V8 ZJ Yakıtında Gerçek Değerler Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hagurel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,208

hagurel

L200 Magnum 4x4
Yer
BOLU
Abilerim Kardeşlerim bulunduğum yerde V8 Zj var bu araç uzun yolda sakin kullanımda 500-550 krş yakıyor şehir içini siz düşünün artık bende bu araçtan almak istiyordum ama bu durumda korktum valla 10 km lik bir yere bu araç 12-13 liraya gidip gelirken benim pajero 2.6 lpg de 6.5 liraya gidip geliyor aradada 2 misli fark var yani ben 10 km lik bir yere giderken 2 araçla gidiyorum gibi bişey hele küçük motorlu dizel bi araçla düşünürsek oturup ağlarım herhalde bazılarınız diyecek aslan besleyen yemini düşünmez diye ama bu aslan da sahibini yer bi süre sonra.Forumda da bazı arkadaşlar uzun mesafede 250-280 krş arası yakıtlardan behsediyor kim yanlış ölçüyor kime inanayım anlamadım.
Yani bu araçlar günlük kullanım için uygun değil bu sonuç çıkıyor.Benide yanlış anlamayın ben esnafım akaşama kadar köylere gidip geliyorum yani hep şehir içi bu şartlarda binilecek şekilde bi yakıtı olmaz herhalde .
Sizlerinde yakıt konusunda fikirleriniz önemli benim için yanlışlık nerde gerçek yakıt değerleriniz nedir sıralı sistem lpg lerde araç uzun yolda mesela sıkıştırıldığı zaman lpg ile benzini de beraberinde yakıyormu böyle bişey olurmu arkadaş Ankara'ya lpg den hariç bir miktarda benzin yakmış doğrumudur..?

Etiketler
Ynt: V8 ZJ Yakıtında Gerçek Değerler Nedir?

Herkes kendi aracını yakıt tüketiminin düşük olduğuna inanmak istiyor. 5.2 V8 kanımca 250 krş yaktı hiç bir şartta yakmaz. bunun üzerinde olması gerekir. Ayrıca yakıt tüketiminin tl değil litre olarak ifade edilmesi doğrusudur.

Sıralı lpg ler ilk çalışmada benzin ile çalışırlar. Ancak kısa süre sonra lpg ye geçerler. Ancak ilave bir röle ile lpg deyken benzin pompasını devre dışı bırakmzsanız, benzin devir daim olmaya devam eder ve ister istemez bir kısmı buharlaşır.

Lpg deyken kayda değer bir benzin tüketimi vars, muhtemelen enjektörler benzin kaçırıyorlardır. Temizlenmeleri ve belki değiştirilmeleri gerekir. Bu oluyorsa lpg deyken motorun performansı da düşüyor olmalı. Bu durum kontrol edilip giderildikten sonra yakıt tüketimi ölçülmeli.

bende güven beye katılıyorum , 5,2 V8 makina 250 kuruş yakmaz , lpg olarak

şehir içi : 25 -30 lt

uzun yol: 19-23 lt

arazi sürüşü: 30- 35 tl yakar diye tahmin ediyorum ama bu aracı kullanan arkadaşlarımız en doğru cevabı vereceklerdir

Haklısınız yakıtın 250 olması mümkün değil 8 tane silindir 2 tonluk bir araç 250 krş yakıt tofaşlar bundan fazla yakıyor o zaman çoğu kişi gerçek değerlerini vermiyor litre ve ya lira

'' bulunduğum yerde V8 Zj var bu araç uzun yolda sakin kullanımda 500-550 krş yakıyor ''
bu iki adet lpgli zjnin , uzun yolda yaktığı değer :D ...
4.0 ile istanbul içi 27kr yakıyoruz .

hagurel' Alıntı:
Haklısınız yakıtın 250 olması mümkün değil 8 tane silindir 2 tonluk bir araç 250 krş yakıt tofaşlar bundan fazla yakıyor o zaman çoğu kişi gerçek değerlerini vermiyor litre ve ya lira

şahin 1.6 100 kmde 8.7 litre benzin yakarken , bmw 520ia ( otomatik ve 1650kg ) 5.6 litre yakıyor , buna ne demeli ???

mirkan' Alıntı:
'' bulunduğum yerde V8 Zj var bu araç uzun yolda sakin kullanımda 500-550 krş yakıyor ''
bu iki adet lpgli zjnin , uzun yolda yaktığı değer :D ...
4.0 ile istanbul içi 27kr yakıyoruz .

V8 uzun yolda 550krş yakarken I6 nın şehir içi 270 krş yakmasıda tuhaf aralarında bu kadar fark olamaz uçurumdan behsediyosunuz o zaman sizin araç uzun yolda 190-200 krş yakar olacak iş değilki bu

2000 motor otomatik bir bmw 5.20 ..... 200 krş benzin oda asılsız gibi ben kendim ölçmedikçe bunlara inanmam

hakan bey , benim aracımdada yeni teknoloji bir V8 makina var 4700 cc, geçen sene aracı ilk aldığımda, lpg fiyatı ankarada galiba 1570 civarıydı, bir depo gaz ile otobanda ,ankara -istanbul arası ,inat ettim aracı hiç sıkmadan ,gaz pedalına dokunarak kullandığım halde ,bir depo gaz ile tl karşılığı yanlış hatırlamıyor isem 108 tl idi, 410 km yol yaptım ,aracımda hiç bir extra yok fabrika hali ile ,yani 263 lira yakmıştı km de ,gaz tankımın 77 litrelik tam dolumda 68 litre gaz aldığına göre ,hesabı yapın ,o tarihten sonrada bir daha hiç o rakamlaraı görmedim , ilaveler arabaya kondukça ,yakıt inanılmaz derecede arttı :D

sizin ölçümlerinize inanıyorum abartı yok lpg litre fiyatı düşüktü o zamanlar 1570 nerdeee 2100 nerde hala o yakıtları yakıyoruz demezlermi anlamıyorum bizde araç kullanıyoruz ata falan binmiyoruz herkez gerçekçi olsa içinizi dökün rahatlarsınız sıkmayın kendinizi benim 2.6 pajero bi aralar 610 krş yakıyordu soğuk havalarda

hagurel' Alıntı:
V8 uzun yolda 550krş yakarken I6 nın şehir içi 270 krş yakmasıda tuhaf aralarında bu kadar fark olamaz uçurumdan behsediyosunuz o zaman sizin araç uzun yolda 190-200 krş yakar olacak iş değilki bu

zaten araçda değil şöförde bitiyor iş ;)
yalan söylediğimi düşünen gelsin birgün boyunca beraber gezelim :smiley:
şunu hiç anlamadım , adam 1.4 meganla 240ı gördüm diyor ! herkes inanıyor , biz bmw 520ia ile 240ı gördük diyorum , yok o araba o kadar gitmez veya gitmiyor yorumlarını alıyorum :D hyundai forumuna üyeyim adam 1.6 benzinli aracının 42kr yaktığını söylüyor ( ki imkansız ) inanıyorlar , ben straeximizin 32-35 kr arası yaktığını söylüyorum alay ediyorlar :smiley:)))) ...
bendemi gariplik var çözemedim ;D hadi başkasını kandırdım , bu yoklukda bu kadar çok yakan arabaya nasıl biniyorum ?
5.7 v8 minibüsümüz var otomatik vites ve 3300kg civarı şehir içi benzinde 55kr yakıyor ...

hagurel' Alıntı:
sizin ölçümlerinize inanıyorum abartı yok lpg litre fiyatı düşüktü o zamanlar 1570 nerdeee 2100 nerde hala o yakıtları yakıyoruz demezlermi anlamıyorum bizde araç kullanıyoruz ata falan binmiyoruz herkez gerçekçi olsa içinizi dökün rahatlarsınız sıkmayın kendinizi benim 2.6 pajero bi aralar 610 krş yakıyordu soğuk havalarda

şu anda aracımın tavannda yaklaşık 150 kg lık port bagaj ve yükü var ,arka çelik tampon, önde 2. akü ve vinç, lastikler 35 inç , uzun yolda 450 lira , şehi içindede yaklaşık 550 600 yakıyor , ama tam ölçümleri bu hafta karsa gideceğim yazarım dönüşte :D

hagurel' Alıntı:
2000 motor otomatik bir bmw 5.20 ..... 200 krş benzin oda asılsız gibi ben kendim ölçmedikçe bunlara inanmam

bmw ve tofaşın fabrika verisi bunlar ;) haa almanlar yanlış ölçmüş derseniz bilemem ...

Benim cj uzun yolda benzinde 1.1 lira LPG de 0,65 lira yakıyor. ZJ de LPG de 0,50 liranın altında yakmaz. şehirler arası konuştuğum. Arazi de ise iş makinası gibi saatlik hesaplamak gerek. saatlik 7 litre makul gibi ;D

mirkan' Alıntı:
zaten araçda değil şöförde bitiyor iş ;)
yalan söylediğimi düşünen gelsin birgün boyunca beraber gezelim :smiley:
şunu hiç anlamadım , adam 1.4 meganla 240ı gördüm diyor ! herkes inanıyor , biz bmw 520ia ile 240ı gördük diyorum , yok o araba o kadar gitmez veya gitmiyor yorumlarını alıyorum :D hyundai forumuna üyeyim adam 1.6 benzinli aracının 42kr yaktığını söylüyor ( ki imkansız ) inanıyorlar , ben straeximizin 32-35 kr arası yaktığını söylüyorum alay ediyorlar :smiley:)))) ...
bendemi gariplik var çözemedim ;D hadi başkasını kandırdım , bu yoklukda bu kadar çok yakan arabaya nasıl biniyorum ?
5.7 v8 minibüsümüz var otomatik vites ve 3300kg civarı şehir içi benzinde 55kr yakıyor ...

size yalan söylediniz demiyorum yanlışlık olmasın ama benim inanasım gelmiyor aralarında çok fark var bende bi zj almak istiyorum V8 düşünüyordum ben ona binemem dedim I6 düşündüm herkez başka yakıtlarda behsetti şoför büyük etken dediğiniz gibi ama ben kullanırsam araç sağlıklı ise yakıt aşırıya gitmez ama araç doğuşta hortumcuysa ondan korkuyorum :smiley: net değerler dediğiniz gibiyse banada uygun bilmiyorum nedecem

hagurel' Alıntı:
size yalan söylediniz demiyorum yanlışlık olmasın ama benim inanasım gelmiyor aralarında çok fark var bende bi zj almak istiyorum V8 düşünüyordum ben ona binemem dedim I6 düşündüm herkez başka yakıtlarda behsetti şoför büyük etken dediğiniz gibi ama ben kullanırsam araç sağlıklı ise yakıt aşırıya gitmez ama araç doğuşta hortumcuysa ondan korkuyorum :smiley: net değerler dediğiniz gibiyse banada uygun bilmiyorum nedecem

hakan bey kesinlikle V8 makinalar doğuştan hortumcudur , yakıtı içerler , hele hele agrasif kullanımda ,siz bile inanamazsınız :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,867
Kayıtlı Üye Sayımız
166,941
Kaydolan Son Üyemiz
aydin

Çevrimiçi üyeler

Geri