Vinç tercihi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Bakkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 49
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,820

Bakkan

Gidilecek çok yer var
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba,

12000 LB lik bir vinç almayı düşünüyorum. Piyasada birçok marka var ve bunların fiyatları da farklılık gösteriyor.
Malum iyi markalar var ve fiyatlar bana göre çok pahalı. Bu sebeple optimum (fiyat-performans olarak) bir çözüm arıyorum ve bu aşamada sizlerin bu konudaki değerli tecrübelerinizi almak isterim.
Sitede bu konuda çeşitli birçok yazı var fakat özellikle günümüzde markalar çok çeşitlendi. Dolayısıyla güncel olmuyor.,
Şu anda Çin üretimi çok ağırlıkta, bilinen markalar bile üretimlerini buralarda yaptırıyor diye duyumlar var.
Hatta Çindeki bazı üreticiler aynı ürünü üreterek sevk ediyor ve vinç firmaları kendi etiketlrtini basarak satışa sunuyor deniyor (doğru mu yoksa sadece söylenti mi bilemiyorum ).

Aklıma gelen hesaplı markaları aşağıda yazıyorum, düşünmenize faydası olabilir.

1- Tabor
2- T max
3- TJM
4- Britpart
5- Goliath
6- Power vinch
7- Antai

Etiketler
Ynt: Vinç tercihi

kardeşim warn ı tek geçerim ama fiyatları malum

ben 4 senedirtmax kullanıyorum hep daha bi sıkıntı çıkardığını görmedim ama sıkıntı yaşayanlarda var ama fiyatı makul ve kullanışlı tercih senin ;D

İsimlerini verdiginiz vincler cinde üretiliyor ve üzerlerine firmalar markalarını koyuyor aslında hic birinin digerinden farkı yok gibi Bende Warn ı tek gecerim vinc olarak lakin ismlerini vermiş oldugunuz vinclerinde hepsi iş görür sis size fiyatı en sıcak olana bakın golyatın 12 binlik sentetik halatlılarının fiyatı makul ve düzgün calışan bir vinc denedik tecrübe ettik

Aynen dediğiniz gibi, Warn iyi ama diğerlerinden 2 vinç fiyatı. Eğer diğerleride işimizi görecekse uygun fiyata vinç ihtiyacımı giderebilirim diye düşünüyorum.
Zaten bu konuyu açmamdaki amaç, bu tarz uygun fiyatlı vinçleri kullanan arkadaşların izlenimleri ve tecrübelerini almak.
Cevabınız için çok teşekkürler.

reis28' Alıntı:
İsimlerini verdiginiz vincler cinde üretiliyor ve üzerlerine firmalar markalarını koyuyor aslında hic birinin digerinden farkı yok gibi Bende Warn ı tek gecerim vinc olarak lakin ismlerini vermiş oldugunuz vinclerinde hepsi iş görür sis size fiyatı en sıcak olana bakın golyatın 12 binlik sentetik halatlılarının fiyatı makul ve düzgün calışan bir vinc denedik tecrübe ettik

Barbaros kardeşim,cevabın için teşekkürler.

bsayil' Alıntı:
kardeşim warn ı tek geçerim ama fiyatları malum

ben 4 senedirtmax kullanıyorum hep daha bi sıkıntı çıkardığını görmedim ama sıkıntı yaşayanlarda var ama fiyatı makul ve kullanışlı tercih senin ;D

Aslında fiyat-performansın yanı sıra bu vinçlerin ömürleri de söz konusu olmalı. Listede yazdığınız vinçlerin bazıları uzun yıllardır bildiğimiz kullandığımız aletler. Bir kısmı ise piyasaya yeni giren ürünler. Elbette genelleme yaparsak hepsi aynı işi yapıyor ancak bunlardan hangisini 5-10 yıl (kaç kere) kullanabiliyoruz ona da bakmak lazım. Dolayısıyla yeni markalar hakkında yorum yapmak için biraz daha vakte ihtiyacımız var sanki…

Selamlar

Tabor warn'ın yan ürünü diye biliyorum. Maraş off-road arkadaşlar aldılar. Hemde 12 taksitle.

Açıkcası Tabor un diğer çin malları ile çok farkı olduğunu düşünmüyorum.

byseyyah' Alıntı:
Tabor warn'ın yan ürünü diye biliyorum. Maraş off-road arkadaşlar aldılar. Hemde 12 taksitle.

Bakkan' Alıntı:
Açıkcası Tabor un diğer çin malları ile çok farkı olduğunu düşünmüyorum.

Karar senin... Bildiğim kadarıyla Tuğsan (tuğsan75) yıllarca lancruser da tabor kullanmıştı ve menundu.

Konu ile alakası yok ama, Çin'den ülkemize gelen farklı marka ve model saatlerin hepsinin içi açılıp bakıldığında tek marka mekanizma kullanıldığı görülecektir...

Eğer aynı durum bu vinçler içinde geçerliyse (ki ben hiçbirinin içini açıp bakmadım) , bence en ucuzunu alın geçin :D

Cevaplar için teşekkürler.

Teknik olarak karşılaştırmak için elimizde veri olsa daha sağlıklı olacak. Tabi bi de neleri karşılaştıracağımızı bilmeliyiz.
Kabaca bir incelemede önemli olan 2 parça var gibi gözüküyor. Vinçlerin teknik özelliklerine bakınca genelde diğer özellikleri aynı olıp bu 2 faktör değişkenlik gösteriyor.

1- Elektrik motoru : Gücü karşılaştırılabilir
2- Dişli oranı :

Daha detaylı bilgisi olan varsa paylaşmasını rica ederim.

Cinde üretilen vinclerin hemen hemen hepsinde aynı tip mekanizma ve motor kullanılıyor aşırı güclü elektirik motoruna sahip vinc akünüzün ömrünü cabuk yer cekim süresi kısadır ortalama motor gücü ve torku yüksek şanzıman daha uzun süre ve istikrarlı cekim yapar genelde bu vinclerde 5.5 bg motor kullanılır

reis28' Alıntı:
Cinde üretilen vinclerin hemen hemen hepsinde aynı tip mekanizma ve motor kullanılıyor aşırı güclü elektirik motoruna sahip vinc akünüzün ömrünü cabuk yer cekim süresi kısadır ortalama motor gücü ve torku yüksek şanzıman daha uzun süre ve istikrarlı cekim yapar genelde bu vinclerde 5.5 bg motor kullanılır

Burdan Çinlilerin her sektörde aynı takdiği uyguladığı gerçeği çıkıyor ortaya :D

ict3055' Alıntı:
Burdan Çinlilerin her sektörde aynı takdiği uyguladığı gerçeği çıkıyor ortaya :D

Aynen adamlar ileriki beş yıllık tabloda dünya ekonomisinde lider görünüyorlar öyle yada böylle :D :D el atmadıkları sektör kalmadı ve önce ucuz taklitle başladılar şimdide kalite üretiyorlar ünlü markalar işcilik ucuz diye ve cin mallarıyla boy ölcüşe bilmek için imalatları cine kaydırdı adamlar malı götürdü kim ne derse desin :D

selam arkadaşım vinç alıcaksan ya en ucuzunu al bozulduğunda at gitsin yada warn al t-max , britpart, goliath bu tür vinçleri alırsan yazılı garanti al biz aldık 3 ayda 5 defa dervise götürdük bir defada kargo ile istedik en az 600 lira masrafımız oldu ve parça ücreti bile aldılar şimdiki aklım olsaydı adam gibi bir firmadan alır 1.000 lira fazla verseydim her vinci çalıştırdığında bozulmasın diye dua etmezsin t-max 12000 lb vincin su an bana masrafı 1800 lirayı geçti 3 ay içerisinde motor, role, balataları değişti. bu anlattıklarım başına gelmesini istemiyorsanız ya warn alın yada şu power vinç alın ama role grubu saglam olsun yüke bindiği zaman hemen yapışmasın eğer bulabilirseniz 4 role ayrı ayrı bağımsız ve kuvvetli role role olursa arıza durumunda tek tek değiştirme şansınız olur. ama aklınızda britpart varsa bağlantı ayaklarını kırıyo serviste gördüklerim bu ama t max dersen sen bilirsin birde antai 1 yıl garanti veriyorlar. burdan sesleniyorum arkadaşlara garanti veren firmalardan yedekparça ve servis bakım garantisini mutlaka yazılı olarak isteyin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,843
Kayıtlı Üye Sayımız
166,944
Kaydolan Son Üyemiz
Bir öğretmen

Çevrimiçi üyeler

Geri