Unimog - Karavan

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan israfil_baku Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 499
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 259,201
Selam,,

406 doka yapmış,ağzımın tadına varamadan elinden çıkartmış biri olarak ilgiyle takip edeceğim kolay gelsin... çok meşaggatli bir iş yaptığığınız...size tavsiyem biraz kasa kısmını dar tutmanız...
 

Etiketler


SELAMLAR arkadaşlara ilgilerinden dolayi.Kasani sökduyum esnada işsiz olmayayim deye kafamdan bir fikirler rahat burakmyordu beni.
Araba seyahet esnasinda nasil akullerimi şarj ede bilirim. Koluman Ankarada Emin abi ile konuştum.(Mühafazakar imiş abim).Bana arabanin elektrik sistemine dokunmayacaksin dedi.Bana kendine alternator bul dedi.Arabanin alternatoru 24 v .Kasada ise sistemim 12v .(Çok sert dedi ya).Bende uf demeden sipariş etdim 12v 150A BOSH alternator aldim. AMMA problem varmış işin içinde.Bizlerde kayişin gerilmesini ayarlayan mekanizmaya parazit derler.ben tekerlik deyeyim (HATİRİMDA İÇEN SÖYELYİM .ARKADAŞLAR BENİM TÜRKCEMDE YANLIŞLİKLAR OLSA AFF RİCA EDERİM )Tekerlik kayişın alt kısımında ayarlanmış.kayışın koyduğum alternatorun saganakini daha çok kucaklasın deyene yeni tekerlik yondurdum tornacida.ve yukaridan sıkma için ayarladim.Karavan için 4 tane 230A jel aku kullanacagim

IMAG0034


IMAG0037


IMAG0039


IMAG0040
 






Ynt: Unimog - Karavan

arkasdaşlar her kese selam.İlginize göre sonsuz teşekkürler..ilk unimog almag fikrine düşende Sayin Nadir abini aradim .Bana UNİMOG hastaligina tutulacağımi söyledi.Tercihin dogruluguna inandirdi beni.Tam rahatlandım seçimde .Kendisini buradan saygi ile selamlyorum.Abi foruma bir baksan. ;) Konuyu utaniyordum forumda koymağa (ilgi çekmez deye).Atilla beye derin teşekkürümü buradan bildirirem.o destek oldu.ve cesaretlendim.
 

Ynt: Unimog - Karavan

kasanin yapma aşamasinda oldğum için kasanin ve arabanin son ağirlıği beni çok düşündürüyor.
Arkadaşlar Moskov da U5000 UNİMOGUN üzerinde bir karavan yapmışlar(videoya baksaniz)amma ilk sürüşde bele meşelikde batıb kalmışdir.Çok ağır olduğu için.Ben şu arkadaşla konuşdum.bana fazla yüklememeyi ve hafif materialler kullanmayi israrla tavsiye etdi.
http://www.youtube.com/watch?v=HEt28mVPHJY
 

Ynt: Unimog - Karavan

İsrafil gardaşım merhaba...Unımogunu güle güle kullan....Türkiyede bir çoğumuzun ulaşmak istediği fakat 2.el araç ithali yasak olduğundan ulaşamadığı bir araca sahip olmuşsun ...Türkiyede bu araçlar yok denecek kadar az vede pahalı....Sıfır olanlarını Otomarsan firması Aksaray ilimizde askeriye için yapıyor olsada ..almak istesek çok büyük paralar vermemiz gerekir....Sen Azerbeycanda bu konuda şanslısın...Gerçi Azerbeycanda Ural ...Kamaz gibi araçlar olsada Unımog hepsinden üstün...Bunu dünya kabul etmiş....Ben sana yapacağın karavan kasanın arkasını 1.sayfada ki Alican beyin tavsiye ettiği gibi (arka alt kısmını eğimli yapmanı ve sallantılı kısmını kaldırmanı tavsiye ederim.) çünki arazide orası hep takılacaktır.....Ayrıcada fazla yüksek kasa yaparsan bu seferde devrilme ihtimalin çoğalacaktır bilindiği gibi....Vede bu kıymetli araca ,,dışardan roll bar sistemi yapmanı tavsiye ederim..Devrilmeye fazla müsait bir araçtır bu araçlar.Karavan kısmında tabiki hafif malzemeleri tercih etmen çok doğru olacaktır..Gezenbilirdeki karavan bölümündeki arkadaşlardan bu konuda bilgi alabilirsin...Yine Gezenbilirde Nadir bey üstadımız ve Ahmet Gökhan Kanca ,,arkadaşımız unımog mekanik konusunda bilgi sahibidirler...Senin aracın bizlerin çoğunun hayalindeki araç...Bol bol resim gönderirsen seviniriz doğrusu...Azerbeycana..Baküye ..Can gardaşlarımıza selam ederiz.....Kolay gele gardaşım...
 



Ynt: Unimog - Karavan

Xamis gardaş hoşgelmişsen,sefalar getirmişsen.Ben ne yaptım ki? Birkaç kez telefonlaştık,e-mail yazdık.Bilgilerimizi paylaşmak için buradayız.Ben ortaya çok güzel bir araç çıkacağına eminim.Bizim karavan bölümümüzden tecrübeli arkadaşlarımız da dizayn konusunda yardımcı olacaklardır şüphesiz.Aracın arka alt kısmı ile ilgili olarak Alican ve Ali Fuat bey dikkat çekmişler zaten.Bence de önemli,dik rampa özellikle geri inişlerde ve manevralarda sıkıntı yaratabilir.
Kolay gelsin.
 

Ynt: Unimog - Karavan

ALI abi teşekkurlerimi kabul edin rica ederim.Çalışacagim bol resimler koymaya.Sizlerin tecrubesine buyuk ehtiyacim var.Artik kasanin çizimlerini bitirdim yapma aşamasindayim.tahmin 15 gün zamanimi 2x3 noktali şassi birleşmesi aldı.Allah şükürler olsun bitirdim.yarin resimlerini koyacağım....
 

Ynt: Unimog - Karavan

Vay Nadir abi selamun aleykum.Evvelce unimog hastalığını bana örgetdin...birde üstelik hastalik tamamlansin deye karavançıda olduk.Saygilarim sizlere.
 


Ynt: Unimog - Karavan

Nadir abi bir zamanlar bakdim nerde ise bu karavana.özel bir karavan üretmişler.Amma sabit kasa daha cazibedar görsendi bana.
 



Ynt: Unimog - Karavan

izninizle devam edeyim.arabanın temamen şassiye kadar söçdüm.şassinin uzunlğu kisa olduğu için şassini uzatmak kararina geldim.Eski bir QAZ markali otomobilin şassisini buldum.kesip satmadiklari için tamamini alip garajima taşidim.bana gereken 1 metr hissesini kesib paslanmış hisselerini temizledim.ve şassiye ilave etdim.

IMG 20121213 WA0003


IMG 20121213 WA0008


IMG 20121213 WA0013


IMG 20121213 WA0012
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,440
Mesajlar
1,517,981
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst