Vitara Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fener1977 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,021
Ynt: Vitara Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

veteriner' Alıntı:
Kişisel fikrim; Vitara alırken bir otomobil veya arazi aracı alırken yapılan genel kontrollerin yanısıra "free hub" denilen ve aracın dört çekere geçmesini sağlayan parçalara özellikle dikkat edilmesi gerekiyor.

Bildiğim kadarıyla liftte yapılan kontrollerde parça tamamen bozulmamışsa sağlammış gibi görünüyor ancak arazide yüke binince çalışmadığı anlaşılıyor. Mutlaka yol testi yaparak aracı alın.
ACABA yol testi yaparken ve özellikle "free hub"ın sağlamlığını anlamak için nasıl manevralar yapmalıyız?
Bu manevraları MUTLAKA arazide mi yapmalıyız? Yoksa fazla engebeli olmayan düz bir tarlada yapılması da yeterli olur mu?

Etiketler

Sn Braveheart; Benim "free hub"lara dikkat edin veya yol testi yapın sözüm son 2003 yılına kadar çıkmış olan Vitara JLX içindi.Ben konu başlığına bakarak JLX alacağınızı düşündüm. Bahsettiğiniz Grand Vitara için aynı şey geçerli midir bilmiyorum. Forumdaki üstadlar cevaplayacaktır.
BRAVEHEART' Alıntı:
ACABA yol testi yaparken ve özellikle "free hub"ın sağlamlığını anlamak için nasıl manevralar yapmalıyız?
Bu manevraları MUTLAKA arazide mi yapmalıyız? Yoksa fazla engebeli olmayan düz bir tarlada yapılması da yeterli olur mu?

eğer vitara alacaksan ilk önce iyi bir ustaya getirip yukardan aşağıya iyicene kontrol ettirin yoksa benim gibi 2500tl verim şanzuman almak zorunda kalırsınız

http://www.sahibinden.com/arazi_canavari-65WQQaXQQ13113957WQQpXQQdisplayitem
Arkadaşlar..bu linkteki vitara daha önce kayseri talasta en son 9500 ytl ye satılıktı.Araç istanbula satılmış ve şu an fiyatı 10500 olmuş.Bu araç sizlerden birisine mi aittir.Beğendiğim bir araçtır fakat 1 ay arayla satışa konması içime şüphe getirdi.araç 9500 a alınsa bile alan kişi üzerine 1000 ytl koyup satıyor.Ticaretini yapıyor desem masrafları kurtarmaz:smiley:Bu aracı bilen varsa cevap yazarsa sevinirim.Bir sorunu mu vardır.Eğer sizlerden birine aitse ve problemlerini biliyorsanız dürüstçe bilgilendirilmek istiyorum.Araç gayet şık ve temiz.

türker bey aracın gittiği yerlere bakılırsa aracta bir sorun var gibi gözükmüyor soorun olsa o tepelere dağa taşa çıkamazdı herhalde.gelelim diğer konuya dediğiniz gibi ticaretini yapsa 9500 e alıp 10500 satmk mantıklı değil bence dediğim bigi gidip görmeyince burdan ne söylesek boş arabayı incelemek lazım bir ustaya götürüp göstermek gerekir arızası olup olmadıgını anlamak için

Özkan bey; aracı tam 1 senedir takip ediyorum araç 12500 ytl lerden 9500 e düşmüştü.Ben tam anlaşırım derken araç satıld ı:smiley: sonra yeni sahibi güzel bir kapadokya gezisi ve muhteşem fotoğraflarla aracı satıyor.(kıskanmadım değil).Eski sahibi sorun yok demişti.Yeni sahibiyle daha görüşmedim.bakalım nesi varmış.Dürüst olmamalarından korkuyorum.sonuçta bazı şeyleri bilerek almak var bir da bilmeden surpriz olması var.Araç istanbul' da ben İzmir.Neyse hayırlısı diyelim.

eğer almaya karar verirseniz aracı iyice kontrol ettirin sonradan pişman olmayın derim saygılar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,176
Kayıtlı Üye Sayımız
167,061
Kaydolan Son Üyemiz
AliCan07

Çevrimiçi üyeler