoförlerinde SRC belgesi

alma zorunluluğu vardır. firmanıza ait araçları kullanacak şoförlerinizin

yada sizlerin SRC belgesi yok ise bu araçlarınızı maalesef 01.01.2009 yılından itibaran

kullanamayacaksınız. SRC belgesi için muracat edenlere şartları uyuyorsa

kursa gitmeden ve sınava girmeden SRC belgesi sahibi olma imkanı

vardır.Kursa gidip sınava girmek hem zaman olarak sizin icin bir kayıp

hem de yaklaşık 300YTL ile 500YTL arasında oldukça yüksek bir

maliyettir.MARKAPORT danışmanlık ofisimizle görüsün ve dosyanızı biz

hazırlayalım hem zaman kaybından kurtulun hem de yüksek ücret

ödemekten..

Ben firma sahibiyim bana SRC gereksiz diye düşünmeyin. Yapılan denetim

sırasında direksiyon basında kim varsa ister ücretli çalışan şoför ister

firmanın genel müdürü ister firma sahibi denetim memuruna SRC belgesi

göstermek zorundadır.Gösteremezse kendisine 200ytl aracın ruhsatındaki

bağlı olduğu firmaya da 500YTL cezai işlem uygulanacaktır.

K belgeleri islerinizde ve SRC başvurularınızda alanında uzman ekibimizle

sizlere danışmanlık hizmeti vermekten onur dıyariz.

Saygilarimizla

Lutfen sitemizi ziyaret edin ayrıntılı bilgi edinin

http://www.srcbasvuru.com

msn:srcbasvuru@hotmail.com

0544 658 88 69

0312 242 20 34

MARKAPORT DANISMANLIK OFİSİ

Arkadaşlar,bugün şoförler ve otmobilciler odasına gittim.Ben 62 yaşındayım benim yaşıma yakın olan arkadaşların ilgisini çekeceğini düşündüğüm için aldığım bilgiyi paylaşmak istedim.SRC belgesi 63 yaşından sonrası için verilmiyor.Banada aldığın belge bir yıl sonra geçersiz olacak dediler.Kısacası 63 yaşına geleni tedavülden kaldırıyorlar,yolcu ve yük taşımacılığı yapan ruhsatında ticari kaydı bulunan araçları kullanamayacaklar .Karavan sürücüleride yolcu ve yük taşımadığı özel araç statüsünde olduğu için SRC belgesi alamalarına gerek yok bilgilerinize.

10.000ytl ye eli ayağı düzgün bi karavan arıyorum...
butcem 10.000 ytl yi gecmez..daha ogrenciyi.
içinde dusu da olursa tercihimdir.
ısıtması mutfagı falan

beni bilgilendirirseniz yada bi liste yollarsanız fiyat listesi arabalar hakkında cok iyi olur..
bu aralar final haftasındayım da cok fazla ilgilenemiyorum.okulum bitmek uzere a haftam kaldı bitince hemen karavan almak istiyorum. o yuzden ayrdımcı olursanız sevinirim.kolay gelsinn

Zor gibi ama kismet. Bulamazsaniz kiralayin. Nazkaravan.com

Sahibinden.com takip ederseniz orda görebilirsiniz.Beğendiğiniz bir karavan olursa burdan sorup özelliklerini bilen deneyimli arkadaşlar size yardımcı olacaklardır.Sınavlarında başarılar dilerim.

Çekme karavanmı? Motokaravanmı? Ayrıca Campervanmı?Tercih ediyorsunuz.Bu sitede yardımcı oluruz.Daha deneyimli gezgin karavancılar var.Piyasayı sahibinden com da ve ulusal kamp federasyonundan takip edebilirsiniz.Sevgiler saygılar.Hayırlı olsun.

mebus, kenan ve metin abilerim hepnize cok tesekkur ederim...
moto karavan dusunuyorum 10.000 - 12.000ytl arası
borcu sorunu falan olmayan (al kullan) bişey istiyorum yanii..
yani hem araba tasıt olarak hemde konut ev olarak bişey dusunuyorum..

Sevgili Muammer
Daha önce piyasada ilanlarını gördüğümüz bazı karavanları tartıştığımız bir topik zaten hali hazırda mevcut: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29998.0
Bu topikte 10 bin lira ve civarındaki karavanlar ve bunlar hakkında neler düşündüğümüz de yazıyor. En azından referans olabilir düşüncesindeyim. Yani 10 bin liraya eli yüzü düzgün ve duşu olan motokaravan bulmak çok zor. En azından 15 yaşından daha yeni olmayacaktır. Bu durumda belki biraz beklentilerini küçültürsen birçok kişiye "gezen ev" olmuş emektar bir karavanın olabilir.
Birçoğumuzun atladığı fakat kesinlikle tavsiye edeceği şey ise karavanın "karavan, kamp taşıtı" olarak ruhsatında işlenmiş olmasıdır.
Piyasada bir iki tane Alman yapımı Ford karavan var, bence değerlendirilebilir. Parça sorunu yok en azından
Bol şans

Bu aracı önerebilirim.
http://www.sahibinden.com/acil_nakit_ihtiyacindan_dolayi_cekme_karavan_fiyatina_ihtiyactan-00WQQaXQQ2269308WQQpXQQdisplayitem
araçla ilgili yorumlara şu topikten ulaşabilirsin.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=29998.120

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR