Vitara Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fener1977 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,019

fener1977

Ana Kamp
Hepinize merhaba. Kısa bir süre içinde çok arzuladığım Vitara'ya sahip olacağım ve gerek bu forumda, gerekse düzenlenen gezilerde eğer kabul ederseniz aranıza katılacağım. Vitara modifikasyona uygunluğu, parçasının bol ve ucuz olması, vergisinin düşük olması gibi nedenlerle off-road'cuların çokça tercih ettiği bir araç. Takip ettiğim kadarıyla Vitara'nın JLX versiyonunun 1998-2002 arası modelleri İspanya yapımı, 1.600 cc ve 98 beygir gücünde motora sahip. Belirttiğim etmenleri bir araya getirdiğimde benim için de uygun bir seçenek olacağı kanısına vardım. Niyetim önce standart bir araç alıp sonrasında yükseltme kiti, MTR lastikler, roof rack gibi modifikasyonlarla zaman içinde devam etmek...

1. sorum şu: Araştırmalarım neticesinde, 2001 model, benzinli, 5 kapı, 100 bin km.nin biraz üstünde, düz vites bir JLX buldum. 15 bin TL gibi bir fiyat, bu nitelikteki bir araç için uygun mudur?
2. Aracı satın almadan önce kontrol ettirilmesi gereken belli başlı hususlar neler olmalıdır?
3. 2. sorumun cevabını teşkil eden unsurları bu işi iyi bilen, arazi araçlarından anlayan ve iyi niyetle yardımcı olabilecek hangi servise test ettirmeliyim?

Rahmetli Feza ağabeyin (Aytaç) yanlış bilmiyorsam Bostancı oto sanayi sitesinde bir dükkanı vardı. Acaba orası hala çalışıyor mudur? Eğer onun gibi bu işe gönül vermiş birileri, o dükkanı işletmeye devam ediyorsa aracı oraya gösterebilirim diye düşünüyorum. Ya da bu konuda özellikle İstanbul Anadolu yakasında tavsiye edebileceğiniz nereler vardır ve kimlerle görüşebilirim? Bir de teknik donanımlar konusunda çok bilgili değilim, bankacıyım, konu ile ilgili bulduğum yayınları mümkün olduğunca okuyarak, özellikle forumunuzu takip ederek bilgi birikimi sağlamaya çalışıyorum. Bu nedenle bu aşamada tecrübeli insanların yol gösterici tavsiyelerine ihtiyacım var. Benim gibi insanlar için bu forum son derece güzel bir kaynak. Moderatör kişiler yürekten bir teşekkürü hak ediyorlar. Değerli zamanınızı ayırarak destek olabilirseniz sevinirim. En zevkli gezilerde bir arada olmak dileğiyle... :smiley:

Saygılarımla,

Etiketler
Ynt: Vitara Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Mehmet Bey aramıza hoşgeldiniz

Aracı Bostancı sanayi sitesinde suzuki grand otoya ekspertiz ücretini ödeyerek baktırabilirsiniz Ahmet ve Battal ustalar hilesiz hurdasız aracın neyi olduğunu söylüyorlar ve varsa bir problemi kaça malolur onu da söylüyorlar. Ayrıca yakın zamanda Grand Otodan bir arkadaşa Jimny Aldık arkadaş memnun. Sizin baktığınız aracın yanında grand otodaki diğer suzukilere de bakabilirsiniz. Ben sadece kendilerine baktırarak hiç görmeden ve test etmeden aldığım aracımdan çok memnunum. Ayrıca grand otoda gezenbilir üyelerine %10 indirim yapılıyor. Bilginize.

Hoşbulduk Yaşar Bey, yardımınız için teşekkürler. Hemen araştıracağım. Demek gezenbilir forumunun böyle indirim avantajları da oluyor, bunu bilmiyordum. Bahsettiğiniz üyelik yalnız forum üyeliği midir? Yani oraya gidince gezenbilir.com üyesiyim demek yeterli olacak mıdır?

Sayın Yaşar Ergun Bey'in yazdıklarının altına ben de imzamı atarım.

Kişisel fikrim; Vitara alırken bir otomobil veya arazi aracı alırken yapılan genel kontrollerin yanısıra "free hub" denilen ve aracın dört çekere geçmesini sağlayan parçalara özellikle dikkat edilmesi gerekiyor.
Çünkü bu parça hem aracın olmazsa olmazlarından, hem fiyatı biraz pahalı, hem de eğer eski sahibi kullanırken dikkat etmediyse arızalanma riski yüksek.
Bildiğim kadarıyla liftte yapılan kontrollerde parça tamamen bozulmamışsa sağlammış gibi görünüyor ancak arazide yüke binince çalışmadığı anlaşılıyor. Mutlaka yol testi yaparak aracı alın.

Bilgilendirme için teşekkürler. Ben de aklıma yatan bir Grand Vitara bulursam almayı düşündüğümden, alırken "free-hub" kontrolü yaparım artık.

Benimde aklımda olacak. Yardımlar için teşekkürler.
Çok temel bir husus olacak ama pek bilgi bulamadığım için sorayım dedim. Grand Vitara ile JLX arasında belirgin bir farklılık var mı? Sn. Braveheart, Siz kaç model bir araç almayı düşünüyorsunuz?
Bir de Vitaraların model yıllarına göre teknik değerlerini bulamıyorum. Özellikle satın almayı düşündüğüm 2001 model JLX'in torkunu merak ediyorum. Arazide tork, beygir gücünden daha elzemdir diye düşünüyorum.

fener1977' Alıntı:
1. sorum şu: Araştırmalarım neticesinde, 2001 model, benzinli, 5 kapı, 100 bin km.nin biraz üstünde, düz vites bir JLX buldum. 15 bin TL gibi bir fiyat, bu nitelikteki bir araç için uygun mudur?
2. Aracı satın almadan önce kontrol ettirilmesi gereken belli başlı hususlar neler olmalıdır?
3. 2. sorumun cevabını teşkil eden unsurları bu işi iyi bilen, arazi araçlarından anlayan ve iyi niyetle yardımcı olabilecek hangi servise test ettirmeliyim?
Merhabalar, aramıza hş geldiniz, kendiniz http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0 bu bölümde tanıtırsanız seviniriz.

Sorularınızı bilgim dahlinde cevaplamaya çalışayım.
1-Fiyat uygundur.
2-Motor,Yürür aksam, 4 çeker sis. ,arazi şanzumanı, kaporta,
3-Bu kontroller için bildigim ve güvendigim bir yer Bostancı San.Sit.SuzukiGrand otodur.

Araç alınca modifikasyon için buradan yardımcı oluruz. Kolay gelsin.

Sağolun Hakan Bey, Bostancı'daki servisin forum üyelerinin güvenini kazanmış bir yer olduğu açık. Başkaca yer aramaya gerek kalmayacak anladığım kadarıyla.
Bu arada dün gece ilk mesajı atmadan önce linkini verdiğiniz tanışma bölümünde kendimden bahsetmiştim biraz. Siz öyle yazınca tereddüt ettim ama kontrol ettim tanışma mesajım ilgili linkte mevcut. Hatta şu an 28.sayfa 556. mesaj olarak konumlanmış bulunmakta. İnşallah kısa zaman içinde arabamı da almış olarak bilgilerimi güncellerim. Görüşler için tekrar teşekkürler.

fener1977' Alıntı:
Sn. Braveheart, Siz kaç model bir araç almayı düşünüyorsunuz?
BEN, 2006 model ve üstü, 40.000km altında, bir GRAND ViTARA almayı düşünüyorum. HAYIRLISI, bakalım.

Ne derece güvenilir bilmiyorum ama arabadergisi.com ve motorsporlari.net adreslerinde vitaraların tork değerleri var.
Güvenilirliğini bilmeyişimin sebebi arabadergisi.com 'da yakıt tüketimi olarak şehirdışı 7.5 lt/100 km yazılmış pratikte görülen ve resmi kitapçıkta yazan değer ise 6.5 lt/100 km (JLX 1.6 için)
fener1977' Alıntı:
Benimde aklımda olacak. Yardımlar için teşekkürler.
Çok temel bir husus olacak ama pek bilgi bulamadığım için sorayım dedim. Grand Vitara ile JLX arasında belirgin bir farklılık var mı? Sn. Braveheart, Siz kaç model bir araç almayı düşünüyorsunuz?
Bir de Vitaraların model yıllarına göre teknik değerlerini bulamıyorum. Özellikle satın almayı düşündüğüm 2001 model JLX'in torkunu merak ediyorum. Arazide tork, beygir gücünden daha elzemdir diye düşünüyorum.
Bu nedenle tork bilgisi doğru mudur bilmiyorum Kitapçıkta da tork bilgisi göremedim.

BRAVEHEART' Alıntı:
BEN, 2006 model ve üstü, 40.000km altında, bir GRAND ViTARA almayı düşünüyorum. HAYIRLISI, bakalım.

Cenk Bey O zamana kadar Kenan Bey Grand Vitaranın lastik sorununu da halleder hangi lastik daha iyi ve yükseltme ister mi istemez mi görmüş oluruz siz de direkt uygularsınız.

Sayın Yaşar Bey, doğrusu OFF-ROAD beni pek sarmadı. Doğayla iç içe olmayı seviyorum ama motorize olarak değil. Daha çok yürüyerek. Bu nedenle ben ON-Road veya IN-Road olarak kullanacağım! Alma amacım ise; kışın karda buzda kaymasın, yoldan çıkmasın, güvenli sürüş sağlasın ve köy yollarında rahatlıkla kullanabilmek.

Benim tercihim de yürüyerek faaliyet yapmak ama yürüyerek çok zaman alıyor evden her hafta da 2 geceliğine gitmek pek mümkün olmadığından bu yola başvurduk ama ilerde bir yere kadar arabalarla gidip sonrasında yürümek şeklinde faaliyetler planlanabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,176
Kayıtlı Üye Sayımız
167,061
Kaydolan Son Üyemiz
AliCan07

Çevrimiçi üyeler