<div class="bbWrapper"><b>Ynt: Ülkemizin Deprem Gerçeği Karşısında Karavancılğın Gelişiminde Devlet Desteği?</b><br />
<br />
Erdal bey,<br />
Federasyonun önemine atfen verdiğiniz örnek doğru değil, şöyle ki ;<br />
<br />
Basından ...<br />
<br />
"TBMM Başkanı Cemil Çiçek , e-posta adresleri bulunan <b>14 bin 593</b> derneğe mesaj göndererek , yeni Anayasa yapım sürecine aktif katılım çağrısında bulundu."<br />
<br />
<br />
Gerçi, bu Federasyon'un önemini azaltmaz sadece belirtmek istedim, örnek doğru değil ...<br />
<br />
Bugüne kadarki edindiğim izlenim, <br />
<br />
dernek olarak etkin olamıyoruz, denmiş,<br />
alt yapısı kuvvetli derneklerden ziyade sırf Federasyon kurmak için sayısal bazda dernekler oluşturulmuş <br />
ve şimdi bunun sancıları çekilmektedir. <br />
<br />
Yeni bir dernek kurulsa ya da bu kurulan dernek vasıtası ile Federasyon yönetimine katılınsa bile, var olan yapıda bir şey değişmeyecektir.<br />
İzmir derneğinin web sayfasında belirtildiği üzere, son yönetim toplantısında tüm yönetici üyelerin hepsinin, 37 oy ile seçilmiş olması bile başlı başına açıklanmaya değerdir. Hiç mi farklı düşünce yoktur ?<br />
<br />
Önemli olan, faaliyetlere, çabalara katılıacak, elini taşın altına sokacak üyelerin artmasıdır, bu niteliği de arttırır. Sizin de yakındığınız bu değil mi ? Bu nedenle Federasyonun bu sitede<br />
daha aktif olarak kendini tanıtmasını, derneklere üyeliğin yolunun açılmasını belirtiyorum. Eleştirilmek sizi yıldırmamalı ... Federasyonun yönlendirmesi ile dernek üyeleri de faal olabilirler.<br />
Her şeyin sadece yöneyimden beklenmemesi ve yönetimin de herşey benden sorulur dememesi gerekir diye düşünüyorum.<br />
<br />
Bu noktadan sonran inanın ne yapılması gerekir bilmiyorum. Şahsınızda Federasyonu irdelerken bunları düşünerek irdeledim bugüne kadar, çabalarınzı takdirle karşılıyor ancak bu yapı<br />
ile olamayacağını belirtmek istiyorum.<br />
<br />
Saygıyla ..</div>