Uyku tulumu nasıl saklanmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan civic Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,819

civic

Ana Kamp
Bir çok yerde tulumların rulo yapılmadan açık şekilde saklanması gerektiğini okuyorum ancak aklıma mağazada rafta aylarca paketli şekilde bekleyen, bazılarının araba bagajına "gerekirse bulunsun" diye attığı tulumlar geliyor. Bu şekilde bekleyen tulumlar bir süre sonra ezilip inceliyor mu, ne oluyor? (Sentetiklerden bahsediyorum)

Etiketler
Ynt: Uyku tulumu nasıl saklanmalı?

genelde uzzun süre katlı duran tulumlar kat yerlerin incelmeler oluyormuş Ben daha hiç karşılaşmadım ama ben genelde tulumumu açık bir vaziyette çekyatın altına muhafaze ediyorum riske atmamak lazım...

Acik vaziyette saklanmayan tulumlar yillar sonra isitici etkisini incelerek kaybeder. Bir kac ayda olacak birsey degildir. Paketinde nemli duran tulumlar kuflenme de yapar. Bence usenmeyin ve kilifindan cikarin ;)

Bende kışın kullandığım -27 derece tulumumu orta boy hurç içinde saklıyorum.Hava girişi için fermuarınıda kapatmıyorum bence gayet başarılı bir yöntem.

Emre,

dolgu malzemesi kıvırıp bükülünce kendine yer yapıyor ve tuumu açtığınızda dolgu eşit kalınlıkta dağılmamış yer yer incelmiş yada bir bölümde kalınlaşmış olabilir. Ben de dolabımda askıda tutuyorum. Emniyet kemerimde de bu sorunu yaşadım. Askerlik nedeniyle tırmanışa ara verdiğim dönemde dikkatsiz bir şekilde kaldırdığım için bel perlonunun katlandığı yer iz yapmış ve incelmişti. şimdi herşeyi asıyorum :smiley:

Mağazalarda duran tulumlar fabrika çıkışı en ideal formunda saklı duran tulumlardır. Siz tulumu çıkartıp içine tekrar soktuğunuzda bu formu bozulur ve bölgesel olarak yalıtım malzemesinde kaymalar yaşanır bu da ürünün uniformluğunu bozar.

Bazı firmalar bunu aza indirgemek için baklava tarzı dikiş ile yalıtım malzemesini bir sürü küçük kısma ayırarak ve diğer parçaya geçmesini engelleyerek bu form bozukluğundan kaynaklanan dengesizliği en aza indirgerler.

Kısacası mağazadaki açılmamış tulum ile sizin kullanıp sakladığınız farklıdır. Ayrıca kullanım sonrası tulumu kompres torbasına koyarken KATLAMAMAYA özen gösterin, sadece içine tıkıştırın.

Böylelikle tulumunuzda kat yerleri oluşmaz ve her defasında farklı bir şekilde torbalamış olursunuz. Gene de en ideali açık alanda beklemesidir. İlla boyutunu küçültmeniz gerekiyorsa, kaz tüyü tulumlarla birlikte verilen SAKLAMA torbası kullanabilirsiniz. Bu da yaklaşık olarak büyükçe bir çamaşır sepeti kadardır. Örnek ;

http://lh5.ggpht.com/_YDeW6uBEz2o/S_ATtX6bicI/AAAAAAAAM5U/l8O8WyMatjg/20100516marmot.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,062
Kayıtlı Üye Sayımız
166,963
Kaydolan Son Üyemiz
davidavov

Çevrimiçi üyeler