Vinç Bağlantıları Yardım Gerekiyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tahadbx Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,041

tahadbx

Wild As It Can Be
Yer
Samsun
Merhaba arkadaşlar. Aracımdaki (Land Rover Defender 110) vincin kontrol kutusu dağılmış gibi bir şey. Kontrol kutusu vinç motoruna da bağlı değil. Hele akü bağlantısı hiç yok. Vincin markası da CnRYT- CNBYT gibi tuhaf bir şey. 9000lbs. Sizce ne yapmalıyım? Üzerinde uğraşıp aktif hale mi getireyim yoksa hiç uğraşmayıp yeni bir vinç mi alayım?

Etiketler
Ynt: Vinç Bağlantıları Yardım Gerekiyor

Varsa vincin görselini ekleyin bir bakalım yardımcı olmaya calışayım

İşte fotolar.

18012012093.jpg

18012012094.jpg

18012012095.jpg

18012012096.jpg

İlginc bir vinc sanırım motorla şanzıman kayışlı aktarma motor sanki sonradan eklenmiş gibi pek saglıklı durmuyor

oto elektrikçi direk motora elektrik vermişti. Çalışıodu ama kafasına göre çalışıo :smiley: Buna kontrol kutusu+kumanda bulamaz mıyız ya da uydurmak çok mu maliyetli olur? ;Yoksa hiç uğraşmadan sentetik halatlı bir vinç mi alsam?

Üzerinde kiril alfabesiyle SPIRIT yazıyor. Rus marka heralde. Motorun da üstünde ingilizce uyarı yazıları gördüm, sonradan uydurma olabilir birinden biri.

Kontrol kutusunun içinde sadece basit bir röle varsa (ağır yüke dayanan), başka bir vinçten kontrol kutusu uydurabilirsiniz muhtemelen (entegre bir devre oluyor mu içlerinde bilmiyorum, ama sanmam)

Ama maddi ve vakit olarak canlandırmaya değer mi bilmiyorum, kayışlı oluşu güven vermedi pek

bence bu vinc şanzımandan tahrikliymiş sonradan motor eklenerek elektirikliye cevrilmiş gibi duruyor motor yerine pinomatik yani hidrolik bir motor konularak vinc hidro vince cevrile bilir aracın HD pompasından güc verilebilir role kutusu başaka vincten uydurulur fakat motor aksamı bana da pek saglıklı gelmedi

bunu böylece satsam ne kadar eder :smiley: motora direk elektrik verince dönüo :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR