V8 ZJ Yakıtında Gerçek Değerler Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hagurel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,174

Etiketler
Ynt: V8 ZJ Yakıtında Gerçek Değerler Nedir?

hunter06_1' Alıntı:
oktay bey şanzuman ne kadar masraf yedi acaba ?

Arkadaşlar konuya açıklık getirmek istiyorum zira AMERICAN LEGEND ZJ me HAKSIZLIK yapmak istemiyorum.Ben Çanakkale de yaşıyorum .ZJ m ile gezerken birden biranda bir vınlama sesi duymaya başladım.Önemsemedim kullanmaya devam ettim.O vınlama zırlamaya zırlamada gıcırdamaya başladı ve bu ses en sonunda Kullanırken inanılmaZ bir gacırdama sesine dönüştü.En sonunda ZJ m yolda kaldı ve ileri gitmedi.Sonra İstanbuldan usta geldi baktı şanzımanı söktü götürdü geldi geri taktı beraber Rakı içtik yedik gezdik derken bu iş bana 3000-3500 tl ye patladı ;D AMA!!!
1.Eğer bu ses ilk geldiği anda hemen ustaya baktırsaydım en fazla 500-600 tl ye olucaktı.
2.Usta şanzımandan söktüü dişlileri gösterdi.Resmen yamulmuş dişliler vardı.Benim suçum...
3.Aynı arızanın daha basit hali olan otomatik reno clio için 5000-6000 tl istendi arkadaşımdan.
4.ZJ min Şanzımanı şu an saat gibi.
5.Ustasıda parçasıda BOL .
6.ZJ Mükemmel bir araç.Onu çok seviyorum ;)
5.ZJ

Bir de şunu ekliyeyim.Ben aracımı aldığımda adını yazmak istemediğim ama Anadolu yakasında tanınan bir servise ŞANZIMANI gösterdim OKEY verdiler.Ama bir tecrübeli arkadaşım şanzıman geçişlerinde bir ENAYİLİK var dedi.Sorunlu dedi dediği çıktı şimdi o ENAYİLİK -Sorun neydi yazıyorum.

1.Araba vites geçişlerinde şanzımanda hafif bir sarsıntı hissettiriyordu ve hafif bir tak sesi.
2.Bu sarsıntı hem P (PARK) Pozisyonundan D(DRİVE) Pozisyonuna ilk geçişte ---Hem de 1 den 2 ye ,3 ten 4 e atlarken bu sarsıntı ve atlama kendini hissettiriyordu.İşte bunlar önemli arkadaşlar.
3.İstediğiniz servise sokun adı sanı şöhreti olsun.Bazı sanayi sitelerinde deneyimli Amerikan Otomatik Şanzıman Ustaları var.Onları bulun ve onlara test ettirin zira adamlar sadece otomatik şanzıman ile ilgilenirler.Örneğin JEEP inizi otomatik şanzımanı arızalandı ve sizde en ünlü JEEP SERVICE götürdünüz.Bu servisler sizin şanzımanı söker bu ustalara yaptırır sizden 4-5000 tl alır 2000 tl yi bu ustalara 3000 inide bedavadan cebe atarlar.Bu ne yazık ki doğrudur.

SAYGILARIMLA.

JAMES BROWN' Alıntı:
3.İstediğiniz servise sokun adı sanı şöhreti olsun.Bazı sanayi sitelerinde deneyimli Amerikan Otomatik Şanzıman Ustaları var.Onları bulun ve onlara test ettirin zira adamlar sadece otomatik şanzıman ile ilgilenirler.Örneğin JEEP inizi otomatik şanzımanı arızalandı ve sizde en ünlü JEEP SERVICE götürdünüz.Bu servisler sizin şanzımanı söker bu ustalara yaptırır sizden 4-5000 tl alır 2000 tl yi bu ustalara 3000 inide bedavadan cebe atarlar.Bu ne yazık ki doğrudur.

%100 doğru ... bunu defalarca yaşadım !!!
akıllandım artık , motor ustam ayrı şanzıman ustam ayrı ... servis yerine , işini bilen usta tercihimdir .

Selamlar oktay bey geçmiş olsun.Bu araçlar kolay kolay şanzuman bozmaz,yağı ihmal edilmez hor kullanılmazsa bu şanzuman 500 bin km yol yapar.Yeterki aracı bilinçsiz kimse kullanmasın.

selamlar şehir içi ilk denememde yaklaşık 530 krş yaktığını hesapladım

sıralı gaz sistemim romano imiş ve bir sıkıntısı var zaman zaman gazdan kesip benzine geçiyor ve sürekli dııt dııt uyarı veriyor koskoca ikitellide romano lpg servisi bulamadım...

Arkadaşın biri V8'in ön şaftını sökmüş 301 krş yakıyor dedi şehir içi bende git şahin al ne diye buna biniyon dedim .....iyi demişmiyim.....?

Bi tane 95 model V8 buldum 6 aylık vergisi 570 liraymış kasko değeri hesaplanırsa ne kadara düşer bu düşmemiş hali heralde vergi dairesinin sitesine göre

Mister_No' Alıntı:
selamlar şehir içi ilk denememde yaklaşık 530 krş yaktığını hesapladım

sıralı gaz sistemim romano imiş ve bir sıkıntısı var zaman zaman gazdan kesip benzine geçiyor ve sürekli dııt dııt uyarı veriyor koskoca ikitellide romano lpg servisi bulamadım...

bu gaza bastığınızdamı oluyor ?

Mister_No' Alıntı:
farketmiyor rolantide ikende olabiliyor marş aç kapa yaptığımda 2-3 kere düzeliyor..

bizde sadece gaza sert basıldığında yapıyordu , lpg flitresi değişti ve kit montajı gözden geçirildi ... montaj hatası demeyeyimde , zamanla oluşabilecek küçük hatalar vardı bunlar giderildi ... ama enjektörlerdende yapabileceğini duymuştum ...

Sevgili Zj sahibi arkadaşlar araçlarınızdaki yol bilgisayarı yakıt ölçümüde yapıyor yani gaza basışınıza göre ne kadar km yapabileceğinizi bildiriyor yanılmıyorsam peki bu işlemleri lpg de kullanırken ne oluyor bu özellikler devre dışı mı kalıyor yoksa lpg yi de ölçebiliyormu

hagurel' Alıntı:
Sevgili Zj sahibi arkadaşlar araçlarınızdaki yol bilgisayarı yakıt ölçümüde yapıyor yani gaza basışınıza göre ne kadar km yapabileceğinizi bildiriyor yanılmıyorsam peki bu işlemleri lpg de kullanırken ne oluyor bu özellikler devre dışı mı kalıyor yoksa lpg yi de ölçebiliyormu

takip ettiğim kadarıyla ölçmüyor...

Bencede bukadar düşük yakıt olamaz bu araçlar sürekli dört çeker bunuda eklersek 400kr altında yakması imkansız bişey benim aracım uzun yolda lpg de 390-450 kr arasında yakıyo ben daha altına düşüremedim düşenide görmedim bunu bide benzinde düşünün gerisi size kalmış saygılar

hagurel' Alıntı:
yol bilgisayarında bir değişiklik olmuyor aynen ölçmeye devam ediyor ve yazan değerlerde birebir tutuyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR