Ynt: Vitara Antifiriz Oranı 
Benim gittiğim çok eski ve tecrübeli Suzuki yetkili servisi kırmızı antifriz kullanmayı özellikle öneriyor. Kırmızı kullanmayan arabaların motorunu açtıklarında çok tahribat gördüklerini söylüyor. 
Kırmızı kullandığınızda; (benim başıma geldiğinden biliyorum); aracı ikinci el aldıysanız daha önce kırmızı antifriz ve saf su kullanılmadıysa ve bu nedenle soğutma sisteminde yıpranma, aşınma ve kireçlenmeler varsa kırmızı antifriz eski tortulaşmaları çözecektir ve sonuçta sistemde önceden zayıf çatlak bir yer varsa kireçlenmeler yüzünden bu zayıf yerlerden su kaçırmazken kireçlenmeler çözülünce su kaçırmaya başlayacaktır. Sonuç olarak su kaçıran yer neresiyse belki radyatör, belki göğüslüğün içindeki kalorifer peteği ,belki su hortumları değişmek zorunda kalacaksınız. 
Bu durum; ilk planda dertsiz başınıza dert almak gibi görünse de aslında kırmızı antifrizden kaynaklanan bir sorun değil zaten var olan bir sorunu kırmızının ortaya çıkarmasıdır. Olmadık bir sorunla olmadık bir zamanda karşılaşacağınıza sorunla zamanında yüzleşmiş olursunuz. Belki kırmızı antifriz zararlı deyip mavi antifriz öneren servis bu riski almamak için maviye yönlendirmiştir. Aynı diferansiyel-şanzıman yağlarını değiştirmek için gittiğimizde önceden dişlilerde aşınma varsa yeni yağ bu aşınmayı ortaya çıkarıp sese sebep olacağından bu riski almak istemeyenlerin "şanzıman- diferansiyel yağları değişmez" demeleri gibi. 
Sonuç olarak soğuk havada daha iyi ısınan, ısındıktan sonra sıcaklığını daha uzun süre koruyabilen, sıcak havalarda hararete daha dayanıklı, kaloriferi çok güzel ısıtan eskiye göre daha az yakan bir aracnız olur. 
Benim tavsiyem eski bir araca sonradan kırmızı antifrize geçecekseniz mutlaka soğutma sisteminin içini çeşme suyuyla iyice yıkayın, eski kalıntıları mümkün olduğunca temizleyin , uygun oranda saf su ve kırmızı antifriz koyduktan sonra özellikle ilk bir ay su eksilip eksilmediğini çok sıkı takip edin, hem radyatöre hem genleşme kabına bakın, akşamdan aracı park ettiğniz yere sabaha damlama olup olmadığını inceleyin, ara sıra sağ ön paspası kaldırıp taban halısında nemlenme olup olmadığına bakın, eksilme olursa gereken parçayı değiştirin. Bir daha uzun yıllar başınız ağrımasın.