Valensiya, İspanya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,225
Ynt: Valensiya, İspanya

Avrupa’nın en büyük açık hava okyanus akvaryumu olan L'Oceanogràfic’te, 42 milyon litre su içerisinde 500 farklı türde 45.000 su canlısı yaşıyormuş.

85_zps1b693552.jpg

86_zpsb40bafae.jpg

87_zps9239ea7b.jpg

88_zpsdb35ca50.jpg

Sualtında birçok farklı katmana bölünmüş olarak sergilenen dev akvaryum içerisinde; Akdeniz, Kızıl Deniz, Kutup Denizi ve Tropik Deniz eko sistemleri oluşturulmuş.

89_zps53da0bce.jpg

90_zps637383d1.jpg

91_zps32ab9775.jpg

92_zps766dd67b.jpg

Etiketler
valensiya

93_zps86cbaf23.jpg

Her bölümde o ekosisteme ait canlılar yaşıyor. L'Oceanogràfic içerisinde; köpekbalıklarıyla gece uykusu, yunuslarla yüzme kursu, penguenleri besleme saati gibi renkli ve eğlenceli aktivitelere de katılabiliyorsunuz.

94_zps8dce4ca7.jpg

95_zps833752cf.jpg

Su delisi olan ben bu parkı gezerken resmen mest oldum. Tipim aynen böyleydi :smiley:

96_zpsbc900cbf.jpg

Çevre kirliliğine de hoş bir gönderme yapılmış :smiley:

97_zps80d4ee23.jpg

98_zps57e5f7e6.jpg

Öğleden sonra bu muhteşem kompleksten çıkıp biraz da denize girmek için Al Saler dedikleri plaja gittik. İnternette okuduğumda ben de oluşan imaj muhteşemdi fakat gidince tam bir hayal kırıklığı oldu. Valensiya’nın 12 km güneyinde Albufera Gölü’ne yakın bir mevkide yer alan mavi bayraklı bu plaj Valensiya Bölgesi’nin en güzel kumuna ve en temiz denizine sahipmiş. Mavi bayrak kriterlerini sorgulamak lazım. Son derece pis tuvaletleri ve duşları olan bu plaj beni denizden soğuttu resmen. Orada vakit kaybetmektense Valensiya’ nin meşhur porselen fabrikasına gitmeye karar verdim. Tomtom’ a (benim için o, Özgür :smiley:) gerekli koordinatları girdim. Enteresan yerlerden geçip fabrikaya yaklaşınca arbayı uygun bir yere park ettim. Sonra da terkedilmiş görünen fabrikaya gittim.

99_zpsf9922122.jpg

Tavernes Blanques banliyösünde bulunan Lladró Porselen Fabrikası’nda, porselen yapımını görebilir ve bu işin ustası olan sanatçılarla tanışarak onları tasarım yaparken izleme olanağına sahip olabilirsiniz diye okumuştum internetten. Fabrika binasının hemen yanında bulunan Lladró Müzesi; bu prestijli şirketi kuran ve ilk tasarımlarını yapan Lladró kardeşlerin büyüdüğü evin restore edilmesiyle kurulmuş. Fakat ben gittiğimde fabrika yaz tatilindeymiş. Yazın 3 kapalı oluyormuş fabrika. Fakat orada çalışan memur beni görünce kırmadı ve müzeyi açıp beni içeri davet etti. Hiç üşenmeden bütün aydınlatmaları açtı ve gezmem için müsade etti. Tek ricası fotoğraf çekmememdi. Minnetle bakıp, kabul ettim. Boşa gelmiş olmayacaktım :smiley:

Müzeyi gezerken dibim düştü desem yeridir. Lladró kardeşlere hayranlık duydum, müthiş bir sabır ve beceri. Merak edenler için web siteleri http://www.highporcelain.com/. O kadar ince ayrıntılar var ki, insanı hayrete düşürüyor. Büyük bir hayranlıkla müzeyi gezdikten sonra memura teşekkür ederip çıktım. Sonra da yeni yerler keşfetmek için yola devam :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,931
Kayıtlı Üye Sayımız
166,707
Kaydolan Son Üyemiz
Yoldaki Adam

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR