Vinç Halatları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,932

Deep

Zirve
Yer
İstanbul
Web
www.mertkigili.com
Piyasada çoğunlukla kullanılan çelik halatlara alternatif fiber ve polietilen fiber(UHMWPE) halatlar da var.

Aynı çaptaki halatlar kıyaslandığında en güçlüsünün UHMWPE (Ultra High Molecular Weight Polyethylene) Fiber halat olduğu görülüyor.
Bu linkte detaylı bilgi mevcut
http://www.4x4wire.com/reviews/masterpull/

Fiber ve UHMWPE, çok tercih edilen çelik halatlara göre çok daha güvenli ve rahat kullanıma sahip, çelik halat gibi sarma, üst üste binme ve sıyırma sorunları yaşanmıyor ve en önemlisi kopma meydana geldiği durumda etraftaki hiçbir şeye zarar vermiyor ve çok da hafif. UHMWPE nin en büyük dezavantajı düşük erime sıcaklığı, bu değer fiberde 850-900 derece iken UHMWPE de 280-300 derece

Çok daha yüksek erime sıcaklığı ile fiber halat en kullanışlı halat gibi görünüyor
Bu halatların Amerika fiyatları da gayet uygun 200$ civarına 9.5mm kalınlığında 30m. uzunluğunda fiber halat alabiliyorsunuz, bu linkte diğer ebatlar da var
http://www.willysoffroadsupply.com/12db015bb9ca9b8839db136a28692083/index.pmg?page=search&cmd=search&nbs=&catid=&search=amsteel

tabi ülkemizde bilinmediği ve piyasası oluşmadığı için fiber halatın temini çok daha maliyetli, ancak ebay yoluyla kolaylıkla getirilebilir sanırım

Etiketler
Ynt: Vinç Halatları

Ben her türlü halat ve bağlantı malzemeleri ihtiyacımı Istanbul Zeytinburnu Demirciler Sanayi sitesinden gideriyorum.Ayrıca Perpa ve Karaköy de de muhtelif dükkanlar var.
Ancak Zeytinburnunun avantajı aracınızdan inmeden site içinde dolaşabilmeniz ve park sorununun olmaması.
Bir de halat başlarına kurşun bağlamak için presler sadece bu tip sitelerde bulunuyor.
Benim önerim halat uçlarında sabitleme için klemens yerine kurşun kullanmanız.Ayrıca buralarda her türlü radansa , u-kilit ve gerdirme vs. çeşitlerini bulabilirsiniz.

Mert, okmeydanı tarafındaki girişin altında halat ve kanca vs. satan bir dükkan görmüştüm.Ama A Blok mu , B mi pek hatırlıyamadım.Bence yolun düşerse zeytinburnuna uğra .Daha fazla çeşit var.

üstad perşembe pazarında ,haliç kıyısında tekne halatı vs satan dükkanlar var,bunlar halatların ucuna kanca vs aparatta ekliyorlar,strap,çektirme ,sapan gibi aksesuarlarda satıyorlar,bunlar uygun değilmi araç vinçleri için,

Orada da var tabii .Köprüye yakın kısmında deniz levazımatçılarının arasında o işleri yapan en az 6-7 dükkan var.Benim zeytinburnu demirciler sitesini tercih edişim unimogla oralara çok rahat girip, direkt dükkanın önüne parkedebilmem ve aracın üzerinde o tip ihtiyaçlarımı giderebilmem.

sizlerin camiadan bi dost 4x4 sahibi bi arkadaşa vinçlerde kullanılan halat özeldir,buralardaki halatların içinde ip vs genleşmeye yardımcı karışımlar vardır şeklinde bişiler söylemişti.hatta o sıra ikinci el winç arıyorduk arkadaşımla tuzla tersaneler bölegesinde bulabilirsiniz demişti.aslı astarı varmıdır bi fikrinizi almak istedim.

Doğrudur , bizdeki 4-5 takım halattan 2 si ipli zannedersem.Avantajı eğilip bükülme ve kırılma daha az oluyor.elastikiyet kazandırıyor.Dezavantajı ise sert kullanımlarda ipler ortaya çıkıp lime lime bir görüntü veriyor , ip ve çelik teller birbirine karışıyor.

Deep' Alıntı:
elimdeki 9.5 mm. lik halatı geri alan olur mu peki o piyasadan? 2 gün kullandım sonuçta gayet temiz ben de 8.2 mm. lik bir halat alırım

Mert piyasadan ona değerini vermezler , daha doğrusu bedavaya almaya çalışırlar.Onun için sen onu bir kenarda tut derim.Nasıl olsa bizler gibi meraklı birinin ihtiyacı olabilir birgün.Bir de ilan tahtasına koyabilirsin.

Vinç halatları da renklerine göre kapasiye ayrılıyorsa benim aldığım gri renk kaç tonaja kadar acaba...
Almadan sormuştum tam cevap veremediler 6-7 ton dediler..bende aldım..yanılmamışımdır umarım..Zaten görüntü itibarı ile güven vermiyorlar.......

Ülkemizde dağcılık, kurtarma ve yelken gibi ağır yüklere dayanabilecek halatlar imal ediliyorken niye esnek çeki halatı ve vinç halatı imal edilmesin diye düşündüm.
Bu konuda sentetik vinç halatında 7 mm. ile 10 mm. arası kalınlıklar en çok tercih edilen kalınlıklar herhalde. Uğur Abi senin halat kaç milim? Malzemesini iyice bir araştırdıktan sonra bildiğim bir kaç halat üreticisi ile konuşmaya gideceğim. Malzemesi konusunda bilgisi olan var mı?
Aynı şekilde esnek çeki halatları ile saplanan aracı hız alarak çekebiliyorsunuz. Halatın dinamik olması çeken ve çekilen araca zarar verilmesini önlüyor. Özellikle kaygan zeminde strap ile yeterince çekme kuvveti oluşamadığında faydalı bir çözüm olabilir.
Her iki üründe yurdumuzda bulunmakla beraber yurtdışına nazaran oldukça yüksek fiyatlara satılmakta.

Haklısın Onur...Ama 10 mm.sentetik vinç halatına şu an için talep fazla olmadığından üretilmiyor olabilir.
Arz-talep meselesi yani,..

Benim önerimle sentetik halat getiren bir tedarikçi elindeki ilk parti malı bitirmiş.
Ben özellikle bu ürünlerin satıldıkça diğer doğa sporlarında olduğu gibi firmalar arası rekabetin artacağını ve bunun da fiyatlara ve hizmet kalitesine yansıyacağı görüşündeyim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,058
Kayıtlı Üye Sayımız
166,805
Kaydolan Son Üyemiz
huseyin.sami.sari@gm

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR