Ucuza Karavan Almak Ne Kadar Mantıklı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erensarac41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,582
Camper den kastım uzun süreli olmayan gezilerde ihtiyaçları karşılamaya yetecek donanıma sahip araçlar. Yanınızda olmasını istediğiniz eşyaları sığdıracağınız her araçtan camper olur. Genel olarak VW Transporter, Ford Transit, Renault Trafic tarzı araçlar tercih ediliyor ama Fiat Punto ile bile gezen var. Aracın markasını modelini seçmek size kalmış. Önceliklerinize göre,gezilerde ihtiyaç duyduğunuz malzemelerin azlığına çokluğuna göre, kullanım şeklinize göre bir araç seçmeniz gerekecek.

Fikir vermek için kendimden birkaç şey yazayım. Camper için araç seçecek olsam otomobil ruhsatlı minivan tercih ederdim. Otomobil ruhsatlı olduğu için mtv ve sigorta daha uygun olur, araç muayenesini kamyonet gibi her yıl yaptırmak zorunda kalmazdım.Kendi adıma mümkün olan en az malzeme ile seyehat etmeyi tercih ederim.Mesela ocak ve tüp taşımam kamp ateşi veya mangal hatta semaverin alt kısmı bile işimi görür. Çeşit çeşit tabak taşımam kişi başı bir tabak yeter, hatta ızgara türü bir şey yapılacaksa tabağa bile gerek yok ortaya serilecek bir yağlı kağıt yeter de artar bile. Araç içinde de çok malzeme kullanma taraftarı değilim. Kıyafet için dolaba gerek yok çantadan alırım. Zaten çok kıyafet alıp yük yapmam. Aracın yanına tenteye de gerek yok bence. Hem çok pahalı hem de sabit olduğu için gölgesini takip etmek gerekir ( çoğu zaman gölge başka yerde olur :smiley: ) onun yerine şemsiye ya da dört ayaklı güneşliklerden kullanmak daha iyi. Araç içinin ışıl ışıl olmasına da gerek yok, görecek kadar ışık olsun yeter. Bunlar benim düşüncelerim, beklentilerim yüksek olmadığı için çok sorun yaşamam bazı şeylerin eksikliğinden de rahatsız olmam.

İnşallah bütçenize ve gönlünüze bir araç sahibi olur güzel günlerde kullanırsınız...

Sizin de yazdığınız gibi bu iş tamamen kişiye özel.Benim kriterlerim:1)İçinde yatabilmeliyim(yalnız gezdiğim için çadırda korkuyorum) 2)İçinde ısınabilmeli,yağmurdan,rüzgardan korunabilmeliyim 3)Tuvaleti kullanabilmeliyim(tansiyon hastasıyım). Hepsi bu,diğerleri olmasa da olur olursa da süper olur:smiley:

Başlığa bakarak yorum yazayım, motokaravan veya çekme farketmez çook boş zamanın olucak karavanı koymaya yerin olucak makanik elektrik elektronik marangoz bilgin olucak matkap avuç taşlama kaynak ve bir sürü el aletin olucak ve bütün zamanın uğraşmakta geçiyor ve eşin hergün pantolon ve kazak gömlek yıkamaya kızmayacak
Yoksa eski şey alma

Böyle demişken aklıma geldi
Karavan tatili demek
Her gün bulaşık,ara ara çamaşır
Masa kur topla
Karavanı ve ön yerleşkeyi temizle
Duş almak için türlü uğraşlar
Karavan tuvaletini temizle, boşalt
Pis su giderlerini boşalt
Tüm karavan almayı düşünenlere önce bir kirlama deneyimi yapıp ona göre karar vermelerini öneriyorum
İyi yıllar sevgiler

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR