Ustalar yardım lütfen çıldırmak üzereyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan makinaci8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,863

makinaci8

Ana Kamp
Merhaba K.maraştan yazmaktayım 2 yıldır niva kullanıcısıyım yeni aldığım aracımda dif kilitini kullanırken sorun yoktu fakat offroad yaparken birden araç dif kilitinden çıkmaz oldu ve arka teker sanki kızaklıyor çok sert dönüyor.Aracı lifte kaldırdığımda dif kilitinden çıktı indirdim taktım yine çıkmadı ve araç dif kilitinde iken acaip zorlanıyor yine kaldırdım ön şaftı söktüm araç dif kilitine girip çıkıyor ön şaftı taktım arkayı söktüm araç dif kiltine yine rahat girip çıkıyor .Dif kilitinde takılı kalınca vibrasyon başladı ve dif kovanları ve arazi şanzumanı yanar derecesine ısınıyor .Şanzumanı yere aldık sorunsuz şekilde arazi ve dif kiliti girip çıkıyor bu arada şaftları sökerken şaftta milim boşluk yok ve kasmış şekilde levyelerle zor çıkıarıyorum şaftları vibrasyon için trans şaftı bilyalı ile ve 6 köşe lastiği değiştirdim şaftları taktım sonuç yine aynı yine vibrasyon yine dif kilitinden çıkmıyor difler ve arazi şanzumanı acaip ısınıyor istavrozlar sağlam sorun nedir bulamadım dip not olarak kalsın nivalara sürekli 4 çeker deniliyor peki arka şaftı sökğnce neden dif kiliti olmadan hareket etmiyor .Yardımınızı beklioyrum saygılarımla

Etiketler
Ynt: Ustalar yardım lütfen çıldırmak üzereyim

bende de daha önce dif kilitinden aracım çıkmadı ustamın dediği gibi yapınca sıkıntı çıkarmadan dif kilidini açtım. dif kiliti çıkmıyorsa 1. vitese tak hafif ayağını debriyajdan çekerken kolu ileriye doğru ittir hemen çıkıyor. vibrasyon konusuna gelince aracınızda arazi şanzıman kulaklarının olduğu bölgede veya tabanda çürük varsa vibrasyon yapar, altı köşe takozda veya şaftlarda problem olursada yapabilir. şaftlardan biri sökükken lada niva dif kiliti açıkken hareket etmez. bir kere ön difim dağılmıştı hareket edebilmek için dif kilitini açmak zorunda kaldım ancak kilitli şekilde aracım hareket etti. nivalarda kilitsizken öne arkaya orta dif etkisi ile 60-40 70-30 güç dağılımı yapılırken kaygan veya çamurlu arazide 50-50 öne arkaya eşit güç gitmesi için kilidi kullanıyoruz selamlar

cevabınız için teşekkürler altıköşe lastiği değiştirdim şaftı ve istavroları kontrol ettim sağlam bugün bi baktım lastik yanaklarında farklılık var ön 65 arka 70 ama anlamadığım ben bu araca bu şekilde iken yaklaşık 100 km yaptım tık sorun yoktu şimdi ise araziden vitese taksam dahi çıkmıyor

sıkıntınız ön ve arka yuruyenlerin aynı oranda donmedigindn kaynaklanıyor olabilir yanı ön ve arka lastikler farklı ise yada on ve arka defransiel oranlaı farklı ise bu tip sorunlarla karşılana biliyor

Arazi sanzuman kulagi normal sanzuman kulagi istavroz trans saft arazi sanzuman baglanti yerlerinin desteklenmesi trans safti degistirmeme ragmen hala vibrasyonu ve sanzuman sallanmasini gideremedim sizce sanzumanim orjinal olamayabilirmi 1.7 nin sanzumani farkli ise ondan takilmis olabilirmi

Arkadaşlar sorun çözüldü tüm problem lastiklermiş lastik ebatları farklı olduğundan dolayı kasıyor ve takviyeden çıkmıyordu acı bir deneyim oldu benim için ama herkese trans şaftı tavsiye ederim vibrasyon neredeyse yok denecek kadar az

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,935
Kayıtlı Üye Sayımız
166,951
Kaydolan Son Üyemiz
mikeshustons

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.