Unimog 416 Turbo Şarjlı, 245 Beygir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan unimog-cu in mystery Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,690

unimog-cu in mystery

Ben bu 4x4 belasından :) ne zaman usanacağım
Yer
A>Z>İstanbul >
Web
jeepci37.sitemynet.com
1972 Model 416 Unimog Turbo Şarjlı, 245 Beygir.

11.jpg

4.jpg

41.jpg

411.jpg

414.jpg

4444.jpg

444444444.jpg

UNİMOG OM352 A motor tipi, turbo şarjlı, ve böylece 245 beygir güç,

Yeni Garret marka turbo şarj (1.7 bar artırma),

Sekiz(8 ) vites şanzuman,

Ekstra yağ soğutma cihazı,

Ekstra hafif debriyaj,

Yirmidört inç(24") jantlar ve lastikler,

Ön hidrolik vinç,

Çıkarılabilir yumuşak kabin.

Güçlü ve büyük... ;D ??? :-\ Off-road canavarı imiş.

Bir de 4" paslanmaz çelikten egzostu varmış.

Etiketler

Ynt: Unimog 416 Turbo Şarjlı, 245 Beygir

mogzilla' Alıntı:
Herhalde motoru değişmiş.Zira orijinalde bu tip bir motor yok.

Motoru değişmiş derken,açıklık getireyim.Turboşarj takılmış.Fakat OM352'de en yüksek beygir gücü 125 değil miydi?Bu motorlarda modifikasyona açık motorlar sayılamayacağından beygir gücü rakamında bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum Serdar.72 model dizel bir motorun turbo ile iki katı güç üretmesi pek mümkün gelmiyor bana.Ayrıca şöyle bir durum da var ki,arazide önem sıralaması tork>güç.O yüzden beygir gücüne pek takılma derim.

Haklısındır belkide Can, beygir gücünde yanlışlık olabilir . Bana da acayip geldi. Beygir gücünü yüksek görünce ilan ilgimi çekti... Arazide de tabiki tork ön planda.Yani iki araç var, ikisinin de beygir gücü aynı olsun, aralarından yüksek torka sahip olan daha fazla güç üretir. Yani tork=güç.

Tork=kuvvet(N) x kuvvet kolu(m.), birimi de Nm dir
Lastiği döndürebilme kabiliyetidir, aracın torku yüksek ise düşük devirden yüksek devirlere daha kolay tırmanır, torku düşük olan araç ise vites küçültmek durumundadır.
Max. tork ne kadar düşük devirde elde ediliyorsa o kadar başarılı çekişe sahiptir.
Güç ise KW veya HP ile ifade edilir, araç max. gücünü 5. viteste son devirlerde üretir

unimog-cu in mystery' Alıntı:
Haklısındır belkide Can, beygir gücünde yanlışlık olabilir . Bana da acayip geldi. Beygir gücünü yüksek görünce ilan ilgimi çekti... Arazide de tabiki tork ön planda.Yani iki araç var, ikisinin de beygir gücü aynı olsun, aralarından yüksek torka sahip olan daha fazla güç üretir. Yani tork=güç.

sıkıştıma oranını artırıbilirler ama hem turbo charge hem sıkıştırma artışı ,onun silindir bloğunu eritir,ya kara tren gibi buharlı olur:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,016
Kayıtlı Üye Sayımız
166,763
Kaydolan Son Üyemiz
azzdmr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR