Vinç, Vinç Tamponu, Ruhsat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan wastiee Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,846
Ynt: Vinç, Vinç Tamponu, Ruhsat

ssbman' Alıntı:
Selamlar ,
Dün bu konuya yazdım gibi geliyor ama göndermedim belki araya birşeyler girince ...

Bu hafta içinde bir LR Def. vinç ve çeki demirinin işli olmadığı gerekçesiyle muayene edilmemiş .Yer Ankara ...
Ne yazık ki uygulama tam oturmamış gibi görünüyor , umarım kısa zamanda oturur .

Ayrıca EGM ile TUV Arasındaki çelişik durumda da bir değişiklik yok . Diyelim Aracınızı aldınız ve LPG taktırdınız , muayeneye gittiniz yapıldı ek-1ler dolduruldu ve 2 senelik muayeneniz oldu . Emniyete gittiniz ruhsatınız çıktı ... AAA oda ne muayene geçerlilik süresi 1 yıl kısalmış . Neden ? Çünkü Emniyet ısrarla arazi taşıtlarında muayene süresi 1 yıldır diyor ve kanun maddesini gösteriyor . Ne il Emniyet ne EGM Kesinlikle uygulamıyor 2 sene süreyi ... Hatta İlk başta Trafik şubedekiler yok yok yanlış yazmışlardır , 2010 yazacaklarına 2009 yazmışlardır diyordu :smiley:

Dolayısıyla şuan itibariyle muayeneden geçmiş , filmli , yada ekipmanı işlenmemiş aracın parka çekilmesinin önünde ne yazık ki bir engel görünmüyor . Zaten TÜV müşteri hizmetleri de muayeneden geçmiş olması polisin işle yapmayacağı anlamına gelmez diye uyarıyor ...

Hepimize kolay gelsin ...

iyide aynı tüv ben genel müdürlüğe danışmaları konusunda ısrar etmeseydim vinç ruhsata işli olması gerekir diye söylüyordu. hem aracın trafiğe çıkmasının koşulu tüv muayenesi olacak, hemde polis diyecekki tüv muayenesi beni ilgilendirmez falanca donanımını sök. bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. biraz dişinizi sıkın bunlar düzelir. bizimkiler nasıl olsa avrupa birliğini yalamak zorundalar. kısa süre sonra istediğimiz gibi motorda değiştirebileceğiz. ab de motor yedek parça sayılmakta ve ruhsata işlenmesi gerekmemekte. selamlar

Etiketler

hasanfb' Alıntı:
Bu konuda detaylı bilgi verebilirmisiniz ??? Fatura yeterlimi işletmemek nekadar doğru.. ?

faturaya gerek yok. işletmemek doğru mu. yukarıda yazdığım sebeplerden ötürü bence doğru. hem merak etmeyin tepesi atan biri bu tip olayları mahkemeye taşır ve kazanır. sonrası içinde karar emsal teşkil eder. kim taşır derseniz canı yanan birisi mutlaka çıkar bu saçma uygulamalar içinde. mesela canımı yakarlarsa ben olabilirim. selamlar.

Bende o noktaya doğru yoldayım ama yazışmalarım bitsin bakalım ... Herşeyi naşı sabır ;D

Evet hocam zamanla düzelecektir . Sistem ancak oturuyor . Er yada geç Emniyetle de uyumlu hale geleceklerdir . Gerçi bu işler yavaş yürüyor bizde ama ...

Kolayklar ...
Barış

cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar, gelen cevapları okudum ama bir türlü başka mesaj atamadım :smiley:

biraz nivatr.com 'dan biraz gezenbilir'in lada forumundan olası vinçli niva resimlerini topladım, ayrıca reis usta; pas11 'in eski halini görmemiştim (son hallerinin fotolarını takip ediyordum ama :smiley: ). Sanırım o öndeki bullbar gibi aparatlar faydalı oluyor vince, benim nivada baktım biraz radyatörün ızgarasını traşlamak ne kadar makul diye, emin olamadım

ruhsata işli olması fena olmaz anladığım kadarıyla, ama o anki maliyete bağlı sanırım o iş tamamen, burdan görüğüm kadarıyla %50si işli vinçlerin:smiley:

biraz işçilik+ruhsat maliyetinden korktum aslında, vince o kadar yatırım yapmak yerine şimdilik bir hi-lift kriko alsam yine işimi görmez mi mecbur kalınca diye düşünmeye başladım :smiley:

Hi-lift jack bazen kanaldan çıkarmakta iş görse de misal 30 metre zunluğundaki bir balçıktan sizi sökemez..

YEVGENI' Alıntı:
Hi-lift jack bazen kanaldan çıkarmakta iş görse de misal 30 metre zunluğundaki bir balçıktan sizi sökemez..
30 metrelik balçıklara korkmadan girmek de güzel olur hani :smiley:

seyhanozgur' Alıntı:
Nivalara vinç taktırmak mantıklı bir iş. Vinç taktırmadan önce tamponu sağlamlamak veya aracın şasesinden desteklenmiş sağlam bir vinç tamponu taktırmak gerekiyor. Takılacak vinçlere gelince, araç hafif diye küçük vinç idare eder düşüncesi olmasın. Gerçi makaralama yöntemiyle güçlendirmek mümkün. Arazide vinci iş yapmayan çok niva ile karşılaştım. Mutlaka 1 beden büyük olanını taktırın (sanırım T-Max 9500). Muayene işi vinç sökülerek yapılıyor. Ruhsata herhangi bir işlem yapılmıyor.
merhaba nivalara vinç güzel olur ama şaseden bağlamak şart tamponun sayeye bağlayan iki profilin ortasına vinç platformu yaptırmanız lazım benimki küçük ama size bilgi verir

12538267_e3h.jpg

Sonunda dün vinci aldım bugünde taktım.Hafta sonu denemeleri yapacağız inşaallah...

Birde hii lift jack aldım.Üst sepete taktım. ;D

Bülent Hocam resimdeki vinç nedir? Teknik ve duygusal :D özellikleri konusunda bilgi verebilir misiniz ?

ssbman' Alıntı:
Bülent Hocam resimdeki vinç nedir? Teknik ve duygusal :D özellikleri konusunda bilgi verebilir misiniz ?
gariban niva vinçi 950 kg
takılma sebebi tamamen yoktuktan ama çok ilgi çekiyordu
şimdi defenderimde 4300 kg lık var bu kadar ilgi çekmiyor
resmi gönderme sebebim tekılma yeri hakıına bilginiz olsun diye

Hocam gariban falan ama makarayla 1800 kilo çeker ki bence zorda kalmış niva için gayet güzel . Tabi bu yorum fiyatıyla doğru orantılı :D Fiyatı nedir bu ufaklığın?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,061
Kayıtlı Üye Sayımız
166,807
Kaydolan Son Üyemiz
karavancı_34

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.