Uygarlık !.. Ve Balina Avı !..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mogzilla Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,160

mogzilla

Toys4BigBoys
Mesajlar
3,791
Tepkime Puanı
11
Yaş
70
Yer
Istanbul
Web
www.canpeyzaj.com
Bunlar bizlere barbar diyenler ve bizi AB'ye istemeyenler !!!

288688.jpg


288689.jpg


288690.jpg


288691.jpg


288692.jpg


288693.jpg


288694.jpg


288695.jpg


288696.jpg
 

Etiketler



Ynt: Uygarlık !.. Ve Balina Avı !..

bu olay nedir acaba?
bu insanlar ne yapıyor?
neden yapıyor?
 



Ynt: Uygarlık !.. Ve Balina Avı !..

özlem' Alıntı:
Vahşet değil mi sence?
hayır hayır, tamamen vahşet ...sormak istediğim neden onca insan böyle bir vahşet yapıyor...
bunu haklı çıkartabilecek bir sebep olamaz...
 

Ynt: Uygarlık !.. Ve Balina Avı !..

Söyliyeceğim şeyler forum kurallarına aykırı olduğu için yazamıyorum :-[
 

Ynt: Uygarlık !.. Ve Balina Avı !..

Bu vahşetten başka bir şey değil tabiki ve hiçbir haklı sebebi olamaz. Barbarlık festivalinden görüntüler sanki. Açıkçası kendimizede bişeyler batırmadan edemeyeceğim. Kurban bayramında yaşanan manzaralar da ortada. Bayramda yaşanan o görüntüleri ne haklı çıkarabilir peki? Avrupa'da bize bakıp bizim şu an onlar için söylediklerimizin aynılarını söylüyordur.
 


Ynt: Uygarlık !.. Ve Balina Avı !..

Evet gerçekten yorumsuz Nerde insan hakları nerde hayvanları koruma dernekleri dünya ya serbest Türkiye de olsa çoktan ipe götürürler
 



Ynt: Uygarlık !.. Ve Balina Avı !..

Bu vahşeti sergileyebiliecek tek canlı: İnsan...
Başka hiç bir canlı yemeyeceği canlıyı öldürmez.
 

Ynt: Uygarlık !.. Ve Balina Avı !..

İlginç bir durum var,sanki kutlama yapıyorlar...vahşet
 

Ynt: Uygarlık !.. Ve Balina Avı !..

karnini doyurmak ve yasamak icin avlanan yerli halklar haricindeki butun av veya canli oldurme sekilleri ayni hisleri yasatiyor bana,
 





Ynt: Uygarlık !.. Ve Balina Avı !..

Geleneksel balina soykırımı

Faroe Adaları'nda inanılmaz vahşet. 180 balina 'geleneksel av' kurbanı oldu. Adadaki Hvalvik Kasabası'nın kıyıları kıpkırmızı kana bulandı

balina
Danimarka'daki Faroe Adaları'nda geleneksel pilot balina avı her yıl olduğu gibi bu yıl da vahşet içeren görüntülere neden oldu. Gün boyu süren avda 180'den fazla balina katledildi.
Vikinglerin soyundan gelen Faroe Adaları halkı balina ticareti yapmıyor, ancak bol bol balina eti yiyor. Bu nedenle her yıl avcılar Faroe kıyılarında balinaları bıçaklayarak, zalimce öldürüyor. Avlanma sırasında kıyılara veya fiyordlara çekilen balinalar, önce küçük botlarla halka içine alınıyor. Daha sonra kafalarının arka kısımlarından kesilerek öldürülüyor. Ölü balinalar, yüzgeçlerine bağlanan halatlarla kıyıya çekiliyor.
Avlanan pilot balinaların eti satılmıyor ancak yerli halk tarafından eşitçe paylaşılarak tüketiliyor.
Uzmanlar, pilot balinaların etinin 'aşırı toksin' içerdiği için insan sağlığına zarar verdiğini söylüyor. Ayrıca adada yaşayan 5 bin kişinin balina etindeki 'yüksek cıva' nedeniyle hastalandığı veya hayatını kaybettiği belirtiliyor. Özellikle çocukların bu eti yememesi gerektiği uyarısı yapılsa da, av geleneği 10. yüzyıldan beri sürüyor.

akşam gazetesi 29 mayıs cuma '' Bu resimlerin yazısıdır''
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,198
Mesajlar
1,534,834
Kayıtlı Üye Sayımız
167,070
Kaydolan Son Üyemiz
lycianwayturkey

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst