Vergilerde Yeni Düzenleme ve Bizlerin Hali :(((

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kulaksizcumhur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,284
Ynt: Vergilerde Yeni Düzenleme ve Bizlerin Hali :(((

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

Biz 30 tl lik benzine 100 tl (70 Tl vergi yaklaşık olarak) ödeyen ve yurt genelinde saadece 15 gün benzin almamak için organize olamayan
kdv artı ötv motor hacmi katlamalı vergileri ödeyen yine yurt genelinde araba almamak için 2 ay organize olamayan
milletiz 15 değil 5 yaş üstü vergiyide arttırsalar yukarda yazıldığı gibi küfürle halletmeyi yegleriz.
kendine küfürlü tepkiyi yakıştıran milletler kendine yakışan bedeli öder
birlik olan sessiz sakin protesto eden milletlerde kendine yakışan bedeli öder.
İngilterde bir tarihte et fiatlarına zam yapılmış ev kadınları dernekleri 15 gün et almama kararı almış 1 hafta sonra et zamsız fiatının altına düşmüş.
yani yaşlı araçlara vergiyi koyarlar bizde öderiz, bu aracın ithal müsadesini veren kim? satarken 15 sene muafiyetimi verilmiş yoksa her sene artış yapılıp vergimi alınmış? yada geçen süreçte biz bu araçları hurdaya çıkaracak 0 alacak kadar zenginleştikte farkındamı değiliz diye sorgulamak yasal tepki vermek en önemlisi birlik olup, birlikte protesto etmek hiç birimizin aklına gelmez gelsede yapmayız küfür ederiz. Yani bagırta bagırta bu vergiyi alırlar. Bu arada lpg kullanıyoruz falan emisyon düşük filan boş verin vergiyi yaştan alacaklar.

saygılar.

Aynen katılıyorum...+999999999999999999999999999999999999999999999999999999999
sitede bi yerlerde yakıtla ilgilide bir başlık vardı...
bu da sadece bir başlık kalır...daha da bişey olmaz...
biz beceremeyiz bu işleri...
adam kayırma
yalan söyleme
hile hurda
sahtekarlık
gıybet-dedikodu
..ok atma
karalama
ön yargılı olma
bilgisiz olma
bol keseden sallama
her şeyi en iyi bildiğini iddia etme
idrar yarışı yapma
hırsızlık (mesaide verimli çalışmamak ta bir hırsızlıktır mesela)
kul hakkı yeme (sonuç olarak müslüman milletiz yaniiii)
tembellik

gibi damarlarımızda akan asil kanın özellikleridir...biz buyuz en azından ne yapacağımızı biliyoruz olayın iyi tarafından da bakmak lazım hani :smiley:

Etiketler

Esas amaç, eski araçların trafikten düşürülmesi. Kimsenin 5000 tl eden araç için 1000 tl vermesi beklenmiyor zaten.

Sonuçta yeni araç satışı artacak ve otomotiv sektörü hareketlenecek.

Ben inanmıyorum açıkçası 800 küsür olan vergilerimizin öyle çok yükseleceğini. Araçlarımızın hurda sayılması trafkten men anlamına gelmiyor ki. bir şeçenek sunuluyor hurdaya çıkar şu kadar para verelim yada indirimden yararlan diye. İnsiyatif bizde yani. Yoksa kimse trafikten men edemez araçlarımızı. Zaten eski araçlar için 30 yaştan eskiydi sanırım bu seçenek sunulmuştu ve 2 3 bin tl eden araçların piyasadan çekilmesi için yapılmıştı. Ama bunu istemeyenler hala sürüyorlar araçlarını. Olurda abartı bir vergi zammı olursa -ki sanmıyorum- , en fazla 100 tl 200 tl artar. emisyona dayalı vergilendirme gelirse hemen hepsi dizel ile çalışan otobüs , minibüs , kamyon vs.. vergiler inanılmaz olacak ve vergi kaosu yaşanacaktır. emisyona baglı vergilendirmede yapılacak bir iki masraf ile mesela çift susturucu çift katalitik konvertör , lpg vs.. en düşük vergi dilimine bile girebiliriz. ben bu düzenlemenin lafta kalacağını düşünüyorum. eğer lafta kalmazsa klasik arabalar biter ilk başta...

Kimse zorlayamaz trafikten men etmek için tabii. Ama 4 lt - 5 lt bir aracın vergisi 2 katına çıkarsa örneğin, büyük çoğunluk bu araçtan kurtulmak ister. Trafikten silinen araç yola çıkamaz. Yola çıkamayan aracın sahibi kendisine yeni bir araç alır.

Ben 4lt aracımı zaten hafta sonları kullanıyorum. Vergisinde ciddi artış olursa, aracı satamazsam trafikten sildiririm ve parçalarını değerlendirmeye çalışırım. Artık bu araçla çok yakın çevre dışına çıkamayacağım için başka araç bakmak zorunda kalırım.

Neticede Türkiye'de araçların ortalama trafikte kalma süreleri kısalır. Araç kullananların sayısı azalmadığına göre, daha çok yeni araç satılacak demektir.

Zaten vergi açısından batağa gömülmüşsünüz daha neyi düşünüyorsunuz ki yükselecek te daha ne kadar yükselecek.
Bence bu konuda en son endişelenmesi gereken sizsiniz ;D

olasiliksiz' Alıntı:
Zaten vergi açısından batağa gömülmüşsünüz daha neyi düşünüyorsunuz ki yükselecek te daha ne kadar yükselecek.
Bence bu konuda en son endişelenmesi gereken sizsiniz ;D

Seni neden acaba jeepci sanıyoruz...sanırım hep jeep bölümündesin ondan olabilir...hadi al al da rahatla sende bi tane...

böyle bir durumda elektrikliye çevirmezsem namerdim zj yi :smiley:

Seni neden acaba jeepci sanıyoruz...sanırım hep jeep bölümündesin ondan olabilir...hadi al al da rahatla sende bi tane...

Sitede başka rav4'çü yok ta... ondan herhalde. Beni suzukici, dustercı ya da LR'cı sananlar da olabilir.

Arazi aracı dediğin aletin illa 8 silindiri ve arazi vitesi olacak ki çamurda sağlam patinaj yapıp daha iyi batabilesin, ondan sonra da diferansiyeli kitleyesin kurtulabilmek için, olmadı önden halatla çekecekler modunda takılıyor gençlik. Halbuki o patinajı atacak motor gücün olmasa batmıyorsun zaten:smiley:

Neyse... Vergisi hariç jeep te güzel makine.

Arkadaşlar vergi için en güzelini ŞAİR EŞREF söylemiş,
Vergiler artıyor hayat pahalanıyor yurttaş aç ne yaptığını bilmiyor,Şair Eşref dönemin kaymakamlarından eşraftan ileri gelenler soruyorlar tabi herkes gibi onlarında canı yanmış durumda,''bu vergiler için siz ne dersiniz acaba buna uygun birşeyler varmı?'' diye soruyorlar, o dönemde hayat kadınlarından yüklüce vergi alınmaya başlandığı dönemlermiş ve Şair Eşref dörtlüğü patlatıyor.
VERGİMİKTARINI O MERTEBE ARTIRMALIKİ,
SAHİBİ SERVET ZÜĞÜRT KALMALI,
YALNIZ OR...U LARDAN ALMAK HAKSIZLIK OLUR,
EVLİLERDEN DE SEVİŞTİKÇE RUSUM ALINMALI.
NOT:Yukardaki dörtlük Şair Eşref'e ait olup kendisi hiciv üstadıdır,niyetim kimseyi aşağılamak veya yermek değildir zaten birini aşağılamak hiç kimsenin haddi değildir.
Yani arkadaşlar bekleyip görelim bakalım daha nelerin vergilerini vereceğiz, zaten verginin vergisinin vergisini dünya üzerinde sadece bizler veriyoruz.
Kalın sağlıcakla.

KLL' Alıntı:
böyle bir durumda elektrikliye çevirmezsem namerdim zj yi :smiley:

yok direk 220 ver..hem araçta rahatlar...

olasiliksiz' Alıntı:
Sitede başka rav4'çü yok ta... ondan herhalde. Beni suzukici, dustercı ya da LR'cı sananlar da olabilir.

Arazi aracı dediğin aletin illa 8 silindiri ve arazi vitesi olacak ki çamurda sağlam patinaj yapıp daha iyi batabilesin, ondan sonra da diferansiyeli kitleyesin kurtulabilmek için, olmadı önden halatla çekecekler modunda takılıyor gençlik. Halbuki o patinajı atacak motor gücün olmasa batmıyorsun zaten:smiley:

Neyse... Vergisi hariç jeep te güzel makine.

zaten çoğu cherokee ciden daha fazla bilgiyi edindin çaktırmdan ;D ;D ;D rav 4 le problem olmaz dediklerinde...nasıl ola jeeplerin girdiği yerlere giremiyceğin için ;D ;D ;D ;D ;D ::smiley: ::smiley: ::smiley:

bu arada vergiyle ilgili çok da extreme bişey olacağını düşünmüyorum...en fazla ötv indirimi uygulaması olur...16 yş üstü aracını götürene extra indirim olur yani...

rav 4 le problem olmaz dediklerinde...nasıl ola jeeplerin girdiği yerlere giremiyceğin için

Evet tekerlek boyunun yarısı kadar kayalıkların üzerinden geçmem mesela rav4'le. Ama bunu ZJ ile de yapmam, belki daha eski sabit akslı modellerle olabilir. CJ falan mıydı? Hani şu ikinci dünya savaşından kalmış gibi görünenlerle. Onlarla çok güzel offroad olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,594
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Kocatepe

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR